Voliéry, klece na křepelky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2015 19:09
listr85

XXX.XXX.222.12

Dobrý den, chci začít s chovem křepelek a chtěl bych Vás všechny poprosit o foto Vašich chovatelský zařízení. Abych měl nějakou inspiraci a postavil si nějaké své zařízení. Jakou křepelku mi doporucite? Jestli japonskou nebo čínskou. Da se tu sehnat kalifornská křepelka? Děkuji.

1.5.2015 20:44
lcaizlova

XXX.XXX.35.6

listr85 napsal(a):
Dobrý den, chci začít s chovem křepelek a chtěl bych Vás všechny poprosit o foto Vašich chovatelský zařízení. Abych měl nějakou inspiraci a postavil si nějaké své zařízení. Jakou křepelku mi doporucite? Jestli japonskou nebo čínskou. Da se tu sehnat kalifornská křepelka? Děkuji.

Dobrý den, zkoušela jsem Křepelky japonsky v kleci na rostě, ale tady se mi nelíbil komfort. Tak jsme upravili kralíkárnu (napojili žárovku 60W na zimu) a pak jsme udělali domeček s vybehem. Takže na okrasu čínsky. Pro vajíčka japonsky nosný a na vajíčka a maso japonsky masny, kalifornský neznám=nemám zkušenost;).

2.5.2015 10:26
listr85

XXX.XXX.222.12

A lihnete si křepelky sama? Nebo vám je vysedi slepicka sama.

Kan

2.5.2015 11:33
Kan

XXX.XXX.110.38

listr85 napsal(a):
A lihnete si křepelky sama? Nebo vám je vysedi slepicka sama.

KŘEPELKA JAPONSKÁ NESEDÍ, MUSEJÍ SE LÍHNOUT UMĚLE.

2.5.2015 14:00
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

Ano křepelkama Japonska vám nesedne, čínská ano.

Tamasek88

23.11.2021 20:19
Tamasek88

XXX.XXX.74.217

Jako nej hodnější klece pro křepelky jsou s plastu. https://www.lihneme.cz/klece-pro-krepelky/cimuka-byk-03-5k/

24.11.2021 18:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tamasek88 napsal(a):
Jako nej hodnější klece pro křepelky jsou s plastu. https://www.lihneme.cz/klece-pro-krepelky/cimuka-byk-03-5k/

strč si reklamu na koncentrák - víš kam

24.11.2021 20:22
mr.X

XXX.XXX.168.134

Tamasek88 napsal(a):

Nejlepší klec pro křepelky je žádná klec.

24.11.2021 20:27
mr.X

XXX.XXX.168.134

lcaizlova napsal(a):
Dobrý den, zkoušela jsem Křepelky japonsky v kleci na rostě, ale tady se mi nelíbil komfort. Tak jsme upravili kralíkárnu (napojili žárovku 60W na zimu) a pak jsme udělali domeček s vybehem. Takže na okrasu čínsky. Pro vajíčka japonsky nosný a na vajíčka a maso japonsky masny, kalifornský neznám=nemám zkušenost;).

Ten domek s výběhem je super. Mám něco podobného. Takhle má vypadat bydlení pro křepelky a ne ty všude nabízené koncentráky , kde i dno je z pletiva aby "chovatel" měl co nejmíň práce.

25.11.2021 04:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

mr.X napsal(a):
Nejlepší klec pro křepelky je žádná klec.

To je sice pravda, ale...Co člověk domestikoval zvířata, vždy zvířatům bral jejich přirozený způsob života a snažil se šlechtěním využít co nejvyšší produkci mléka, masa, vajec atd. A právě japonské křepelky jsou takovým produktem užitkového chovu. Pokud je chce někdo jen pro okrasu, pak mu nic nebrání v tom, aby např. pro chovnou skupinu 1,4 zavoliéroval 1 hektar pozemků, pravidelně je krmil a pozoroval jejich životní projevy a nehleděl na užitek. Asi by se každý usmíval, kdyby někdo chtěl chovat mléčný skot, jak pratura a nebo chovat králíky v rozsáhlých oborách a ne v králikárnách. Je třeba vždy pečlivě vážit celou lidskou činnost kolem zvířat a snažit se jim vytvořit slušné podmínky pro účely svého zájmu...Vezměte si např. chov papoušků u nás a jejich přírodní prostředí atd...

25.11.2021 07:56
mr.X

XXX.XXX.168.134

jo012810 napsal(a):
To je sice pravda, ale...Co člověk domestikoval zvířata, vždy zvířatům bral jejich přirozený způsob života a snažil se šlechtěním využít co nejvyšší produkci mléka, masa, vajec atd. A právě japonské křepelky jsou takovým produktem užitkového chovu. Pokud je chce někdo jen pro okrasu, pak mu nic nebrání v tom, aby např. pro chovnou skupinu 1,4 zavoliéroval 1 hektar pozemků, pravidelně je krmil a pozoroval jejich životní projevy a nehleděl na užitek. Asi by se každý usmíval, kdyby někdo chtěl chovat mléčný skot, jak pratura a nebo chovat králíky v rozsáhlých oborách a ne v králikárnách. Je třeba vždy pečlivě vážit celou lidskou činnost kolem zvířat a snažit se jim vytvořit slušné podmínky pro účely svého zájmu...Vezměte si např. chov papoušků u nás a jejich přírodní prostředí atd...

Částečně určitě souhlas. Každý si to musí v hlavě nastavit sám tu hranici mezi potřebami zvířat a svýmy požadavky ny výnosnost chovu. Pro mě je chov radost když vidím spokojená zvířata a to křepelky v drátěné kleci prostě nejsou. Neříkám že pro ně mám hektar louky. Mám volieru s hlínou na podlaze a spoustou schovek, velkým popelištěm a krytým výběhem ven. To je pro mě ten kompromis mezi mými potřebami a potřebami zvířat.

25.11.2021 08:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

...snažit se jim vytvořit slušné podmínky pro účely svého zájmu...

no, a to v roštovém koncentráku prostě NEMAJÍ, to žádnou "užitkovostí" neokecáte

25.11.2021 10:32
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.mám ve volieře mezi holubama křepeláka celoročné již dva roky.žere to co holubi,pije z holubí napáječky slepičky normálně nesly,ne sice každý den ale ob dva dny,ale měl jsem jenom tři,než je kohoutek umořil.kohoutci jsou hrozně agilní.chce to asi více slepiček.v létě zkuxím koupit více slepiček,tak asi 8 nebo 10,a uvidím.

25.11.2021 12:22
jo012810

XXX.XXX.101.35

2mazutak napsal(a):
zdravím.mám ve volieře mezi holubama křepeláka celoročné již dva roky.žere to co holubi,pije z holubí napáječky slepičky normálně nesly,ne sice každý den ale ob dva dny,ale měl jsem jenom tři,než je kohoutek umořil.kohoutci jsou hrozně agilní.chce to asi více slepiček.v létě zkuxím koupit více slepiček,tak asi 8 nebo 10,a uvidím.

Určitě i tak se dají japonské křepelky chovat, ale více, či méně bez využití potenciálu jejich produkčních schopností. V zimě zcela jistě křepelky ve venkovní voliéře neponesou, ale přežijí. Je to podobné, jako chvat vyšlechtěnou mléčnou krávu celoročně na pastvině s přístřeškem. Když kohoutek, tak na 8 slepiček. Pokud nechci líhnout, tak zcela jistě bez kohoutka. JK jsou celkem agresivní a i ve větším výběhu dokáží zabíjet jedince svého druhu. Menší agresivitu vykazují anglické(bílí se znaky). Proto sestavování skupin by mělo probíhat co nejdříve v době, kdy lze bezpečně rozeznat pohlaví, aby si na sebe zvykly. Slepičky dokáží uklovat i později přidaného kohoutka a nebo slepičku.

25.1.2022 16:19
Erikae

XXX.XXX.70.218

lcaizlova napsal(a):

Dobrý den, co dáváte prosím jako podestýlku? Jsou to hrubé hobliny nebo štěpka?

Přidejte reakci

Přidat smajlík