MF

XXX.XXX.230.141
Dobrý den,
prosím o radu. Líhnou se mi kachňata, postupně, zhruba po 12 hodinách jedno. Mám je zatím v líhni, ale jak se pohybují, točí s naklovanými vajíčky. Podle návodu k líhni mají kachňátka zůstat 24 h v líhni, pak odebrat. Mám je odebírat po jednom a do odchovny pod žárovku přidávat postupně? S tím mám trošku problém, protože je od sebe nerozeznám. Co by se stalo, když bych je tam dala všechny, "nejmladšímu" je cca 5 hodin? Děkuji za odpovědi. (S líhnutím kachen začínám, jsem teoretik, ale tohle mi uniklo ).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není pravda, že musí zůstat v líhni 24 hodin, jakmile kachně dostatečně oschne je možné jej přemístit do ochovny s o málo nižší teplotou.V líhni ponechejte jen kačenky čerstvě vylíhlé a ty které ještě neoschly, po 5 ti hodinách už by mělo být kachně způsobilé k vyjmutí z líhňe.
MF

XXX.XXX.230.141
Děkuji. Jdu stěhovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je potřeba si uvědomit, že při líhnutí přirozeném pod kvočnami se s tím kvočna nepárá a také občas vejce i naklované otočí či přesune a co teprve kuřátka co se již vylíhla, ta také vejce různě popostrkují..Při umělém líhnutí jde spíš o to, aby se co nejméně kuřata či kachňata při líhnutí rušila a aby zůstala zachována co možná nejstálejší teplota a vlhkost.