Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2015 02:30
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Připravuji snáškový druh slepic u kterých budu vědět hned u jednodenních kuřat podle zbarvení pohlaví.
O slepičky nemám obavy že by nebyl zájem, ale neporadí někdo co s kohoutky.Likvidovat je hned po vylíhnutí jak to dělají velkochovy se mě zdá drastické.Kdyby byl někdo kdo by odebíral na výkrm za dobrou cenu bylo by to fajn.
Děkuji za vaše názory.

17.4.2015 05:02
kastef

XXX.XXX.138.131

Takových kohoutů se zbavíte za dobrou cenu těžko, dávají se bud za pár kč, nebo zdarma.
Já sem letos nabízela 3,5 týdenní nosná za 3Okč!a ještě se nějalým chytrákům zdálo, že když je to směs kohoutů kuřiček, tak je to drahé.Přitom už bylo vidět že kuřiček je tam téměř polovina.
A kuřata vypiplaná z nejhoršího, do týdne šly ven.Tak sem si je radši nechala.

17.4.2015 08:08
horal

XXX.XXX.58.226

Zkuste Vietnamce. Sice většinou shání kohouty na zabití takže já je odchovám a pak prodám. U lehkych kohoutů jako je vlaška je 100 Kč za kus u střednch plemen 120 až 150 za kus.

17.4.2015 12:59
kastef

XXX.XXX.138.131

No já když je už odchovám, tak si je sníme sami.
zadavatel asi myslel malé kohoutky kuřátka od nosných hybridů, tam kde to jde poznat hned.No ty se většinou dávají zdarma nebo za pár kč.Ono toho na nich k tomu vykrmení zas tak moc není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2015 13:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

asitakhle napsal(a):
Připravuji snáškový druh slepic u kterých budu vědět hned u jednodenních kuřat podle zbarvení pohlaví.
O slepičky nemám obavy že by nebyl zájem, ale neporadí někdo co s kohoutky.Likvidovat je hned po vylíhnutí jak to dělají velkochovy se mě zdá drastické.Kdyby byl někdo kdo by odebíral na výkrm za dobrou cenu bylo by to fajn.
Děkuji za vaše názory.

Na výkrm je kohoutek "snáškových druhů slepic" i zadarmo drahý. Proto se ve velkochovech likvidují. Takové zvíře má naprosto neekonomickou konverzi krmiv, na kilogram přírůstku toho hodně sežere, roste pomalu a i dorostlý má málo svaloviny.

Zkuste se zeptat v zoo a podobně, někde používají jednodenní kuřata ke krmení.

17.4.2015 13:44
pe3k

XXX.XXX.234.8

Tiež riešim otázku "Čo s kohútikmi od bielefeldiek?"
Dal som si inzerát ale ozval sa mi len jeden človek, čo si myslel že sú to brojlerové kohúty.Cenu som dal 0,20 € za kus ale asi to bolo
moc.
Takže ich asi pekne vychovám ako doteraz.

17.4.2015 23:20
asitakhle

XXX.XXX.255.6

kastef napsal(a):
No já když je už odchovám, tak si je sníme sami.
zadavatel asi myslel malé kohoutky kuřátka od nosných hybridů, tam kde to jde poznat hned.No ty se většinou dávají zdarma nebo za pár kč.Ono toho na nich k tomu vykrmení zas tak moc není.

Děkuji všem co se vyjádřili.Ano půjde o kohoutky nosných hybridů D102 A D192.Pokud jsem myslel za dobrou cenu tak jsem myslel dobrou cenu pro kupujícího.Veitnamce mám vyzkoušené, chtějí již vykrmené na maso a to nevím jestli se mě vyplatí.Pokud je již vykrmím tak pak není problém je prodat nebo si je sám použít na maso. Jde o jedno-až třídenní kuřátka, jestli je likvidovat a nechat si jen kuřičky.Budu líhnout od zakoupených rodičů těchto dominantů genaraci F1. V ZOO pokud se bude jednat o asi 100 ks měsíčně to moc význam mít nebude kdybych je ta tam musel dovést tak to projedu za benzín.
I když od těchto Dominantů to zas tak špatný kohoutek není, je to něco jako středně těžké plemeno, tj.jsou lepší než třeba vlašky a lenghorny.
Jinak mě přijde, že obecně je menší zájem o chov slepic.Až zase zvýší cenu vajec tak to stoupne, pak je Češi budou chovat i na balkonech.

18.4.2015 07:48
kastef

XXX.XXX.138.131

Se mi zdá že vejce už trochu zdražily/ včera tesco 10ks á 3kč/.Celkově je menší zájem i o kuřata, jak sleduji- v minulých letech byla dračka o kuřátka i v únoru a březnu.
Ono u těch Dominantů opravdu některé druhy jsou zmasilejší-kropenaté, černé.
Já mám letos i Leghorn, no to sou jen takoví holubi, ještě že se jich tolik nevylíhlo, pak koroptví, ty sou moc pěkné, ale také lehké, no a pak mám pár kuřátek po našich slípkách černých a žíhaných Dominantkách, kohoutek je nějaký kříženec kupodivu ne moc těžký, černostříbrný kříženec, snad s minorkou...ty kuřátka z tohoto spojení jsou nádherný-loni sme je měli na zkoušku jak se líhen rozjede po přestávce/ dávala sem do lonska do líhně silvestrovská vejce/.
Letos sem také do každého líhnutí přidala pár těchto vajec, ty kuřata sou uplné koně, dokonce 2 x takové jak ty lehké, a víc jak 2x takové jak leghorn.Jsou také neobyčejně vyspělí.Krásně modře kropenaté a černé s troškou bílé kresby na hrudi.Tak většina sou kohoutci tak určitě na nich něco bude.Muž kolem nich pořád chodí, že sou stejně nejhezčí a povolil ještě jedno líhnutí ale jen pár vajec.Posbírám vejce a bohužel potom už půjdou jejich maminy do polévky, mají 2,5 roku.

23.4.2015 16:38
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Nevím jestli by nebyl zájem ze strany chovatelů dravců a hadů na krmení.Přeci jen je vyhodit v den líhnutí se mě zdá mrhání, no až budou tak je nabídnu a uvidím.Na výkrm by také nebyli špatní, ale lidi raději kupují oškubané a očistěné v obchodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík