Zdravím, během měsíce jsem přišla už o 4 slepice - 2 roztrhal sousedovic pes a jednu odnesl dravec (zbyla po ní jen hromádka peří). Tu čtvrtou jsem našla včera u potoka, mokrou a hlavu měla "staženou" z kůže... Neporadíte někdo, kdo to mohl udělat? Jestli třeba nějaký vodní dravec?
Jana.
Pokud pouštíte slepice na volno po okolí, musíte počítat se ztrátami. Usuzovat na dravce podle poranění hlavy se moc nedá. Mohlo to být cokoli. A že byla mokrá - mohla spadnout do potoka, nebo tam ležela před noc nebo za deště (nevím, co jste myslela pojmem, vodní dravec"). Jinak po hlavě mohla jít liška nebo kuna, z pernaté jestřáb, luňák... a něco je vyrušilo. Chcete-li se vyhnout ztrátám, drůbež držte za plotem a nechte hlídat třeba psem. Dana.
Výběh pro slepice mi ohraničuje plot a z části potok, neběhají nikde nějak na volno. Sousedovic pes občas uteče a holt pak škodí... Myslela jsem nějakou vydru nebo něco, ale ta jde po rybách, ne po slepicích, že?! ;-)
Překvapilo mě, že byla mokrá, ale ležela na u potoka, ne v něm... A bylo mi divné, že vypadá v pořádku, jen tu hlavu měla "staženou"
Pěkný den
Uživatel s deaktivovaným účtem

janfulek
napsal(a):
Výběh pro slepice mi ohraničuje plot a z části potok, neběhají nikde nějak na volno. Sousedovic pes občas uteče a holt pak škodí... Myslela jsem nějakou vydru nebo něco, ale ta jde po rybách, ne po slepicích, že?! ;-)
Překvapilo mě, že byla mokrá, ale ležela na u potoka, ne v něm... A bylo mi divné, že vypadá v pořádku, jen tu hlavu měla "staženou"
Pěkný den
Asi ji za tu hlavu něco táhlo, třeba i tím potokem, klidně to mohl být i ten pes a něco ho vyrušilo.
Z místa nálezu ani ze zranění se v tomhle případě nic moc usoudit nedá. Typuju toho psa. Slepice vypadá, jako by si s ní něco hrálo. Mě cizí pes taky zlikvidoval několik slepic. Poslední oběť jsem našla na jaře zakopanou na vlastním záhonu. Všechny vypadaly podobně urousaně a oslintaně (nebo jste ji našla a fotila po několika dnech?). Lasice hlavu většinou ukousnou nebo prokousnou hrdlo, ta vaše by tedy byla dost nešikovná. Vyloučit se nedá ani ježek, ten by ji ale takhle asi nepotahal. Mohla to být taky liška, kterou něco vyrušilo. V tomhle případě mi přijde nejpravděpodobnější, že si s ní pohrál nepříliš hladový soused.