Za kolik se prodávají vejce tu bylo v minulosti probíráno, jak se situace změnila?Prodávám za 3 Kč, stálí zákazníci berou, rozšířil jsem chov a moc zájem není.Tak asi zase snížím chov sponzorovat nikoho nechci.Jaké jsou vaše názory a zkušenosti.Myslím že nás drobnochovatele chtějí vytlačit z trhu ti velcí a pak nasadí cenu.Už ten pokus tady byl.Za názory děkuji.
Žanetka
napsal(a):
Za kolik se prodávají vejce? no toď otázka markety prodávaj i za 1,60 takže je to bída 3kč mi za domácí nikdo nedá, každý by chtěl nejlépe zdarma, rušit chov nechci, s cenou musím dolů neb každý si koupí v marketu a co já s tolika vejci takže silně prodělečné Bruntál.
No právě, začínají mě přebívat tak se rozhoduji, ale prodělávat nechci to raději snížím stav.Asi záleží na lokalitách, lidi nekoukají co kupují jen řeší za kolik.
Prodávám za 3Kč a vajíček mám málo, prodala bych více i za víc peněz. Kolegyně se stále ptají, jestli nechci zaplatit více. Za domácí se jim to zdá málo. Prostě si za kvalitu radši připlatí. Nedávno si jedna vzala vejce od někoho jiného a doma je nestačila vyhazovat, byla prý cítit rybinou a některá byla i stará - roztékal se žloutek.
Ode mne mají vejce max.3 dny stará a bez nepříjemného pachu. Slepičky běhají po pastvě a dostávají směs obilí a semen a z kuchyně max. suché pečivo (trochu, občas, když zbyde od ovcí) a zbytky masa, kostí a mléčných výrobků. Žádné koření, zkyslé potraviny, solené, vykrájené zbytky z brambor a zeleniny (po tom mají téměř vždy průjem, dávávala jim tom ze zvyku tchyně - šetřilka, prý se to tak vždy dělalo. Tak jsem jí to zakázala). Pokud zeleninu, tak jen přerostlou, ale zdravou ze zahrady. Dana.
Já už jsem to někam psal, ale ještě jednou to dám. Vajíčka třídím podle váhy, do 52g "S", do 62g "M", do 72g "L", nad 73g "XL".
S = 2,50, - Kč
M = 3, - Kč
L = 3,50, - Kč
XL neprodávám, nevyplatí se.
Každý den vajíčka zvážím a roztřídím, přitom mi to zabere tak minutku dvě času. Zákazník je velice spokojen, že jsou všechna vajíčka stejná a může si vybrat ať už podle ceny nebo velikosti. Většinou stejně sáhnou po emkách. Deně sbírám kolem 30 vajíček a nemívám větší zásobu než třídenní. Chceteli prodávat vajíčka nsemíte se stydět nabízet, než si vytvoříte stálou klientelu, a oni Vám zase přihodí případné další zájemce. Máteli problém z prodejem tak cenu nesnižujte, pak ji těžko budete dostávat nahoru. Radši někoho známého obdarujte a příště si už příjde koupit sám. O kvalitu zájem je, jenom lidé třeba neví že zrovna u Vás si může koupit domácí vajíčka.
Přesně tak, naprosto souhlasím s příspěvkem nade mnou. Pokud dáváte kvalitu, vždy se Vám kupující vrátí i když máte vajíčka dražší než v obchodě. Když mám přebytek, hlavně malých, klidně udělám i ze 30 vajec domácí nudle. Jde o to, aby lidé věděli, že prodáváte. Malá pěkná cedule na vratech není velká investice, lidé si všimnou a zastaví se. Andrea.
brnenskaslepice

XXX.XXX.143.25
10, - Kč / vejce - Brno.
Za tři koruny kus. Když se mi začnou hromadit, tak z těch starších dvou dnů nadělám těstoviny do zásoby. Nudle všech šíři i délek, tarhonu (strouhání) zavarkovou i prilohovou, maslicky, vřetynka, makarony (mám sajbu k masomlynku) a kolinka ale jen k okamžité spotřebě, protože při sušení praskají. V čase vajickoveho nadbytku udělám zásobu "nudli" všeho druhu na celý rok. Uchovavam v lahvích od okurek. Porovnejte cenu polohrube mouky a těstovin, byť v akci.
Já také za 3, a to mám dva stálé odběratele, co berou pořád, ještě by se 2-3 našli, ale zas takový přebytek nemám.Jinak valná většina lidí má představu 2kč.Je zajímavé když sem začínala před 12 lety, tak byly vejce za 1,6O v obchodě a všíchni mi cpali 2kč.Prodala sem 70 ks týdně.Nyní v obchodě přes 3 kč a všichni by pořád chtěli za 2 kč.Mimochodem moje vejce mívají většinou přes 70 g i více.V obchodě sem jen tak minulý týden otevřela krabičku za 3,2O kus mini vajíčka jak od kuřic.S mými vejci ani krabička nejde zavřít.
Děkuji všem za reakce.
Mám samozřejmě několik odběratelů, ale když někdo vezmě 30 ks tak mu to vydrží min 14 dnů, ale mě nesou těch 30 kusů denně.Takže by musel každý den někdo brát 30 a to tak není, proto jsem se ptal.No slevňovat nebudu to raději část slepic zruším nebo prodám, sponzora ani nudle dělat nechci.
Zdravím.vejce neprodávám, mám jen tolik slepic, co stačím spotřebovat sám.lidem se nezavděčíte, vždy se najde jedinec, co vás po straně pomluví, jaký nejste zloděj, že chcete za vejce 3,50, dokonce jsem vyslechl dvě ženy, co si libovaly jaký mají ty vejce z marketu krásný, oranžový žloutky.že to je samé barvivo a chemikálie jim nevysvětlíte.a cena do tří korun.dnes je trend sáhnout do regálu, vzít krabičku na které je napsáno čerstvá vejce musí to přece být pravda, kupujou to všichni.a cena 29 korun. a já, nebo vy budete se 3,50 podezřelý, a je třeba se na vás podívat, jestli z toho ohromného zisku platíte daně a měl by se na vás taky podívat okresní hygienik.takže za mne ani náhodou, radši přebytky dám psovi.a pojem čerstvá je diskutabilní.zřejmě když nesmrdí, tak jsou čerstvá.když vidím, jak z regálu mízí, když je to cenová bomba, tak se musím smát.že se toho potřebují zbavit, lidem nedochází.už se nabízejí i vejce vařená.
forestman

XXX.XXX.43.210
jeduvka
napsal(a):
Za tři koruny kus. Když se mi začnou hromadit, tak z těch starších dvou dnů nadělám těstoviny do zásoby. Nudle všech šíři i délek, tarhonu (strouhání) zavarkovou i prilohovou, maslicky, vřetynka, makarony (mám sajbu k masomlynku) a kolinka ale jen k okamžité spotřebě, protože při sušení praskají. V čase vajickoveho nadbytku udělám zásobu "nudli" všeho druhu na celý rok. Uchovavam v lahvích od okurek. Porovnejte cenu polohrube mouky a těstovin, byť v akci.
Chybí nám císařský patent - Veškeré tradičně vyrobené potraviny, nesmí být nijak označovány. Ty chemické, upravované, doplňované barvivy, chuťovými zvýrazňovači, emulganty atd. musí nést potupný velký nápis "Chemická srágora".
Veškeré průmyslové těstoviny pro výkrm, račte číst vinětu, obsahují m.j. žluté barvivo E110, zakázané např. v Rakousku, Norsku. Pokud se dokonce podíváte na sáčky s kořením, kupujete z uvedené hmotnosti zpravidla 1/3 - 1/2 soli!
Divím se, že Vám makarony praskají. Jednak Taliáni používají, pro extra sortu, mouku z tvrdé pšenice při ceně okolo 1,8E/kg, u nás cca 50-65Kč/kg.10kg pytel lze koupit i do 450Kč. Praskání může být způsobeno i použitím polohrubé (celozrnné), nebo dokonce hrubé mouky. Těstoviny se pro účel sušení nesolí!
Cena vajíček z domácího malochovu a za použití špičkového krmení (syrovátka, nebo kyselé kravské mléko, tvrdý kváskový chléb prodávaný přímo v pekárně, slunečnice, namočená pšenice, směs, kvalitní sečkovaná zeleň atd, nemůže být pod 2,70Kč/kus, pochopitelně bez započítání lidské práce.
Že domácí těstoviny stojí běžně 270-280Kč/kg? Jen matroš na 1kg je za 130Kč a originál mašina stojí 65litrů! Kdo to jednou ochutná pochopí, že moje vejce není na prodej ani za pět! Ostatně vajíčka neprodávám. Pouze jako pobídka k vynikajícímu výkonu pro příchozí řemeslníky, nebo jako prezent místo "bombošky" (pro lingvisty present, bonboniéra).
P.S. dávka do 10L díže - 25 vajec,2,5kg mouky Semola di grano duro, šufánek(velký frťan) olivového oleje e.p. Pouze řecký nebo z Kréty. Usušit ve tmě,3 dny! Příprava: 10min vařit, nešetřit vodou, velmi mírně osolit! Po slití vody špetka provensálského koření a promíchat kvalitním máslem, odpočinout 10-15min v zakrytém hrnci. Možno posypat sýrem na talíři, ještě za tepla. Trochu bešamelové omáčky, jemně nasekaná prsíčka z 5-ti měsíčního kohoutě australky velké a pár černých oliv, ozdobit třeba salátem, petrželkou. Pro extra gurmety a vyrovnání chuti, místo černých oliv lžičku slaného astrachaňského černého kaviáru. Bon Apetit! Pivečko k obědu extra hořké -Strong", řádně chlazené. Pro večeři je lepší istrijská Malvazija.
Presne tak!Ak mam predavat pod moje vyrobne naklady, tak to radsej rozdam po rodine, alebo niekomu, zas na vymenu...Ludia si neuvedomuju, ze nizkou cenou si sami robia zle.Ved vajcia niesu len krmenie.Kde je starostlivost o chov, stavba peknych a bezpecnych chovnych zariadeni, nech to na dvore nevyzera ako hnoj, nakup napajaciek, kvalitnych krmiv, osetrovanie, liahnutie novej hydiny, zhananie nepribuznej krvi...
Samozrejme ak to ma niekto iba na kseft, sliepky narvane v malych krabiciach so svetelnym rezimom, zradlo sama chemia a ide mu len o to aby bolo cim viac vajec, tak takemu to moze byt ukradnute...