Dobrý den, potřebuji pradit, neco mi zřejmě krade vajíčka.to ze me zmizelo par slepicich me až tak nevadí ale mam husy kterým je rok.je jich,6, a během měsíce a půl snesla cca 12vajicek, někdy tři denně a pak třeba týden i vic nic.je to divne, nikde žádné stopy ani skorapky, slepic vajíčka jsem i viděl rano cca v 9a ve 12 uz tam nebyly.nevite co to muze byt kdyz to pravděpodobně bere i husí vajíčka.mam metrový plot ale občas je pod nim dírka v hodině ale nikde na poote neni srst a na lišku je to malé.kuna muze odjed vejce od husy?).
Vejce se může naučit žrát i vlastní pes. Pokud ho máte na zahradě. Jsou tací, co je zbaští vejce i se skořápkou, pokud nesežere skořápku, může ji následně sezobat drůbež. Psi mají vajička moc rádi a většinou nerozlišují, že je to něco špatného. Když najdou zbytky krmení, tak si je také přivlastní.
O vránách a strakách co by zlodějkách vajec jsem také slyšela. Tak že asi ve volném dni pozorovat, kdo se kolem kurníku ochometá. Pes se dá pohlídat, straka už je horší...
Nedávno jsem se v zde také ptala co mohlo ukrást vejce sedící kachně.
Někdo mi odpověděl že by to mohl být potkan...
Každopádně jsem na to už přišla. Před 3 dny jsem viděla lasičku, potvoru!
Tak teď mě čeká boj. Lasičky prý loví myši i potkany a je pravda že už měsíc jsem neviděla jedinou myš.