Nevylíhnutá kachnata čínky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 08:37
ladin1

XXX.XXX.9.26

Po lonském nezdaru v chovu-čistá vejce, jsem vyměnil kačera i kachny. Jedna sedla venku v lednu a vejce zastudila. Druhá nanesla 20 vajec, slibně v kachníku seděla, vyhodila dv čistá vejce a v dva dny po termínu vejce s nevylínutým káčetem.Po 40 dnech, kdy stále seděla sama v kachníku, občas vylezla, přístup k vodě, slezla z vajec se dvěma kachňaty. Večer jsem zjistil, že vejce jsou studená, tak jsem je rozbil a uvnitř byla nevylíhnutá mrtvá kachňata. Kde je chyba?

21.4.2015 13:33
asperulo

XXX.XXX.249.32

No trochu pročtěte starší příspěvky, zatím tu bylo několikrát zmíněno, že to letos nějak pokulhává. Proč, nevím. Snad někdo poradí.
Mám podobnou letošní zkušenost. Loni kachny seděly dvakrát a vždy bez problémů. Každá měla kolem 15 - 18 kachňat. A vše se líhlo včas. Letos líhnutí zdlouhavé cca 38-40 dní a líhnovost ani ne poloviční. Vejce jsou oplodněná, jen ta inkubace asi nic moc. Ale kachňata, co se vylíhla jsou zdravá a prospívaji. Chovoné hejno je krmeno stejně jako v loni. A kachny hnízdí na stejných místech jako každý rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík