Indický běžec – stále čekám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2015 20:11
husopaska

XXX.XXX.25.33

Koupila jsem si chovný kmen indických běžců a stále čekám/ už 2 týdny/ že začnou shánět potravu, rejdit zobáčky, pobíhat po zahradě atp.Jsou už dospělí.
Kačera jsem neviděla ani jednou pojímat a kačenky žádné vejce nesnáší.
Myslíte, že se zlepší a za jak dlouho?

17.5.2015 21:06
apage

XXX.XXX.80.2

Naše bežce ( 1:2 vyliahnuté v auguste 2014) sme si priviezli začiatkom marca a potrebovali cca mesiac, kým sa osmelili a začali sa správať, ako bežce. Sú to dosť plaché kačice. Káčer začal pojímať už skôr, asi po dvoch týždňoch a zásadne len na vode. Znášať začala prvá po vyše mesiaci a dnes už sedí na vajciach. Nechali sme jej 12 vajec, ostatné sú v liahni a tie sú všetky oplodnené. Druhá začala znášať cca pred dvoma týždňami. Dajte im čas, musia si zvyknúť a uvidíte, že budú OK. Nech sa darí.

19.5.2015 22:07
rosten

XXX.XXX.82.122

Mám s běžci obdobný problém týkající se jejich plachosti. Zakoupil jsem tři mladé IB před deseti dny a z kachníku vylézají jen na dobu nezbytně nutnou k občerstvení a to jen za předpokladu, že v jejich dohledu není přítomen žádný jiný živý tvor.. Snad se co nejdříve otrkají..

20.5.2015 08:17
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, pořídila jsem si před měsícem 3 kachničky IB hráškový. Dnes 2měsíční. Holky trávily první týden v kuchyni v přepravce a poté v ohrádce ve sklepě. Každé ráno (dle počasí) je vyneseme na zahradu, kde nejprve absolvují za mé asistence (nyní už bez) procházku okolo záhonů. Ze začátku jsem jim slimáky sbírala do misky, dneska už je dolují a hledají samy. Teprve potom zamíří k misce se směsí a ke koupání. Nechají se ode mě pohladit, chování se jim nelíbí. Nejraději se uvolebí pod stolem u kterého sedíme společně s Vavřincem (kocour) a s Jessie a Cherry (maltézačky). Manžel chodí se psema v sobotu a v neděli na procházku, za nima si vykračuje kocour a tuto sobotu si to štrádovaly i kachny (tedy jenom kousek k vrátkům).
Jsou úžasný . Tento týden se přesunou do kachníku za domem. Jediné mínus, které zatím nastalo, je to, že absolutně nestíháme nic jiného, protože pořád koukáme na kachny.
Určitě pomohl k jejich nebojácnosti ten osobní kontakt. (nošení, braní do ruky, ležení na trávě, kejhání a běhání po zahradě)
Přeji všem radost z chovu jakou máme my.

Přidejte reakci

Přidat smajlík