Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný

6.5.2015 16:46
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.126

Dobrý den, rád bych se zeptal zkušenějších jestli někdo chová pospolu prasata s kachnami. Mám v bývalém vepříně par prasat se selaty a chtěl bych zde ještě chovat kachny pižmové. Kachny by byly samozřejmě odděleny od prasat - na druhé straně za pletivem (ale v jedné místnosti) jen mi jde o to jestli můžou kachny nějak nakazi selata (prasnice) prý často trpí na salmonelu atd... Za odpovědi předem děkuji.

6.5.2015 17:13
asperulo

XXX.XXX.249.32

Zkušenost s tím nemám, ale pokud budete mít kachny zavřené bez výběhu není to zrovna dobrý nápad. Pižmovka se dost pase a potřebuje hodně pít, což znamená stále mokrou podestýlku, vlhké prostředí - z toho nemoce a špinavé kachny. Kdyby tam byly jen na noc, tak asi ano. Ale celý den by asi nebylo OK.

6.5.2015 20:59
miskodeak

XXX.XXX.170.78

Kachny s prasaty se krizit nedaji. Pouze kachna a pižmovky. Ale kachna a prase ne ani pižmovka a prase taky ne. Nemuzete krizit mačku ze psem tak isto ani prase z kachnov zamysleli ste se pipičku jak by prasa se parilo z kachnou? Vid by ji prasak ublížil no nemam slov. Ne.

Tonyn

6.5.2015 21:03
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Neregistrovaný napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal zkušenějších jestli někdo chová pospolu prasata s kachnami. Mám v bývalém vepříně par prasat se selaty a chtěl bych zde ještě chovat kachny pižmové. Kachny by byly samozřejmě odděleny od prasat - na druhé straně za pletivem (ale v jedné místnosti) jen mi jde o to jestli můžou kachny nějak nakazi selata (prasnice) prý často trpí na salmonelu atd... Za odpovědi předem děkuji.

S tým výběhem má pravdu. Ji nak ce chlévě chovám 2 prasata a vedle v kotci mám brojlery, nebo když jsou malé kachny než jdou ven do výběhu ( kde mají samozdřejmě dřevěný kurníček) a nikdy jsem neměl žádný problém. Je pravda že jich od selat nechovém kupuji je větší tak 40-50kg.

Tonyn

6.5.2015 21:06
Tonyn

XXX.XXX.50.145

miskodeak napsal(a):
Kachny s prasaty se krizit nedaji. Pouze kachna a pižmovky. Ale kachna a prase ne ani pižmovka a prase taky ne. Nemuzete krizit mačku ze psem tak isto ani prase z kachnov zamysleli ste se pipičku jak by prasa se parilo z kachnou? Vid by ji prasak ublížil no nemam slov. Ne.

Tak to jste se asi nezamyslel Vy. Tady nikdo nemluví o křížení to je absolutní nesmysl ale o tom zda můžou být kačeny a prasata pospolu v jedném chlévě, ještě se tam píše odděleny plotem. První si to řádně přečtěte a pak pište kritiky jo?

6.5.2015 21:59
pajca

XXX.XXX.73.177

Tonyn napsal(a):
Tak to jste se asi nezamyslel Vy. Tady nikdo nemluví o křížení to je absolutní nesmysl ale o tom zda můžou být kačeny a prasata pospolu v jedném chlévě, ještě se tam píše odděleny plotem. První si to řádně přečtěte a pak pište kritiky jo?

Tak to jste asi nepochopil. Já jsem přispivateli dala bod, protože na závěr
dnešního, pro mě smutného dne, jsem se opravdu zasmála.

Neregistrovaný

6.5.2015 22:16
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.126

Děkuju za rady s výběhem pro kachny počítám a bude co nevidět i s jezírkem. Jdemi mi pouze o to zda když bude kachník ve stejné místnosti jako prasat jestli nemuže dojít k přenosu nějakých nemocí.

Tonyn

6.5.2015 22:18
Tonyn

XXX.XXX.50.145

pajca napsal(a):
Tak to jste asi nepochopil. Já jsem přispivateli dala bod, protože na závěr
dnešního, pro mě smutného dne, jsem se opravdu zasmála.

No já jsem to psal tomu který ten článek napsal! Né kdo dal bod.

6.5.2015 22:38
pajca

XXX.XXX.73.177

No já ten bod dala až po vaší odpovědi.

Neregistrovaný

6.5.2015 22:57
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.126

Nikdo další nemá prosím zkušenosti s chovem prasat pospolu s kachny (pižmovkyú).

milan78

6.5.2015 23:25
milan78

XXX.XXX.20.5

Kachny zaviram na noc do chleva s prasaty. I pizmovky, i Saské a brojlerky. Zaviram ta
Na noc i husy a nikdy žádný problém.

8.5.2015 01:26
luciasr

XXX.XXX.219.2

O dospělá prasata bych strach neměla, ale nevím, jak jsou citlivá selata. Průjmy pro ně mohou být jistě fatální jako pro jakékoliv mládě. Být vámi, poradila bych se pro jistotu s veterinářem.

K minimalizaci případných problémů bude jistě nutné obě ustájení pravidelně čistit. Ale to je pro slušné chovatele samozřejmost, neberte to proto prosím jako výtku nebo tak. :) A zvážila bych i nějaké nízké pevné hrazení pro minimalizaci styku výkalů.

Neregistrovaný

9.5.2015 15:53
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.36

Děkuju za rady, ustájení jsou od sebe oddělené cca 1m širokou chodbičkou, kdy kachny mají výběh ven na jednu stranu a prasata budou mít výběh na stranu druhou. Ustájení kachane je obehnané pletivem, aby po chlívech nepochodovaly a ještě plánuji do spodu dát nějakou desku aby ani trus nevypadl na chodbu. Jediné čím by se měli potkávat je společný vzduch ve chlívech. Snažil jsem se dát kachny kompletně ven do výběhu do nového přístřešku ale jedna z nich už jakoby zasedla a venku byla nerovozní tak jsem je vrátil druhý den zpět a už pěkně sedí.

16.5.2015 10:50
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Dobrý den, choval jsem prasata a rodily společně s veškerou drůbeží. Pižmové kačeny, husy, krůty, pávi a slepice. Vše bylo zdravé a stejně když šly prasata do výběhu, tak samozřejmě sežraly všechny kuřince a vše po drůbeži. Dělá to i moje většina psů, kromě dog. Chci připomenout, že vše má obrovský výběh, tím myslím plno vitamínů, spadané ovoce a samozřejmě přidávám minerály jako konvit, plastin atd. Také u různých chovatelů jsem viděl že slepice hřadovaly nad prasaty. Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík