Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2015 21:48
machlena

XXX.XXX.96.13

TRHY chovatelů se konají v neděli 31.5. od 7.hod.do 11.hod. v chovatelském areálu vedle vlakového nádraží ve Vyškově. Prodej drůbeže, králíků, holubů, exotického ptactva, zakrslých králíčků, morčat, krmiva, chovatelských potřeb, králíkáren, misek, napáječek, budek a jiné. Výkup exotického ptactva, angorské vlny a králičích kůží je zajištěn. Každý chovatel i pěstitel si může přijet prodat svoje přebytky. Občerstvení zajištěno. Všichni jste srdečně zváni.

26.5.2015 20:24
jana12

XXX.XXX.96.13

Má tam být i Den dětí jako loni touto dobou? Byl tam i králičí hop a malování na obličej.

27.5.2015 09:10
machlena

XXX.XXX.96.13

Dobrý den, ano i letos bude Dětský den. Pro děti začíná akce v 9 hod. Jako vstupenka poslouží vlastoručně doma namalovaný výkres zvířátka. I letos bude malování na obličej a králičí HOP.
Také se děti můžou zůčastnit soutěže o NEJ mazlíčka...své zvířátko si přinesou z domova a který mazlík dostane nejvíc hlasů vítězí...pro majitele je připraven dárkový balíček.
Také bude odměněn nejkrásnější obrázek. Jedna z cen bude i mladá andulka. (Kvůli bezpečnosti ostatních zvířátek jsou ze soutěže vyloučeni pejsci a kočičky). Pro děti budou připraveny také různé soutěže, sportovní disciplíny na závěr se budou opékat špekáčky které děti dostanou.

28.5.2015 20:47
lesamon

XXX.XXX.96.5

Přijede soukromný prodejce drůbeže.Bude prodávat kuřice různého stáří a barev.Máte tedy zde možnost si vyměnit, nebo doplnit svůj chov drůbeže.

Ne-chovatel

28.5.2015 22:59
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Jestli se mohu zeptat... vypadá to, že bude nějaké vstupné. O jakou částku se jedná?

Děkuji.

30.5.2015 21:37
lesamon

XXX.XXX.96.5

Ne-chovatel napsal(a):
Jestli se mohu zeptat... vypadá to, že bude nějaké vstupné. O jakou částku se jedná?

Děkuji.

Jistě pane, že bude vstupné...ZO ČSCH Vyškov je nezisková organizace, tak jako jiné ZO chovatelů, ale myslím si že to jistě víte...Zde je vstupné:děti od 15 roků platí 5 Kč.Držitelé průkazu ZTP platí 10 Kč.A dospělí platí 20 Kč. A jestli chcete ještě více ušetřit na vstupném tak od 9.hod.zde probíhá Dětský den. Dítě, když si nakreslí doma na výkres zvířátko, a přinese ho sem, tak má vstup volný a jeden jeho dospělý doprovod ZDARMA. Budou zde probíhat různé dětské soutěže, malování obličeje a namalování zvířátka na výkres..Výkresy se vyhodnotí, dětmi.A dva nejlepší kreslíři, budou odměněni dárkovým balíčkem.V cca 10 hod.zde bude prováděn živý nefalšovaný králičí HOP.A na závěr si zde děti můžou opéct špekáček.To je zhruba ve stručnosti všechno.A těším se na vaši návštěvu této chovatelské akce.Ať se vám líbí zde, a bohaté pohoštění je připraveno i pro vás.A já také děkuji.

31.5.2015 10:53
Dasa111

XXX.XXX.96.4

Dobry den, bohuzel na techto trzich jsem krome asi 3 andulek a 2 holubu, zadne zvire nevidela, jen jsme projeli a zaplatili a ztratili 1,5h s cestou.

31.5.2015 22:31
lesamon

XXX.XXX.96.5

Dasa111 napsal(a):
Dobry den, bohuzel na techto trzich jsem krome asi 3 andulek a 2 holubu, zadne zvire nevidela, jen jsme projeli a zaplatili a ztratili 1,5h s cestou.

Dobrý, ale večer.Zadavatelka co píše pod jejím kódem Dasa111 mylně informuje veřejnost, že po 9.hod.kdy byla údajně na trzích, bylo tak směšné málé množství zvřat.Jenom já jsem tam měl více jak 3.ks.andulek a druhý náš chovatel holubů tam měl 3 ks. holubů/co neprodal/ až do 13.hod.A po skončení úklidu výstaviště se naše zbylá neprodaná zvířata uklízela.Nevím zda pisatelka ví, jaký je rozdíl mezi trhy a výstavou drobného zvířectva.Navíc v tuto dobu, jsou všechny trhy-burzy nejslabší na ptactvo.A nebo to může být od konkurenční organizace napsané, které se nedaří rozjet TRHY a pod.V loni se nám to již několikrát stalo, že někdo psal také nepravdivé údaje o naších trzích.A nic se mu nevyplnilo.Výkupčí exotického ptactva zde vykoupil větší množství ptáků jak předpokládal.Takže, i zde byla spokojenost.To je asi prozatím vše.

1.6.2015 07:14
Dasa111

XXX.XXX.47.34

Dobry den, asi si delate legraci, misto 3 andulek a 2 holubu jak sem psala ja, vy pisete o jednoho holuba vic, tak pardon, asi jsem ho tedy prehledla. Skocila jsem vam na to ze to budou trhy, necekla jsem ze to bude velikosti jako Vezky, Floria atd, ale toto me tedy dostalo...nejvice me mrzi zbytecne ztraveny cas v tak hezky den. Skoda jen, ze jsem si neudelala foto ktere bych vam sem vlozila. Napsala bych priste, ale opravdu se teto vystavy a diskuze uz neplanuju ucastnit.

1.6.2015 23:02
machlena

XXX.XXX.96.13

Dobrý večer, dovoluji si přidat za pořadatele svůj názor. Mrzí nás, že se tu objevila od Dasa111 taková negativní reakce. Ale na svůj postřeh a názor má právo každý z nás. Nepíše v kolik hodin trhy navštívila, což je u takovýchto akcí dost podstatné. Začínali jsme v 7 hod a to bývá po otevření největší nápor. Nedokážu určit přesný čas, kdy jsem se šla podívat do haly kde byl prodej exotů, hala byla docela zaplněna. I u stánků s květinami, krmivem a různými chovatelskými potřebami bylo rušno. Samozřejmě se nemůžeme srovnávat např. s Kroměříží, ale snažíme se v rámci možností aby byl každý návštěvník spokojený. A každý jistě dobře ví, že toto splnit na 100% není možné. Vždy se najde někdo, komu prostě něco nevyhovuje. To se nedá bohužel nic dělat. V době kdy nás Dasa111 navštívila možná byla většina prodejců už pryč, zřejmě prodali svoje zboží, nebo začalo chodit méně lidí a nebyl důvod dále setrvávat, ale to se podle mě děje na prodejních trzích běžně. Jinak účast byla dobrá, počasí nám přálo a do 9 hod přišlo přes 400 návštěvníků.

Ne-chovatel

2.6.2015 13:07
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Tak já na trhu nebyl, z rozličných důvodů. Jedním byla i zavčasná neznalost vstupenky. Pro vysvětlení si dovolím uvést, že vstupenky svazu chovatelů uznávám, nicméně je dnes třeba uvažovat ekonomicky (obzvláště pokud cenu neznám) všude kde to jde (doprava, vstupné, nákup versus zbytečná cesta,...). I tak svoje zvířata dotuji, cena za vlastní jídlo.

Z toho důvodu si myslím, že byste měli své trhy lépe prezentovat.

Co to je například "prodejní trh"? Pokud to slovo trh nevystihuje trh, tak ho nepoužívejte! Pokud mělo jít o prodejní výstavu, tak jsem to z pozvánky nepochopil.

Dále mne mate to, že se tu bavíte o papoušcích a holubech, ale v pozvánce jsou na prvním místě drůbež a králíci. Já na trh například chtěl jet jen kvůli králíkům, brojlerům a krmivu. Kdybych neuspěl, byl bych také naštvaný.

Nebojte se trhy lépe specifikovat, ať si mohou lidé udělat představu co mají čekat, ať již bude negativní nebo pozitivní, nakonec vám to může jen prospět a nám zájemcům o trhy také.
Loni jsem například na trzích ve Vyškově nebyl ani jednou, právě proto, že lidé z mého okolí kteří na nich byli byly zklamaní (nevím co tam bylo k vidění a nákupu, ale vím že ze sousedů nikdo nejel na výstavu exotického ptactva), letos mne zvyklala jen ta paní nadšená z programu pro děti, kdy jsem si říkal že změna by neuškodila...

Dále mi například není jasné to, že když někoho zvete na trhy chovatelů, jak je možné že na prvním místě není jasné za jakých podmínek mohou chovatelé nabízet své přebytky?
To jednak ihned dopomůže k obrázku o jaké trhy půjde, včetně toho zda budou prodávat firmy nebo chovatelé, jednak o takové trhy lidé stojí především.

Není každý členem svazu chovatelů aby mohl postraními kanály shánět kontakty na jiné svazy/kluby.

Toto vše by mělo být veřejné a lidé by měli mít možnost o tom, opět veřejně, komunikovat. Například zde na iFauně, pod ucelenější pozvánkou na každý váš trh (zadanou sem s dostatečným předstihem). Jinak je pro ekonomické-drobnochovatele opravdu lepší, uskromnit se, a neopouštět zavedené distribuční kanály mezi jednotlivými chovateli a pěstiteli krmiva. A to zase snižuje nabídku a je to celkově škoda.

2.6.2015 15:47
machlena

XXX.XXX.96.13

Dobrý den, na pozvánce je uvedeno Trhy chovatelů- to znamená, trhy pořádají chovatelé. Význam slova TRHY si myslím, že je snad každému jasný. Prostor kde se prodává a nakupuje.
O prodejní výstavě tam nepadlo ani slovo.Pozvánka zde na ifauně byla 6 dnů dopředu, nevím jestli je to krátká doba, bohužel jsem byla zaneprázdněna a nedostala jsem se několik dní k PC, abych odpověděla ohledně vstupného. Na podrobné podmínky prodeje se nikdo neptal. Jen pro informaci tedy, Prodejci se ŽL platí částku, kterou si předem s pořadateli určili. Drobní chovatelé kteří prodávají svoje odchovy nebo výpěstky platí vlastně jen vstupné a to činní 20 kč, jak bylo uvedeno výše.
Na stránkách ČSCH jsou uvedeny kontaky na příslušné osoby a mohl si kdokoliv o informace klidně napsat nebo zavolat. Nebo jak říkáte, že sousedi říkali, tak vám mohli povědět jak to tam chodí. Píšete že toto by mělo být veřejné a lidé by měli mít možnost o tom veřejně komunikovat...vždyť je to veřejné. Vy jste tam tedy loni nebyl a někdy před tím ano? Ono je nejlepší než začnu něco hanit, přesvědčit se na vlastní oči. Soudit situaci podle napsané pozvánky...
Samozřejmě nás kritika mrzí, ale patří k životu. Jistě se z ní poučíme.

Ne-chovatel

2.6.2015 16:40
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.240

Reagoval jsem na vaše vyjádření (Machleny), kdy jste právě použila termín prodejní trh (při reakci na Dášu). To že mohlo jít o výstavu mi tak nějak vyplinulo z vašeho rozhovoru.

Také jsem nepochopil proč zmiňujete 13-tou hodinu, když akce měla trvat jen do 11-té hodiny. Z toho jsem usoudil, že mohl být do 11-té trh a pak něco dalšího (výstavu zmiňuje i Lesamon, který požaduje aby opět Dáša nesrovnávala výstavu a trh).

Prostě v tom máte chaos a já za sebe jsem z vašich vyjádření desinformován. Což je také ukazatel pro ne-návštěvu.

Proč sem přímo nedáte odkaz na ty stránky, nebo kamkoli kde je informací více a hlavně vše pohromadě. U mne vaše prezentace neobstála. Přitom mi normálně stačí jen to že jsou trhy, tehdy a tehdy.
Pochopte, že mi ne-chovatelé žijeme úplně v jiném světě, jednou za pár dnů sedneme k počítači a čteme jak válčí ostatní, nám podobní... Když mi soused řekne nejezdi, nic tam není, tak nepojedu a nebudu pátrat po podrobnostech (to se stane až tehdy pokud se budu chtít trhu opravdu zůčastnit, ve smyslu něco slušného i utržit).

Podobné je to s výkupem, například kůží. Dnes se lidem nevyplácí ani chodit s kůžemi pěšky, nestojí to za námahu a přesto to ještě někdo dělá. Opravdu si může být majitel vlny jistý že má cenu se namáhat jet ji prodat na vaši výstavu?

Jinak vám nic nehaním. Tyto trhy jsou pro mne ještě v přijatelné vzdálenosti a uvítal bych kdyby fungovali. Prostě vám jen sděluji co mi příjde divné, aniž jsem se ještě zůčastnil. Mám-li nejistotu, málo peněz, časouvou tíseň,... nedělám žádnou změnu (tedy nenavštívím váš trh), je to jednoduché. Já nejsem váš nepřítel.

milan78

2.6.2015 16:53
milan78

XXX.XXX.227.76

Pane Ne- chovateli, když už musíte psát takové rozsáhlé eseje, naučte se prosím aspoň vyjmenovana slova.A slovo trh, je podle vzoru hrad. To zn. ze aby trhy fungovaly, bude na konci po L tvrdé Y. Je to trapné.

Ne-chovatel

2.6.2015 17:37
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Je mi to trapné, dnes mi psaní činí opravdu zásadní problémy. Musíte to přežít.

Jiné dny nebudu mít čas sedět u počítače. Dnes tu sedím jen proto, že nejsem ničeho jiného právě schopen. A můj projev vypadá jak vypadá.

Nic to ale nemění na tom co jsem sdělil. Za svou myšlenkou si stojím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík