Uživatel s deaktivovaným účtem

7 denní mi kvočna přijala, jen to zkuste, ale na noc.
Pokud sedí už 5 dní (dnes už 6 ) tak se nebojte ji je podstrčit. Já to letos taky dělal. Ale opravdu v noci a postupně, ne všechny naráz. Má zkušenost je taková, že ikdyž je kvočna dobrá, ne vždy se jí to může zamlouvat. Zvlášt když už má s kuřaty předchozí zkušenosti. Stalo se mi, že když jsem to zkoušel za bílého dne, nechtěla je a vyhazovala z hnízda. Takže jsem jí je zkusil podstrčit až za tmy, ale ona ty vetřelce nějak už poznala a už mi je nikdy nepřijala. Takže za mě - podstrčte za tmy ;-).
Vybral jste si správnou radu.
Be urážky, myslím, že takové rady” já podkládal i přes den, dobrá kvočna je vezme“, ale i jiné rady (viz. třeba kvočna koupající se do rána v mokrém pytli místo 3 dní na samotce s krmením a vodou), které vypichují vlastní nebo vyjímečnou zkušenost, oproti zažitým nebo šetrnějším pravidlům by měly být dávány opatrně.
Konkrétně u podkládání kuřat. Kvočna je nastavena mít pod sebou vejce a tato vejce zahřívat, dokud se z nich nevylíhnou kuřata. Toto líhnutí je proces, který začíná hlasovou komunikací mezi kvočnou a kuřaty ješte ve vejcích přes líhnutí prvního kuřete a pak dalších a trvá minimálně den. Pokud by to takto nebylo, kvočna by se zvedla ze svých vajec a následovala první kuře, které by se náhodou u hnízda vyskytlo. Ona ale naopak proti každému vetřelci hnízdo brání. Když chceme proces líhnutí nasimulovat, vložíme na zkoušku 1 – 3 kuřata, tak hodinu kvočnu necháme v klidu, pak dodáme zbytek. Na noc proto, že jednak kvočna špatně vidí a jednak spí. A spí i kuřata, takže z pod ní předčasně nevylézají. Jestliže podkládáme starší a tedy aktivnější kuřata, platí to dvojnásob.
Věřím, že se může stát, že když to zkusíme ve dne a nevyjde to a kvočna, která by třeba kuřata podkládaná v noci vzala je již po denní zkušenosti ostražitá a nevezme je. Je tedy zbytečné zkoušet méně jistý způsob a nepočkat do večera.