Pomoc – netečná kuřátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2015 08:21
gnidka

XXX.XXX.192.18

Prosím poradte mi co se mi děje s kuřátky, mám 7 týdenní orlovky a začly být nějak netečné a mají takový divný trus co to je a jak jim pomoct, jinak byly pořád čílé

17.5.2015 09:53
jenca

XXX.XXX.161.32

Mají kokcidiózu, pod kuřaty musíte udržet sucho, když krmíte čerstvou travou musíte zbytky před novou várkou vyhodit a častěji měnit podestýlku. Taky máte možná napáječky dané tak, že vám je kuřata občas převrhnou. Zajděte si k veterináři pro ESB 3 přelečte kokcidiózu postup máte v příbalovém letáku a zajistěte pod kuřaty sucho(i kolem napáječky) před nastláním nové podestýlky posypte podlahu vápenným hydrátem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2015 10:59

gnidka napsal(a):
Prosím poradte mi co se mi děje s kuřátky, mám 7 týdenní orlovky a začly být nějak netečné a mají takový divný trus co to je a jak jim pomoct, jinak byly pořád čílé

Pro první pomoc trochu okyselit vodu nebo dát pít třeba kefír. Rozhodně ale vyčistěte ustájení nebo (lépe) přemístěte kuřata jinam. Tady podle fotky máte opravdu dost vlhko.

17.5.2015 11:03

To je ale hnus, ta vaše podlaha. Nedivte se, že kuřata mají problém, když capkají ve vrstvě vlhkých kuřinců.

Jinak to opravdu vypadá na kokcidiózu. Kuřata přeléčete, ale samo o sobě to nepomůže - přestěhujte je jinam, do čistého, nebo tohle úplně celé vyvezte a pořádně, pořádně vyčistěte. Zárodky kokcidií vápno ani chlor neničí, likviduje je pouze plamen, wapka s párou nebo čpavková voda.

17.5.2015 12:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je ale hnus, ta vaše podlaha. Nedivte se, že kuřata mají problém, když capkají ve vrstvě vlhkých kuřinců.

Jinak to opravdu vypadá na kokcidiózu. Kuřata přeléčete, ale samo o sobě to nepomůže - přestěhujte je jinam, do čistého, nebo tohle úplně celé vyvezte a pořádně, pořádně vyčistěte. Zárodky kokcidií vápno ani chlor neničí, likviduje je pouze plamen, wapka s párou nebo čpavková voda.

V dnešní době ?
Neuvěřitelné !

17.5.2015 20:47
gnidka

XXX.XXX.192.18

Díky moc upřímnost vím že to vypadá strašně, ale věřte nebo né, ale se mi vylila napáječka tak to tak vypadalo ale hlavně jsem chtěla vyfotit ten trus, hned zítra zajdu k veterináři pro prostředek proti kokci, do vody jsem dala acidomid a vyčistila podestýlku snad se mi podaří je přivest k životu posílám pár fotek jaké to mají ted

17.5.2015 21:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Paráda .

17.5.2015 22:12
jenca

XXX.XXX.161.32

Pokud dáte vodu s ESB(nebo jiným přípravkem se sulfonamidy) hned zítra, tak si myslím, že to s trochou štěstí zvládnete bez úhynu(trus není ještě úplně krvavý). Slepice není králík, když je kuře v dobré kondici dokáže přežít infekci i bez léčení. Acidomid(i když v nižší koncentraci než je doporučeno výrobcem) dávám od cca týdne věku až do dospělosti.

Přeju vyřešení bez úhynu.

Neregistrovaný uživatel

18.5.2015 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Nehněvejte se, ale na takovém "plácku"odchováváte tak velká kuřata? Pak se nedivte, že jsou nemocná a jest-li je nepřemístíte do většího prostoru, tak jim nic moc nepomůže, proč nejsou už na sluníčku ve výběhu?, kde mají pastvu a hlavně písek a nějaké přirozené hrabání.Pochopitelně v noci musí do tepla, proč nemáte výhřevnou řárovku bez záření světla, nechají se koupit různé síly.Ta kuřata jsou celkově dost zanedbaná, co do obyčejné péče-prostor, venkovní výběh, slunce, pastva.Samo se to vše neudělá.Po přeléčení kupte Propoul plv. a dávejte dle návodu.Samotnou směsí se vám moc nepozdraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík