Krmení po vylíhnutí kachňátek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2015 20:22
Lenka470

XXX.XXX.114.109

Ahoj, jelikož jsem začátečnice tak se ptám zde, čím se krmí kachňata čerstvě po narození.

scipi

15.4.2015 23:59
scipi

XXX.XXX.224.132

Pokial ich vysedela kacka 24h sa nekrmia
potom su na to specialne zmesky treba sa opytat v predajni.

16.4.2015 07:21
bara001

XXX.XXX.43.142

Nejlepší je dát směs přímo pro kachňata, myslím že má označení VKCH1 a vodu.2-3 den jim přidávám tvaroh, nejprve po lžičkách a samozřejmě podle počtu. Teď jsem měla 3 běžečky ta zpočátku dostávali vrchovatou lžičku smíchanou se směsí a postupně jim přidávám. Tvaroh opravdu milují. Později můžete přidat i kopřivy. Ale v krmítku mají stále nasypanou směs. Na hrubě šrotovanou pšenici, hrách atd. přecházím až tak po měsíci. A to už budou moct sami ven. S kachnou je to snazší, vyvede je podle potřeby, zahřeje, řešíte jen krmení, tak hodně úspěchů.

16.4.2015 16:21
Lenka470

XXX.XXX.114.109

A po vylíhnutí potřebují nějak pomoct ? nebo se umyjí a usuší sami ? a šlo by dávat třeba houska rozmočená v mléce ? nebo tak něco ?

16.4.2015 16:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

Nepletete si kachny s kočkami?
Pokud se chcete vyhnout zdravotním problémům, dávejte směs pro kachňata. Tak dostanou všechny živiny, co potřebují ke zdravému růstu. Jakékoli experimenty (zvláště nepoučitelných začátečníků) vedou vždy k problémům.
Píšete, že jste začátečník a obratem polemizujete s dobře míněnou radou. Tedy je těžké radit. Dana.

16.4.2015 17:02
Lenka470

XXX.XXX.114.109

Jsem se POUZE ptala... ale jinak děkuju za radu

16.4.2015 17:53
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Já tu mám jedno kachně čínky od stáří jednoho dne mezi stejně starýma kuřatama. Dávám K 1 směs jako kuřatům a taky žije. Tady se ta směs pro kachňata málokdy sežene... Naše babička krmí kachničky ze začátku pokrájeným vařeným vajíčkem.
Mě čeká první líhnutí v líhni kachen příští týden. Takže s tím oschnutím nemůžu moc radit. Ale já očekávám, že to snad bude jako u kuřat. Že se v líhni nechají, dokud neoschnou.

16.4.2015 18:52
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Ještě jsem se ptala manžela, tak když kupuje směs pro kachňata babičce. Tak se to jmenuje kachna mini od Energysu.

16.4.2015 19:30
Lenka470

XXX.XXX.114.109

Dobře děkuju.To uvařené nakrájené vajíčko se může dávat stále ? nebo je to je jako doplňkové krmivo ?

16.4.2015 21:50
fo3k

XXX.XXX.137.49

Ja dávam kačiatkám od začiatku len zmesku pre nosnice a čierny čaj. Rastú ako z vody. Na 2-3 deň im dám vitamín D, lebo sú háklivé na nohy. Preto ich aj držím vždy na teplej podlahe, neskôr na hrubšej a hlavne suchej podstieľke. Každý den prisypem trošku suchej aby neboli vo vlhku.

16.4.2015 22:20
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Lenka470 napsal(a):
Dobře děkuju.To uvařené nakrájené vajíčko se může dávat stále ? nebo je to je jako doplňkové krmivo ?

Http://www.znackova-krmiva.cz/komplet/vkch1-krmna-smes-pro-kachnata-1kg-krmivo-granule-pro-male-kachny-code100237/

http://eshop.ovoimont.cz/kachnata/

http://www.energyshobby.cz/produkt/kachna-mini

Mrkněte na odkazy na krmiva na složení.

17.4.2015 12:18
Lenka470

XXX.XXX.114.109

Re:fo3k
a ten černý čaj... to jak myslíte ? jako roztrhnout pytlíček a nasypat jim to do žrádla ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2015 12:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lenka470 napsal(a):
Re:fo3k
a ten černý čaj... to jak myslíte ? jako roztrhnout pytlíček a nasypat jim to do žrádla ?

Ne, uvařený ale ne slazený, Míra.

17.4.2015 14:50
iveta š.

XXX.XXX.185.93

fo3k napsal(a):
Ja dávam kačiatkám od začiatku len zmesku pre nosnice a čierny čaj. Rastú ako z vody. Na 2-3 deň im dám vitamín D, lebo sú háklivé na nohy. Preto ich aj držím vždy na teplej podlahe, neskôr na hrubšej a hlavne suchej podstieľke. Každý den prisypem trošku suchej aby neboli vo vlhku.

Dobrý deň, mne sedí na kačacích vajciach hodvábnička, lebo kačka nesadla.Teraz som našla kačke dobre ukryté hniezdo v skalke, kde má už ďaľších 6 vajec.Tie jej tam nechám, možno na ne sadne.Keď som presvecovala vajcia pod hodvábničkou, tak vyzerali oplodnené, každú chvíľu by sa mali vyliahnuť ak pôjde všetko OK.Mám zdrobnené kačky a chcem sa opýtať, kedy môžu ísť von z kurína.Sliepka totiž sedí na poschodí kurína, keď sa vyliahnu, tak chcem vrch uzavrieť, aby nespadli dole, budem púšťať von občas len sliepku a potom by som ich premiestnila dole, kde majú aj uzavretý výbeh.Nechcela som sliepku premiestňovať, keď sedela.A ešte sa chcem opýtať na ten čierny čaj aký má byť asi silný a dokedy sa má podávať.A ten D vitamín, mám AD pre sliepky, to môžem dať?Ďakujem.

18.4.2015 10:57
fo3k

XXX.XXX.138.83

Klasický čierny pigi čaj. Z jedného sáčku urobím dve 0,7dcl fľaše. Ja to dávam piť prepeličkám aj kurčiatkám cca 7-10 dní, potom odstatú pitnú vodu s Acidomidom D pre hydinu. Čierny čaj aj Acidomid spôsobujú kyslosť v tráviacom systéme čo je prevencia ochorení.

18.4.2015 14:06
iveta š.

XXX.XXX.185.93

Ďakujem, mne sa vyliahlo prvé kuriatko sebritky, ale pod kvočkou boli ešte vajcia kačky, tak na rady som ho zobrala piplať domov do krabice pod lampu.Prvé dni som mu dávala piť čierny čaj, ale neviem či nie silný, lebo bolo ako opité, možno bolo slabé, akoby nevedelo udržať rovnováhu, tak som čaj vysadila a kuriatko bolo v poriadku, niečo vyše týždňa som dávala kukuričný šrot a občas žltko, grit, potom som začala dávať zmes K1, aby malo vitamíny a asi to bola prutká zmena, lebo dostalo hnačky a uhynulo.Tak preto sa pýtam ako silný ten čaj, lebo kačiatkam ho budem určite dávať, aj keď niektorí hovoria, že stačí voda.Acidomid mám, možno som ho mala kuriatku dať do vody, ale bála som sa, aby som mu neuškodila.Teraz si vyčítam, že keby som ho nechala pod kvočkou, možno by žilo

18.4.2015 17:24
asperulo

XXX.XXX.249.32

To se občas stává. Zase by třeba kvočna mohla dříve z hnízda slést, a nedolíhla by se ostatní vece... to se nikdy nedá jednoznačne určit, co je lepší. A mělo dost tepla v té krabici? Vylíhlé kluře potřebuje cca 37°C. A možná mu i bylo smuto...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík