Čtyřtýdenní kachňata indického běžce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2015 11:18
palban

XXX.XXX.50.8

Prosím o rady pořídil jsem skoro měsíc stará káčata indického běžce a nějak se mi nezdá jejich chování.
Udělal jsem jim boudičku s výběhem v domnění že si budou běhat venku, ale ani po dvou dnech se našim běžcům nechce z boudy vylézt.
Žerou normálně, ale jsou děsně vyplašený, nabaští se a zasednou, když k nim někdo jde tak akorát vstanou a mačkají se v rohu boudy, poté zase usednou.
Vzhledem k tomu co všude píšou jaké jsou to akční kachny tak se mi to nějak nezdá, tak nevím jestli jsou moc mladé nebo je chladno?
Má s tím někdo nějakou zkušenost nebo radu?
Děkuji.

Kan

30.5.2015 11:56
Kan

XXX.XXX.110.38

Žádný strach, jsou to plašani. Tohle mi dělali taky a teď už chodí ven kdy se jim zachce.

Ne-chovatel

30.5.2015 12:20
Ne-chovatel

XXX.XXX.57.5

Já běžce neznám, ale každý nový dvorkový přírustek zpočátku tak jaksi znásilňuji, tedy je beru do ruk i když nechtějí, hladím je, dám jim nažrat,... Potřebuji abych je mohl později kdykoli potřebuji chytit do ruk, nemusel je extra nahánět a zbytečně se neplašili.

I tak jsou všechna zvířata co mám, včetně kočky, přinejmenším polodivoká, tu a tam i zcela divoká.

30.5.2015 12:21
lida0266

XXX.XXX.24.204

Máme taky 5týdenní a dělají to samé.

30.5.2015 13:36
asperulo

XXX.XXX.249.32

Jsou ještě mladí a IB je docela plachá kachna. Není divu, že se bojí.
Naše IB jsou přítulné jen v zimě, když je málo přirozené potravy a jsou odkázání na to, co jim dáme do krmítka. Jak začne tráva a slimáci, tak už o nás nestojí. Běhají po zahradě rejdí po potoce a o krmítko nezavadí. A udržují si od člověka odstup.

30.5.2015 14:02
pavkava

XXX.XXX.45.35

Moji IB jsou rok starý a pořád plašani. Před dvěma dny jsem myslel, že u nás úřadovala liška, protože jsem jednu kachničku nemohl najít (chodí všichni pořád spolu) a večer jsem ji objevil u psa v boudě a měla tam 5 vajíček. Pes mě překvapil nic nenechá v klidu hlavně slepice honí :).

30.5.2015 18:02
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás z počátku to samé. Po čtrnácti dnech přiběhnou, když vidí, že jim nesu slimáky a můžou se přerazit. Ale od kachníku se moc nevzdalují, jen pár metrů. Je vidět, že jim nic nechybí. Moc rádi se cákají ve vaničce, ale když nejsme moc blízko.

30.5.2015 18:51
palban

XXX.XXX.50.8

javorka napsal(a):
U nás z počátku to samé. Po čtrnácti dnech přiběhnou, když vidí, že jim nesu slimáky a můžou se přerazit. Ale od kachníku se moc nevzdalují, jen pár metrů. Je vidět, že jim nic nechybí. Moc rádi se cákají ve vaničce, ale když nejsme moc blízko.

Všem vám moc děkuji, jsem ted trochu klidnější.
Ještě jeden dotaz, dáváte jim žrádlo a vodu do boudy nebo ven?
Mám strach, když jim ho dám ven že se ani nedojdou nabaštit.
Díky.

30.5.2015 19:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Já dávám ve dne ven, hned k boudě. Chovatel mě radil, abych jim na noc dávala krmení i do kachníku, aby dobře narostli. Do granulí přimíchám sekané kopřivy. Hlavně mají mít na zahradě rozmístěnou v nádobách vodu. Všechno hned běží zapít. Můžou se zadusit slimákem. Chutná jim, když v talíři s vodou mají namočený chleba.

1.6.2015 11:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Našim běžcům je 6 týdnů a včera odpoledne se odvážili trochu do zahrady. Rejdili v trávě a něco hledali. Ani se už moc nebojí. Tak to chce asi jen trpělivost.

1.6.2015 13:23
čapice

XXX.XXX.216.126

Já mám IB skoro 3 měsíce, přesně jak píše Ne-chovatel - ze začátku jsem je hodně brala do ruky (přenášela do tepla kvůli zimě), začali za mnou po pár dnech běhat po zahradě a sbírat. Dnes nás nechají přiblížit se na dotyk, hlazení ale rádi nemají. Ráno je vypustím z kachníku, misky se směsí se nevšimnou a nejdříve obejdou svůj rajón. Trpělivost, uvidíte až si zvyknou, budou určitě tak skvělý jako ti naši. Přeju úspěch v chovu.
PS: Javorko chleba ve vodě zbožňují.

1.6.2015 16:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Už se těším, jak budou běhat po celé zahradě! Pořídili jsme si zrovna nové štěně, tak mám trochu strach, aby je nehonilo. Určitě si s nima bude chtít hrát. Máme ještě moc hodnou dvanáctiletou fenku a té nedá na chvíli pokoj. Je to krásná bílá kulička, ale jak na pérko (westík). Snad se nám ji podaří vychovat, aby dala pokoj jak kačenkám, tak slepicím.

2.6.2015 08:04
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):

Už se těším, jak budou běhat po celé zahradě! Pořídili jsme si zrovna nové štěně, tak mám trochu strach, aby je nehonilo. Určitě si s nima bude chtít hrát. Máme ještě moc hodnou dvanáctiletou fenku a té nedá na chvíli pokoj. Je to krásná bílá kulička, ale jak na pérko (westík). Snad se nám ji podaří vychovat, aby dala pokoj jak kačenkám, tak slepicím.

Tak u nás na zahradě pobíhá kromě kachen ještě 10 slepiček + kohout Hubert (malý hodný - hedvábnička),2 fenky maltézačky (9 a 7 let)pošuci pořád a 2letý černý kocour Vavřinec. Kvůli němu jsem měla ze začátku největší obavy, ale okouknul, přijal do skupiny a jsou všichni v pohodě.

2.6.2015 09:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Jé, taky jsem měla dvě fenky maltézáčků. Pak dcera postupně přinesla dvě fenky voříšků. Jedna nám letos v patnácti umřela. Proto to nové štěně. Westíci se mi vždycky líbili, ale je to teriér...
No, a deset slepiček mám taky. Bez kohouta. Manžel se bál kokrhání. Před čtrnácti dny přibyli běžci. Mají luxusní byt, můj muž se vytáhl. Bezdomovci by koukali! Vyspali by se tam dva. Automatické otevírání po rozednění, zateplení...

2.6.2015 10:11
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Jé, taky jsem měla dvě fenky maltézáčků. Pak dcera postupně přinesla dvě fenky voříšků. Jedna nám letos v patnácti umřela. Proto to nové štěně. Westíci se mi vždycky líbili, ale je to teriér...
No, a deset slepiček mám taky. Bez kohouta. Manžel se bál kokrhání. Před čtrnácti dny přibyli běžci. Mají luxusní byt, můj muž se vytáhl. Bezdomovci by koukali! Vyspali by se tam dva. Automatické otevírání po rozednění, zateplení...

Tak to musím poprosit o fotku kachníku, taky se s manželem chystáme na stavbu. Už jsme zvládli zateplený kurník dle mého plánku (mám stavebku smajlík ), ale rádi se inspirujeme jinde. Zatím jsou v bývalé králíkárně s palet a mřížkovými dvířky 80x80x80 cm.
Kohouta jsem taky nechtěla, ale když jsem ze 4 kuřat (koupených 1denních pod kvočnu) měla všechno kohoutky, tak jsme si 1 fešáka nechali. Naštěstí není moc uřvanej.
Fotka běžců by nebyla?

2.6.2015 11:53
javorka

XXX.XXX.98.207

To je teda partička! Vidím, že se už chystá svačinka...
Nafotíme a předvedeme. Vzhledově to není žádná paráda, manžel je spíš praktický a rád vymýšlí různé vymoženosti. Já, původně výtvarnice, teď spíš zahradnice, chovatelka a domácí kuchařka, jsem snila o modrém domečku pro slepičky a pak pro kačenky.
Kachník i kurník jsou uvnitř starého špejchárku, co jsme měli na zahradě. Bouda má dvě části, tak mají kačky i slepičky svůj prostor. Je to fajn, že mají místo, kde neprší. Slepice ho hned přeměnily na popeliště a každý večer berou lázeň.
Fotky snad do večera budou, doufám. Musím zapojit manžela, já jsem ráda, že na počítači něco nadatluju.

2.6.2015 12:40
čapice

XXX.XXX.216.126

Můžu se zeptat odkud jste?

2.6.2015 14:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Z Lázní Bělohradu,20 km od Jičína.

2.6.2015 14:29
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Z Lázní Bělohradu,20 km od Jičína.

Já Nespeky u Benešova. Splnil se mi sen a před 4 roky jsem se přestěhovala z Prahy k manželovi do domečku se zahrádkou (někdy si dělá srandu, že jsem si ho vzala jen kvůli tomu). Takže po roce jsem si vyprosila slepičky, teď IB a příští rok prý pořídíme vnučce ( 16 měsíců) kůzlátko smajlík Manžel je naštěstí stejný milovník zvířectva jako já. Bohužel nám chybí větší pozemek. Teď chci ještě koťátko - kočičku k tomu našemu černému lumpovi.

2.6.2015 15:01
javorka

XXX.XXX.98.207

Já jsem se z Prahy přestěhovala před osmi lety :) My máme zahradu velikou. Původně tu byla jen stará rozpadající se chalupa. Teď je tu i malý nový domeček. První roky jsem budovala zahradu, slepice mám necelé 2 roky a chvilku kačenky. Musím říct, že o koze jsme také přemýšleli, ale nakonec jsme to zavrhli. V zimě mám starost, aby slepičkám nebyla zima. Pořád jim podstrojuju. Koza by za chvíli byla s námi doma. Nějak se nám začala množit vnoučata. Za měsíc jich budeme mít společně s manželem 6. Domeček jsme budovali pro dva a teď už si musím psát do kalendáře kdo kdy přijede, aby měli kde spát.

2.6.2015 23:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady jsou slíbené fotky kačenek. Kachník ještě potřebuje nějaké úpravy. Také bych časem ráda nějakou tu ozdůbku (jako má "palbam"), aby tam nebyla jen ta obrovská prázdná plocha. Napadla mě např. cestička z kachních stop. Slepičky jsou jen obyčejné hybridy, ale mě to stačí. Přidávám jeden pohled do zahrady s naší malou psí holčičkou Kačenkou.

2.6.2015 23:36
javorka

XXX.XXX.98.207

Ještě doplním, že na stavbu kachníku manžel využil rámy, které objevila moje neteř ve stodole. Proto je to celé tak veliké...

2.6.2015 23:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Omluva "palbanovi" za zkomolené jméno

2.6.2015 23:56
palban

XXX.XXX.50.8

javorka napsal(a):
Omluva "palbanovi" za zkomolené jméno

Omluva se přijímá.
Kachní šlápoty super nápad.
Já jsem obrázek udělal jen tak ze srandy, když jsem měl hotovo a kochal se s pivem v ruce tak jsem si říkal že je to nějaký moc prázdný a vzniklo z toho tohle.

3.6.2015 00:01
palban

XXX.XXX.50.8

palban napsal(a):
Omluva se přijímá.
Kachní šlápoty super nápad.
Já jsem obrázek udělal jen tak ze srandy, když jsem měl hotovo a kochal se s pivem v ruce tak jsem si říkal že je to nějaký moc prázdný a vzniklo z toho tohle.

Jěště to doladim.

3.6.2015 00:04
palban

XXX.XXX.50.8

palban napsal(a):
Jěště to doladim.

Tahle fotka už je otočená správně

3.6.2015 00:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Je to hezké a takové útulné. My zase víme, kde v nouzi hlavu složit #t ongue#
P.S. neměla.

3.6.2015 07:10
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím Vás,
fotky hezké, psík i kachničky také. Už víte pohlaví?
Včera odpoledne si přijel pán pro jednoho kačera, tak mám akorát hráškový páreček, což na našich 1000 m2 stačí.
Co se týká slepiček, tak mám také hybridky - 4x sussex a 2x leghorn od července 2014 - snáší skvěle - denně vajíčko i přes zimu. Před tím směsku barev jako vy. Dvě poslední vynesené čeká "paprika" (nedá se nic dělat).V pátek si jedu pro 2 nové slepičky Lakenfeld do Babic k paní Bartošová. Má nádherné hejno, jsem na ně moc zvědavá.

3.6.2015 10:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Také zdravím, koukám, že mi tam v noci vylezl nějaký nesmysl
Zdá se, že to chovatelé od kterých jsem IB kupovala dobře poznali. Od jednoho mám kačenky a od druhého kačírky. Ze začátku byli skoro stejní. Jen jedna kačenka je světlejší. Kačerům už se pěkně vybarvují zobáky do zelena.
Tak že slepičeky máte černé a bílé! Já se té bílé raději vyhýbám. Dvakrát nám slepici napadl dravec. Nevím jestli je to pravda, ale prý jdou nejdřív po bílých (naše byly kropenaté). Na začátku jsem měla dvě Brakelky. Ty nám a dvě černé k tomu zakousl pes mé dcery. Na jaře jsem se pokoušela sehnat Hempšírky, ale každý nabízel jen úplně malá kuřátka. Na to nejsem zařízená. A abych piplala 3 nebo 4 kuřata, to nemá velkou cenu. Víc slepic do kurníku nacpat nemůžu. Je mnohem menší než kachník. Vajíčka nám bohatě stačí, slepice nesou perfektně. Zásobuji děti, sestry a ještě kamarádku. V podstatě to rozdám.
Píšete, že vynesené slepice čeká "paprika". Toho se bojím. Nevím, co se starými slepicemi budeme dělat. Zatím jsme to nemuseli řešit, ale jíst bych je asi nemohla

3.6.2015 10:37
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Také zdravím, koukám, že mi tam v noci vylezl nějaký nesmysl
Zdá se, že to chovatelé od kterých jsem IB kupovala dobře poznali. Od jednoho mám kačenky a od druhého kačírky. Ze začátku byli skoro stejní. Jen jedna kačenka je světlejší. Kačerům už se pěkně vybarvují zobáky do zelena.
Tak že slepičeky máte černé a bílé! Já se té bílé raději vyhýbám. Dvakrát nám slepici napadl dravec. Nevím jestli je to pravda, ale prý jdou nejdřív po bílých (naše byly kropenaté). Na začátku jsem měla dvě Brakelky. Ty nám a dvě černé k tomu zakousl pes mé dcery. Na jaře jsem se pokoušela sehnat Hempšírky, ale každý nabízel jen úplně malá kuřátka. Na to nejsem zařízená. A abych piplala 3 nebo 4 kuřata, to nemá velkou cenu. Víc slepic do kurníku nacpat nemůžu. Je mnohem menší než kachník. Vajíčka nám bohatě stačí, slepice nesou perfektně. Zásobuji děti, sestry a ještě kamarádku. V podstatě to rozdám.
Píšete, že vynesené slepice čeká "paprika". Toho se bojím. Nevím, co se starými slepicemi budeme dělat. Zatím jsme to nemuseli řešit, ale jíst bych je asi nemohla

Je mi jich také líto, ale kurník nenafouknu a také naše rodinka - dcery, sestry a babičky nějaké to vajíčko spotřebují smajlík Dvě jelikož byli nemocné loni manžel vzal sekyrkou, a byli zlikvidovány. Tyto jsou už vynesené, pěkně vykrmené, tak jednu si udělá švagrová a druhou dcera. Já budu mít teď slepičky už větší, paní mi je u ní ještě měsíc nechala, abych je mohla zařadit rovnou k těm velkým, jelikož na odchov pod lampou nemám čas.
Tak jsem odhadla, že máte 2 párečky. Je dobře, že nepříbuzné.

4.6.2015 11:33
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Je mi jich také líto, ale kurník nenafouknu a také naše rodinka - dcery, sestry a babičky nějaké to vajíčko spotřebují smajlík Dvě jelikož byli nemocné loni manžel vzal sekyrkou, a byli zlikvidovány. Tyto jsou už vynesené, pěkně vykrmené, tak jednu si udělá švagrová a druhou dcera. Já budu mít teď slepičky už větší, paní mi je u ní ještě měsíc nechala, abych je mohla zařadit rovnou k těm velkým, jelikož na odchov pod lampou nemám čas.
Tak jsem odhadla, že máte 2 párečky. Je dobře, že nepříbuzné.

To máte štěstí, že jste našla ochotnou paní. Já bych si ráda za větší slepičky připlatila. Ale jak píšete, kurník nenafouku a víc kusů kupovat nemůžu. A ještě to riziko, že z kuřat budou kohoutci. Tady by to nikdo nezabil. U nás má každá slepice jméno
Jaký kachník budete stavět? Předpokládám, že něco menšího. ten náš měl být taky mnohem menší, ale nakonec to dopadlo takhle. Slepice moc místa nemají. Nejraději bych je prohodila, ale do výšky mi kachny šplhat nebudou.

4.6.2015 11:58
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
To máte štěstí, že jste našla ochotnou paní. Já bych si ráda za větší slepičky připlatila. Ale jak píšete, kurník nenafouku a víc kusů kupovat nemůžu. A ještě to riziko, že z kuřat budou kohoutci. Tady by to nikdo nezabil. U nás má každá slepice jméno
Jaký kachník budete stavět? Předpokládám, že něco menšího. ten náš měl být taky mnohem menší, ale nakonec to dopadlo takhle. Slepice moc místa nemají. Nejraději bych je prohodila, ale do výšky mi kachny šplhat nebudou.

Tak to byste musela kurníku uříznout nohy a kachníku přidat smajlík
Tak my paní včera večer napsala, že jedna ze slepiček pro mně pošla a jen jednu nechci. Budu si muset počkat na příští líhnutí. Uvažuji na příští rok pořídit si líheň, tak si je třeba vylíhnu sama, s násadovými vajíčky by neměl být problém je koupit.
Kachník máme v plánu postavit z Euro palet, základna 2k s což bude půdorysně 80*160 a na výšku 80 + zvedací střechu. A jako máte vy, malá dvířka na výlez a větší na uklízení. + kulaté větrání - instatérské potřeby (má síťku aby tam nic nevlezlo) + malé okénko kvůli světlu. Do mezery v paletách nastrkáme polystyrén, aby měli v zimě tepleji.

4.6.2015 14:52
javorka

XXX.XXX.98.207

No, to by jedna slepička byla chudák, dostat se mezi starší slepice. Já jsem před šesti týdny kupovala 4 nové a pořád je ty staré odhánějí od krmení. To ho rozděluji asi do šesti misek a pořád to nestačí. A to jsou ty nové slepičky snad větší než ty starší. Nejdřív jsem se lekla, co to přivezli za obryně. Myslím, že mám celkem hodné slepice, ale bohužel to tak u nich chodí. Proti nim jsou IB úplná zlatíčka.
Máme kurník zapuštěný do stěny špejchárku (dřevníku), tak tahle možnost nepřipadá bohužel v úvahu. Kurník jsme koupily úplně nový od neteře i s mladými slepičkami (černé). Bohužel není úplně ideální, ale už ho máme. První zimu stál samostatně, ale vadilo mě, že se slepice neměly kam schovat, do krmení pršelo atd. Manžel vymyslel toto řešení a měl s tím plno práce. Tak se s tím musím smířit. Já jsem šťastná, že jsem se dočkala kachníku. Manžel je spíš na tu elektroniku. Tam si to užil. Původně se dvířka otevírala podle hodin, teď podle světla :).

5.6.2015 08:38
čapice

XXX.XXX.216.126

Vilém a Jarmila - (Hynek se odstěhoval do Vlašimi).

5.6.2015 13:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Naši ještě jména nemají, ale návrhy tu byly: Robert a Patrik, holky Petra a Gágina (Mig 21).
Slepice černé: Berta, Cecilka, Dorotka a Franta (má hřebínek na stranu jako Franta Jetel - Rozpuštěný a vypuštěný), "vlašky": Liduška a Blaženka, kropenaté: Květuška a Bětuška, modré: Světluška a Rozárka.
Také jsme měli např. Andělu, Bělu, Evelínu, Filomenu, Sauru, Jarmilku a Pepičku.
Včera jsem se vnutila k paní co má tolik zvířat, že jsem nestačila koukat. Koníka, kozu s kůzlátkem, plno kačenek i běžce. Samozřejmě několik plemen slepic, králíky, kočky a psa. Všechno to tam žije pohromadě a přitom volně, na ne nějak velkém pozemku. Všude všelijaké boudičky, přístřešky, rybníček, skleník a malá zeleninová zahrádka. Zvířata mají volný přístup na louku za dvorem. To vše tady v podstatě uprostřed města. Nádhera!

6.6.2015 09:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Ty vaše kačky už jsou veliké, ani nevím, v jakém věku se dá říct, že jsou dospělé

Ne-chovatel

8.6.2015 08:48
Ne-chovatel

XXX.XXX.16.155

Tak u mne se konečně pořádně ukázalo, že pořídit kohouta byl dobrý nápad. Srovnal staré slepice s novýma do lajny (i když se zatím stále ještě hloučkují staré/nové).

Také se zdá, že ty nové budou vychovanější, hned je učí co mohou a co nemají (staré musím při sekání trávy odhánět, ty nové hned důrazně zdrbal a ani mne nešli otravovat,...).
Přesně tak jsem si to představoval, mít každý rok či generaci vychovanější slepice (nechci mít drůbež stejného stáří). Uvidíme zda to vydrží a jak to dopadne za mnoho (doufám) při výměně kohouta (tento je ostrý, ale ke mně má vztah typu mazel kterému občas ukážu kdo je pán, přičemž mne ale neohrožuje - nemusím si hlídat záda ani hlavu a oči).

9.6.2015 09:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Palbane, co vaše kačenky? Už se tak nebojí? Včera bylo u nás pořád hrozné sucho. Nechali jsme ve výběhu puštěnou vodu z hadice. Kačenky byly nadšené. Rejdily zobákama v trávě a my jsme tam seděli a užívali si to s spolu s nimi. Dnes prší tak jsou spokojené a šmejdí po celém výběhu.

Kohouta mít nemůžu, ale věřím, že by slepice srovnal. Sousedka si to taky chválí. Ale mám tu známou paní co měla zlého kohouta a tem na ní nalétával jen co vešla do výběhu. Pamatuju se na zlého kohouta u babičky. Ke slepicím se chodilo jedině s koštětem. Pak jednou klovl mou mladší sestru vedle oka (dodnes je to vidět), tak šel. Máme tu často děti, tak nechci nic riskovat.

9.6.2015 20:07
palban

XXX.XXX.50.8

javorka napsal(a):
Palbane, co vaše kačenky? Už se tak nebojí? Včera bylo u nás pořád hrozné sucho. Nechali jsme ve výběhu puštěnou vodu z hadice. Kačenky byly nadšené. Rejdily zobákama v trávě a my jsme tam seděli a užívali si to s spolu s nimi. Dnes prší tak jsou spokojené a šmejdí po celém výběhu.

Kohouta mít nemůžu, ale věřím, že by slepice srovnal. Sousedka si to taky chválí. Ale mám tu známou paní co měla zlého kohouta a tem na ní nalétával jen co vešla do výběhu. Pamatuju se na zlého kohouta u babičky. Ke slepicím se chodilo jedině s koštětem. Pak jednou klovl mou mladší sestru vedle oka (dodnes je to vidět), tak šel. Máme tu často děti, tak nechci nic riskovat.

Zdravim" Už je to o 200% lepší.
Každé ráno když je jdu otevřít a krmit tak si k nim sednu vypiji si ranní kávu, dám si k ní dvě cigaretky a kochám se jak jim chutná. Dal jsem si k nim stolek a židli.
Akorát dneska pršelo tak jsem u nich neseděl, ale jak se ochladilo tak ožily, dal jsem jim tam umyvadlo s vodou a už ho testují.
Dneska večer už se pohybují kolem boudy a hledají v trávě, zvykli si na mě a už si mě skoro nevšímají.
Vypadá to že mam dva kluky a holku, ale stejně na ně volám holky holky a hned natáhnou krk a dívají se co jim nesu dobrého.
Nikdy by mě nenapadlo že můžou být kachny tak srandovní.

9.6.2015 22:39
javorka

XXX.XXX.98.207

My jsme taky nadšení. Dnes jsme se dočkali toho, že si kačeři vzali slimáka z ruky! Kačenky tak odvážné nejsou. Kafe jsme s nimi také už vypili a holky jim říkáme zrovna tak.
Až se trochu otrkají, tak je seznámíme se slepicemi. Psi tam už s námi normálně chodí a kačky se jich nebojí. Často jim nosím slimáky a když vidí, že přicházím, tak s velikým štěbetáním vyskakují z vaničky a běží mi naproti.

10.6.2015 08:30
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, našemu kačerovi a kačence také oslovení HOLKY zůstalo.
Ten náš mi bere slimáky pod rukou, je velke jedlík. Je pravda, že kačenka je opatrnější, víc se bojí. Pávě přepeřují poprvé jsou jim 3 měsíce, tak jsem moc zvědavá jak se dobarví, hlavně Vilém. Jarmilka už je světlá - hrášková.
Co se týká seznamování se slepicemi, u nás úplně v pohodě, stejně tak se psi a kocourem.
Akorát se kačerovi nelíbí, když má psí čumák v jeho misce, tak to se ožene. A už si začal taky hlídat svoji slečnu.
Příští týden se nám zvířectvo rozroste o koťátko (viz foto), tak to bude zase o něco veseleji.
IČ.

milan78

10.6.2015 09:10
milan78

XXX.XXX.227.76

Naše se jmenuji Fligr a Opatrná( Kulivy blesk) Kačenka je právě porad taková opatrná, tak ji to zustalo

milan78

10.6.2015 09:11
milan78

XXX.XXX.227.76

Opravuji: Kulový blesk.

10.6.2015 10:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím. Koukám, že s vymýšlením jmen je to všude stejné

Čapice, koťátka jsou kouzelná. My kočičku nemáme. Naše Terinka (patnáctiletá fenka, co nám letos umřela) by kočku doma nesnesla. Navíc jsou tu každou chvíli děti se svými většími psy a i tak je to někdy pěkný cirkus. Zrovna dnes ráno jsem viděla v kachníku myš, jak se živí granulema. Kočka by se hodila! Ale chodí nám tu po zahradě několik koček od sousedů, tak by se mohly o myši postarat.
Překvapilo mě, jak brzo zalézají kačky do kachníku. Slepice jsou venku možná o dvě hodiny déle. Myslíte, že to je tím, že jsou ještě mladé?

10.6.2015 10:37
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Zdravím. Koukám, že s vymýšlením jmen je to všude stejné

Čapice, koťátka jsou kouzelná. My kočičku nemáme. Naše Terinka (patnáctiletá fenka, co nám letos umřela) by kočku doma nesnesla. Navíc jsou tu každou chvíli děti se svými většími psy a i tak je to někdy pěkný cirkus. Zrovna dnes ráno jsem viděla v kachníku myš, jak se živí granulema. Kočka by se hodila! Ale chodí nám tu po zahradě několik koček od sousedů, tak by se mohly o myši postarat.
Překvapilo mě, jak brzo zalézají kačky do kachníku. Slepice jsou venku možná o dvě hodiny déle. Myslíte, že to je tím, že jsou ještě mladé?

Naše chodí po 19 hodině, když je hned nezavřeme, tak si to třeba ještě po chvíli rozmyslí a oběhnou ještě zahradu, když tam sedíme nebo něco děláme tak rádi asistujou. Slepice si teď milostivě zalezou až tak kolem půl desáté. Já ale ráno kachník a kurník otvírám už po 5 hodině, jelikož dojíždíme do Prahy do práce.
Myší je strašně, máme úplně podtunelovaný záhony. Vavřinec přinese před vchodové dveře tak obden úlovek, ale je to pořád málo. Tak snad malá Princezna mu začne brzy pomáhat.

10.6.2015 22:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Naši běžci klidně zalezou už v půl sedmé. Nechávám dvířka ještě otevřená, kdyby si to náhodou rozmysleli. Ani nemůžou zjistit, že navečer vylezou slimáci. Asi už jsou nabaštění.
Dnes jsem jim opět nechala puštěnou vodu z hadice. To je pro ně asi nejlepší zábava. Čvachtají v trávě, rejdí zobáky a úžasně si to pochvalují.

11.6.2015 07:19
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezký den,
tak dneska jedu pro 3 známé vyzvednout 8 mrňousů - 6 hráškových a 2 přírodní zbarvení.
U nás na vsi jsem byla asi první a už se pomalu rozšiřuje okruh chovatelů. Protože holky když se přišly podívat k nám na kačky, hned začaly stavět kachníky smajlík

11.6.2015 10:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeji dobrý den.
Vůbec se nedivím, jsou úžasní. Moje sousedka je taky chodí nadšeně pozorovat. Vodí k plotu všechny návštěvy a dodává slimáky. Můj muž včera, když jsme se kochali při čvachtání prohlásil, že bychom nemuseli mít tolik slepic, ale že by mohlo být víc běžců. A to jsem ho celou zimu přemlouvala. Než se pustil do stavby kachníku, to bylo něco! To už jsem to chvílema vzdávala...

12.6.2015 07:09
čapice

XXX.XXX.216.126

Dobré ráno,
malá ukázka včerejšího odpoledne.
Hlídali jsme asi hodinu, než si pro ně přijeli.
Kačer byl neuvěřitelnej, staral se o ně jako by byli jeho vlastnísmajlík

12.6.2015 09:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím vás, to jste měli veselo! To my máme taky
Naše parta včera prolezla plotem a vydala se na průzkum zahrady. Samozřejmě nejlepší to bylo v jahodách. Nechtěla jsem je hned plašit, tak to pár jahod odneslo. Ale za tu podívanou to stálo.
Jsem ráda, že už se tak nebojí a samostatně se vydávají do terénu.

22.6.2015 16:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím čapici, palbana, milana78 a další...
Kačenky nám pěkně rostou a už se skoro nebojí...
Tady je foto z oblíbeného "čvachtání" a odpolední obchůzky zahrady.

22.6.2015 20:10
palban

XXX.XXX.50.8

javorka napsal(a):
Zdravím čapici, palbana, milana78 a další...
Kačenky nám pěkně rostou a už se skoro nebojí...
Tady je foto z oblíbeného "čvachtání" a odpolední obchůzky zahrady.

Také zdravím" Tak u mne ze dvou kluků a jedné holky je nakonec jeden kluk a dvě holky.
Ku radosti přítelkyně se jim hrozně zalíbilo v jahodách.
Akorát včera jsem přišel o jednu z holek, zřejmě se zadusila slimákem.
Tak už mam jenom párek kluka a holku, akorát včera jim bylo 7 týdnů a už jsou skoro dokonale přepeřené.
Slimáky už mi žerou z ruky tak jsem rád že už jsou drobet klidnější.
Budu muset začít shánět kačku abych měl nepříbuzný páreček.

22.6.2015 21:35
javorka

XXX.XXX.98.207

No, to je mi líto. Já mám po celé zahradě rozmístěné nádoby s vodou, aby mohly slimáky hned zapít. Také už jsem slyšela, že se to může stát.
Do jahod naše parta také ráda chodí. A když projdou záhonem špenátu, tak je teda něco!
Chtělo by to vyvýšené záhony. Dva mám, a tam nechodí. Na jaře budu plést vrbové plůtky

23.6.2015 08:22
palban

XXX.XXX.50.8

javorka napsal(a):
No, to je mi líto. Já mám po celé zahradě rozmístěné nádoby s vodou, aby mohly slimáky hned zapít. Také už jsem slyšela, že se to může stát.
Do jahod naše parta také ráda chodí. A když projdou záhonem špenátu, tak je teda něco!
Chtělo by to vyvýšené záhony. Dva mám, a tam nechodí. Na jaře budu plést vrbové plůtky

U mě to také nemají z žádného místa dál než tři metry k vodě.
Nevím jestli je to možné, ale myslím si že to mohlo být slabé srdce, protože jsem jim ráno otevřel, vyběhli z vesela ven a než jsem stačil jim vyměnit ve všech nádobách vodu tak najednou koukám a kachna zatřepala hlavou, viděl jsem jak z ní vylít slimák a pak se celá napružila v křeči a, když jsem ji vzal do rukou v domnění že se tedy dusí že jí pomůžu tak už jenom složila hlavu k zemi a byl konec.
No a jahody máme ve vyvýšeném záhonu, ale holkám to nevadí bud se tam vyškrabou nebo vyskočí, ale to nevadí je to sranda je pozorovat jak se v těch jahodách potápí.

23.6.2015 12:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak to se nemohla zadusit, když slimák vylít ven. Smůla, ale nic nemůžete dělat. Naše kachny se mají zatím čile k světu, jahody podle toho vypadají, ale píšete za tu srandu to stojí.

23.6.2015 13:12
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím,
tak kačenky mi je líto. Jak jsem přivezla mláďata známým, tak u jedné z nich díky nedostatečné ochraně, vydržely 2 jenom 1 den. Lidská chyba bohužel, pes za to nemůže.
Jinak pro "palban" - přepeřování v 7 týdnech není konečné, jenom vypadalo chmíří a narostlo první peří. Odpoledne nafotím Viléma (hráškový) jak podruhé přepeřuje, celý prostor před barákem je plný peří. Výše jsou fotky cca 1 měsíc staré, tak uvidíte jaký je v barvách rozdíl. Teď jim je 12 týdnů. U vás to Javorko ještě není vidět?

23.6.2015 13:14
čapice

XXX.XXX.216.126

PS: je to vidět na fotce z 12.6. s mladými. Začíná se mu přebarvovat hruď. Dneska jí má už celou tmavě hnědou.

23.6.2015 14:21
javorka

XXX.XXX.98.207

Našim je, jestli to dobře počítám, asi deset týdnů. Fotky jsou pořízené tak před deseti dny. Ve vaničce a kolem ní, peříčka docela jsou, ale žádné obrovské množství. Tak to možná začíná.
Jedna kačenka je světlá. Není to stejné zbarvení jako u vašich? Kačírci mají divoké zbarvení a druhá kačenka asi také.

capice

23.6.2015 15:49
capice

XXX.XXX.133.28

Tak to zacinaji, divoky kacer by mel mit zelenou hlavu, hnedy krk, telo svetle, modre na kridlech. Vubec nechapu jak se to tak rychle vymeni.

23.6.2015 16:15
javorka

XXX.XXX.98.207

A co si myslíte o té naší světlé kačence? Je hrášková? Dobře je vidět na fotce jak jsou všechny naskládané ve vaničce. Před chvílí jsem se na ně byla dívat. Mají teď hlavní stan v živém plotu ze šeříku a po zemi je plno peří. Zvláštní je, že jeden kačer (tmavší) má už dlouho na ocase kačírek a druhý (světlejší a barevnější) pořád nic. Jsou z jednoho hnízda. Příště si vezmu brýle, třeba to jen nevidím

24.6.2015 07:30
čapice

XXX.XXX.216.126

Dobré ráno, píšu až teď z práce, doma na mobilu mě to tak nejde (ani s brýlemi).
Ta světlá kačenka vypadá doopravdy jako naše, tak uvidíte tak do měsíce, pak holky porovnáme. Vilém kačírek zatím nemá, ale někde jsem četla, že ho snad nemají všichni. ? Včera jsem je nestihla vyfotit, celé odpoledne a večer mě zabere ta naše nová malá potvůrka Cecilka - z hodného přítulného koťátka je jak já říkám Bengálská tygřice.

24.6.2015 08:23
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak jsem přeci jenom našla fotku v mobilu. Oblíbené místo po dešti.

24.6.2015 10:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobrý den,
to se nedivím, že se jim tam líbí, v krytém bazénku!
Ta druhá fotka mě pobavila.
Tak kačírek není ani s brýlemi. Zato v kachníku dnes bylo plno peří. Jo, a jak jsem se divila, že chodí brzo spát, tak od té doby co začalo pršet, jdou skoro až za tmy.
Včera jsem šla zavřít slepice, docela pozdě, skoro v půl desáté. Kachny byly zase naskládané ve vaně a zalezly až po domluvě.
Na to vybarvení jsem opravdu zvědavá, vůbec by mi nevadilo, kdyby zůstali jak jsou. Jsou to kasavci. I když na ty zelený hlavy se těším

24.6.2015 10:41
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Dobrý den,
to se nedivím, že se jim tam líbí, v krytém bazénku!
Ta druhá fotka mě pobavila.
Tak kačírek není ani s brýlemi. Zato v kachníku dnes bylo plno peří. Jo, a jak jsem se divila, že chodí brzo spát, tak od té doby co začalo pršet, jdou skoro až za tmy.
Včera jsem šla zavřít slepice, docela pozdě, skoro v půl desáté. Kachny byly zase naskládané ve vaně a zalezly až po domluvě.
Na to vybarvení jsem opravdu zvědavá, vůbec by mi nevadilo, kdyby zůstali jak jsou. Jsou to kasavci. I když na ty zelený hlavy se těším

To máte pravdu, můžou se zbláznit, šmejdí po celé zahradě do 10 do večera. Ani jim nezbyde místo na granule a pšenici, té si jen tak zobnou.

milan78

24.6.2015 14:54
milan78

XXX.XXX.227.76

Dobry den po delší době,
Tak nas parecek chodi spat pravidelně ve 21.00 a udělali si noru mezi baliky slámy v kulne. Naše Opatrná tam i nesla. Ráno tam bylo vždycky vajíčko.Musel jsem si vždycky kleknout, abych do toho jejich tunelu dosahnul až na konec.Jinak u nás moc neprší, takže nevim co by vyvadely v dešti.Opatrná snesla od jara 94 vajec a teď už 14 dni nenese. V lihni jsem vylihnul 18 kacat pro kamarádku a 12 káčat vysedela slepice. A ty si odvezl známý i s kvocnou. Zbytek vajec jsme vyfukovali na velikonoce. Slimaci u nás nějak nejsou, jenom sneci s domeckem, jsou to pasovky zahradní, ale ty jim teda pod zobák moc nejdou.Když ráno otevřu vrata od kulny, tak utíkají ohromnou rychlosti na rybník za domem, jsou tam tak 20 minut a pak utíkají zase rychle na dvůr, cože jsem jim nasypal dobrého. Je s něma srandy kopec. Tak ať se vám daří a odchovy zdárně prospivaji.

24.6.2015 15:53
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda, vy máte šikovnou Opatrnou! Jak jsou vaše kačenky staré? Nikde se nenašla informaci o tom, kdy běžci dospívají. Prosím, napište od kdy tak začínají nést. Máme velikou zahradu a lehce bych vejce přehlídla. Zatím to nehrozí, jsou ještě hodně mladí, já ale vůbec nemám představu, kdy to tak může nastat. Díky
P.S. zdravím i Flígra.

24.6.2015 16:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak teď jsem si přečetla, že začnou nést až další jaro. Tak to máme času...

24.6.2015 16:38
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Tak pekne píšete o tých IB, veľmi rada čítam toto vlákno. Píšte ďalej . Chovám len sliepky a tiež ma niekedy prekvapia svojim chovaním, vôbec sa nezdajú blbé.

24.6.2015 16:58
javorka

XXX.XXX.98.207

To jste mě potěšila! Vždycky si říkám, že se ti "opravdoví" chovatelé chytají za hlavu, když si přečtou ty nadšené (někdy smutné) příspěvky.

milan78

24.6.2015 17:14
milan78

XXX.XXX.227.76

Máme je od lonska a nést začala letos v breznu, takže asi ve 12 mesicich.Jsou to prý dobre nosnice, tak počítám, ze příští rok snese vajec ještě vic. Naše Opatrná snesla první vejce 11 března a nesla
vlastně denně vždycky s nějakou přestávkou.Teď už je asi vynesena.Poslední vejce snesla někdy začátkem června..Jinak kachni vejce nejime, nějak nemáme odvahu a máme dost slepicich.Vyfouknuty vejce dostávají pesani a tem jdou náramně k duhu.Vyrazenych vajec z lihne bylo dost, chovám ještě kachny Saské a pizmove. Výfuky schovavame na velikonoce. Jsou tvrdší než slepičí.Dělám vyvrtavane Kraslice, tzv.madeirova technika a kachni se dobře vrtaji. Slepičí vejce praskaji.Mam celou zimu zabavu když venku nejde nic dělat. Jinak Fligr už nám prepelichal, tak má podobnou barvu jako opatrná.Jen ta hlava mu zůstala tmavší.Máme divoce zbarvené.

24.6.2015 22:36
palban

XXX.XXX.50.8

Fotky holek, to ještě byly tři.
Ta prostřední už neni.

24.6.2015 23:56
javorka

XXX.XXX.98.207

milan78 napsal(a):
Máme je od lonska a nést začala letos v breznu, takže asi ve 12 mesicich.Jsou to prý dobre nosnice, tak počítám, ze příští rok snese vajec ještě vic. Naše Opatrná snesla první vejce 11 března a nesla
vlastně denně vždycky s nějakou přestávkou.Teď už je asi vynesena.Poslední vejce snesla někdy začátkem června..Jinak kachni vejce nejime, nějak nemáme odvahu a máme dost slepicich.Vyfouknuty vejce dostávají pesani a tem jdou náramně k duhu.Vyrazenych vajec z lihne bylo dost, chovám ještě kachny Saské a pizmove. Výfuky schovavame na velikonoce. Jsou tvrdší než slepičí.Dělám vyvrtavane Kraslice, tzv.madeirova technika a kachni se dobře vrtaji. Slepičí vejce praskaji.Mam celou zimu zabavu když venku nejde nic dělat. Jinak Fligr už nám prepelichal, tak má podobnou barvu jako opatrná.Jen ta hlava mu zůstala tmavší.Máme divoce zbarvené.

Díky za odpověď.
To já určitě budu vejce zpracovávat, pokud se nějakých dočkám. Tím, že mají větší žloutky jsou prý dobré na pečení. Vejce od slepic mě také stačí, ještě jich plno rozdám. Když by se kačenky rozhodly zasednout a vyvést mladé, tak je nechám. Na to si ale musím počkat...
Nemáte nějaké kraslice vyfocené?

25.6.2015 00:00
javorka

XXX.XXX.98.207

palban napsal(a):
Fotky holek, to ještě byly tři.
Ta prostřední už neni.

A která holka je kluk?

25.6.2015 07:15
palban

XXX.XXX.50.8

javorka napsal(a):
A která holka je kluk?

Ta vlevo je kluk, alespon já si to myslím má už světlejší zobák a je celkově o dost větší.
Na foto to neni poznat.

milan78

25.6.2015 07:55

milan78

25.6.2015 07:57
milan78

XXX.XXX.17.197

A dva v jednom-slepici v pstrosim vejci.

milan78

25.6.2015 08:00
milan78

XXX.XXX.17.197

A ještě par fotek, kachni tam nemam ovsem ani jedno.

25.6.2015 08:42
javorka

XXX.XXX.98.207

No, tedy! To je nádhera!
Děkujeme za ukázku. Ještě to důkladně prostuduju až mi nebude svítit slunce na obrazovku

25.6.2015 08:44
javorka

XXX.XXX.98.207

palban napsal(a):
Ta vlevo je kluk, alespon já si to myslím má už světlejší zobák a je celkově o dost větší.
Na foto to neni poznat.

Tak jsem si to tipovala správně

25.6.2015 09:10
čapice

XXX.XXX.216.126

milan78 napsal(a):
A dva v jednom-slepici v pstrosim vejci.

Vy chováte taky pštrosi?

milan78

25.6.2015 10:31
milan78

XXX.XXX.227.76

čapice napsal(a):
Vy chováte taky pštrosi?

Nene, pstrosy nechovame, ale je kousek od nás pstrosi farma a tam si kupuju výfuky.Jeden stoji 150.-. Ale vrtat pstrosi vejce je fakt oříšek.Pripada mi to, jako bych vrtal do talíre.A ochranné brýle a respirator je samozřejmost.

25.6.2015 11:25
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

To je krása, nádhera, klobúk dole

milan78

25.6.2015 12:06
milan78

XXX.XXX.227.76

mamkamaria napsal(a):
To je krása, nádhera, klobúk dole

Dekuju za lichotky

29.6.2015 07:25
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
A co si myslíte o té naší světlé kačence? Je hrášková? Dobře je vidět na fotce jak jsou všechny naskládané ve vaničce. Před chvílí jsem se na ně byla dívat. Mají teď hlavní stan v živém plotu ze šeříku a po zemi je plno peří. Zvláštní je, že jeden kačer (tmavší) má už dlouho na ocase kačírek a druhý (světlejší a barevnější) pořád nic. Jsou z jednoho hnízda. Příště si vezmu brýle, třeba to jen nevidím

Dobrý den, tak nám se kačírek objevil v sobotu ( i bez brýlí).
Malá ukázka jak rosteme.

29.6.2015 09:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím.
Jsou krásní! Naši indiáni jsou trošku opelichaní. Kačírek má stále jen Bobik (Robert). Ale zato se začínají (je to vidět jen velmi z blízka) objevovat zelená peříčka na hlavě. Nestačím ty změny sledovat.

milan78

29.6.2015 09:31
milan78

XXX.XXX.227.76

Dobry den, máte je moc pěkné, včera jsem taky něco nafotil, tak posilam naši Opatrnou a Fligra a jejich potomky, které už ale nemáme.Fotky jsou nic moc, tak se předem omlouvám.

milan78

29.6.2015 09:36
milan78

XXX.XXX.227.76

29.6.2015 09:48
čapice

XXX.XXX.216.126

milan78 napsal(a):
Fligr a opatrná+ potomstvo.

Také moc pěkné, jestli dobře vidím, máte tam Českou zlatou kropenku. Já jsem si koupila minulý týden 3 kroužkované. Ty staré potvory - dominant, co jsem je včera připojila do 1 výběhu, jim nedají pokoj.
A copak je ta černo bílá zač?

29.6.2015 09:59
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak ještě 1 fotka ze včerejška, tam je kačírek už pěkně vidět.
To visící vzadu na studni je ta čtyřnohá mourovatá potvůrka na první procházce po zahradě.

milan78

29.6.2015 10:08
milan78

XXX.XXX.227.76

To není kropenka, to přišla kvocna s jedním kuretem a je to po matce žlutá plymutka a po Kohoutovi vlaska koroptvi. A aby toho nebylo malo, tak se k nim přidala ještě jedna kvocna která nic nevysedela a teď vodí jedno kuře dvě kvocny.Další kvocna vysedela devět kurat, taky takovou všehochut, ale je z toho 8 slepicek, tak to se docela povedlo. A ty černobíle jsou vlasky černé Bile skvrnite. Koupil jsem z lihne 60 kurat.20 vlasek koroptvich,20 vlasek černobílých a 20 vlasek rodobarvych a je to letos samej kohout. Jestli bude z 60 kurat 23 slepicek, tak budu rad.

29.6.2015 10:12
čapice

XXX.XXX.216.126

milan78 napsal(a):
To není kropenka, to přišla kvocna s jedním kuretem a je to po matce žlutá plymutka a po Kohoutovi vlaska koroptvi. A aby toho nebylo malo, tak se k nim přidala ještě jedna kvocna která nic nevysedela a teď vodí jedno kuře dvě kvocny.Další kvocna vysedela devět kurat, taky takovou všehochut, ale je z toho 8 slepicek, tak to se docela povedlo. A ty černobíle jsou vlasky černé Bile skvrnite. Koupil jsem z lihne 60 kurat.20 vlasek koroptvich,20 vlasek černobílých a 20 vlasek rodobarvych a je to letos samej kohout. Jestli bude z 60 kurat 23 slepicek, tak budu rad.

Z 9 kuřátek 8 slepiček, tak to se povedlo. Předloni já ze 7 vajec 6 kohoutků. Jinak my bohužel máme malou zahradu, tak slepiček máme jenom 10 s kohoutkem hedvábničky.

milan78

29.6.2015 10:29
milan78

XXX.XXX.227.76

Vzyt to stačí, pro užitek i pro potechu oka. My jsme velká rodina, tak máme tak 40- 50 nosnic, ale zájemců o vejce je čím dal víc, tak i dost vajec prodame. Ještě se Vám pochlubim s husama. Vzal jsem jich 50 jednodenních z lihne v Rohozne, ale 10 jich uhynulo hned do tří dnu. Přestaly chodit. Ale tech 40 co přežilo, rostou jako z vody. Mam z nich velkou radost, tak posílám foto.

29.6.2015 10:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Vy tedy máte pořádné hospodářství! Kam se mi, s deseti slepicemi a několika běžci hrabeme.
Dokonce tam chodí nějaký ten "pštros"

29.6.2015 10:55
čapice

XXX.XXX.216.126

Já bych řekla, že to je krůta smajlík

milan78

29.6.2015 11:06
milan78

XXX.XXX.227.76

Je to krocan. Jedna krůta mu sedi a druha se nám ztratila, nanesla si někde venku a už se nevrátila. Asi ji něco zadavilo. Ale druha sedi doma, tak snad z toho něco bude. Jak je teď krocan sam, tak je dost otravnej, ale je to krasavec.

29.6.2015 11:10
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Tak ještě 1 fotka ze včerejška, tam je kačírek už pěkně vidět.
To visící vzadu na studni je ta čtyřnohá mourovatá potvůrka na první procházce po zahradě.

Úžasná fotka. Kotě pumpuje kachnám vodu! To se vám fakt povedlo. Naše bílá štěněčí potvůrka stopuje kačenky po zahradě. Dřív prolézala plotem ke slepicím, ale od té doby, co se do ní pustily a daly jí co proto, do výběhu nevlezla. Má teď ke slepicím velký respekt. Ale uličnice je to veliká. Měla jsem v truhlíku vyseté afrikány, vyházela všechno, i s hlínou. Okusuje jahody a vůbec vymýšlí různé rošťárny. No, teriér.
P.S.Lilie v květináčích také pěstuji. Zrovna kvetou bílé

29.6.2015 11:18
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Úžasná fotka. Kotě pumpuje kachnám vodu! To se vám fakt povedlo. Naše bílá štěněčí potvůrka stopuje kačenky po zahradě. Dřív prolézala plotem ke slepicím, ale od té doby, co se do ní pustily a daly jí co proto, do výběhu nevlezla. Má teď ke slepicím velký respekt. Ale uličnice je to veliká. Měla jsem v truhlíku vyseté afrikány, vyházela všechno, i s hlínou. Okusuje jahody a vůbec vymýšlí různé rošťárny. No, teriér.
P.S.Lilie v květináčích také pěstuji. Zrovna kvetou bílé

Když jste zabrousila ke kytičkám, dovolím si vložit 1 fotku i když mimo téma.
Moje chlouba na pergole.

29.6.2015 11:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Ta je! Já jsem se zaměřila na staroanglické, ale tohle je nádhera.Takovou žádnou nemám

29.6.2015 11:35
javorka

XXX.XXX.98.207

milan78 napsal(a):
Je to krocan. Jedna krůta mu sedi a druha se nám ztratila, nanesla si někde venku a už se nevrátila. Asi ji něco zadavilo. Ale druha sedi doma, tak snad z toho něco bude. Jak je teď krocan sam, tak je dost otravnej, ale je to krasavec.

Jo, jo "pštros" je fešák

fredy-m

29.6.2015 12:02
fredy-m

XXX.XXX.155.165

javorka napsal(a):
Tak to se nemohla zadusit, když slimák vylít ven. Smůla, ale nic nemůžete dělat. Naše kachny se mají zatím čile k světu, jahody podle toho vypadají, ale píšete za tu srandu to stojí.

Dobrý den, promiňte zvědavost, ale můžete prozradit jaký máte foťák? Máte fotky pěkné nejen tématicky, ale i kvalitativně. Je opravdu radost se na takové fotky dívat. Díky.

29.6.2015 13:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji za pochvalu. Je to jen kompakt, ale dobrý. Manžel, než ho objednal, tak jel do prodejny vyzkoušet, jestli se mu vejde do kapsy a vešel. Velký fotoaparát i s objektivy leží ve skříni, už dlouho. Je to Sony RX100, máme ho 2 roky.

29.6.2015 15:51
javorka

XXX.XXX.98.207

čapice napsal(a):
Když jste zabrousila ke kytičkám, dovolím si vložit 1 fotku i když mimo téma.
Moje chlouba na pergole.

Tady něco ode mě. Je to z podvečerního cákání, kluci berou koupel, zatímco se holky načechrávají. Už se zabydlely i ve vaně, co mám na zalévání zahrady. Takže další "kačák". Nedivím se, tahle vana je největší.
A také něco mimo téma.

MF

4.7.2015 11:13
MF

XXX.XXX.230.141

Dobrý den, radou pro Palbana nepřispěji, jen chci upozornit paní Javorku, Čapici, Milana78, že už dlouho nevložili příspěvek a foto svých IB svěřenců smajlík, tímto jim chci jen poděkovat za krásnou a pohodovou diskusi. Přeju vám všem, ať ve zdraví přečkáte ten dnešní horký den. M.

4.7.2015 11:28
vg1955

XXX.XXX.191.170

Mate to nadherne, kacicky sipove ruze aj paradajky.Kde byvate?

milan78

4.7.2015 11:45
milan78

XXX.XXX.227.76

Dobry den, ono tak nějak není teď co fotit. Omladina už je z domu a oststni drůbež je poschovavana pod keři ve stínu a na pastvu vychází brzo ráno a k večeru, když už slunko tolik nepere.Jinak Fligr nám preperil, takže vypadá skoro jako Kačenka a Opatrná začala trosku kulhat, ale snad to nic nebude. Mam podezření, ze ji stipla husa..Jak bude nějaká příležitost, tak zase nějakou fotku přidám.Preju všem krásné léto a super prázdniny a běžte všichni někam k vodě. V tom vedru se snad ani nic jiného nedá dělat.

4.7.2015 23:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Také zdravím, horko je i u nás v Podkrkonoší. Den ve stínu tráví nejen drůbež, ale i celá rodina. Díky tomu, že máme na zahradě bazén, je u nás stále rušno. Jen dnes se se ve vodě vystřídalo třináct lidí a naše štěně (další tři psi se nekoupali). Běžci se stále přepeřují a několikrát za den se nám chodí ukázat. Je to dobrá atrakce pro návštěvy.
Rajčata v květináči mají tu výhodu, že je v období dešťů snadno zatáhnu pod střechu. Pěstuju je tak několik let a nemám problém s plísní. Moc jich sice není, ale mám z nich radost.
Také přeji hezké léto a Opatrné brzké uzdravení!

7.7.2015 07:48
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezké ráno, tak po parném prodlouženém víkendu pár novinek. Z Viléma už je PAN kačer. Kačírek mu vyrostl a začal si namlouvat Jarmilku. Malá ukázka procházky po zahradě smajlík

www.uschovna.cz/zasilka/FL3W4PV73PL65MZ3-5UA
smajlík

7.7.2015 09:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím!
Vám to tedy vyrostlo do krásy! Naši běžci stále přepeřují. Kluci jsou celí strakatí, jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Také mě připadá, že ještě nejsou tak velcí, jako vaše kačenky. Ještě jim nejsou tři měsíce, tak to snad časem doženou. Už jsme je brali na návštěvu do slepičího výběhu. Překvapilo mě, jak si sebe navzájem nevšímaly. Čekala jsem aspoň nějaký zájem. Jen jedna slepice se přišla trochu blíž podívat, ale tím to skončilo.
Až budou nové fotky, tak pošlu ukázku.

11.7.2015 00:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Nikdo nepíše... Tak je to na mě.
Těšila jsem se, že naši běžci s námi budou trávit čas na zahradě. To se mi splnilo. Chodí kolem nás, nakukují do bazénu, když se děti koupou, občas se přijdou podívat i na terasu. Je to hezké. Dnes jsem se vrhla do uklízení zahrady. Stříhala odkvetlé růže, kakosty a podobně. Naše štěně mi pomáhalo, vytahovalo z kolečka všechno co jsem tam hodila. Občas potvůrka prohnala kachny, nebo naopak ony jí. Dveře z domu na terasu byly celou dobu otevřené. Když jsem přišla domů, čekalo mě "pěkné" překvapení. Naše kačenky využily mého pracovního zápalu a šly si prohlídnout jak bydlíme. Nedošly až na záchod, ale jen do kuchyně a zároveň obýváku. Ještě že máme všude dlažbu a né koberce. Máme jen čtyři běžce, ale naděláno tam bylo jak od velkého hejna.
Mám co jsem si přála, kačenky se už opravdu nebojí...

11.7.2015 08:08
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

To je pekné, už sa udomácnili. Ja mám jednu takú sliepku-kmotričku, tá keď sú otvorené dvere
tak hneď je dnu, opatrne popozerá a odíde, šmýka sa jej na kachličkách. Nech nám len robia
radosť.

11.7.2015 08:55
javorka

XXX.XXX.98.207

Naše slepičky jsou za plotem, tak na návštěvu nemůžou. Mám u domečku (je hodně malý) všude kytky a ony by mi to rozhrabaly. Někdy koncem zimy je pustím, ale to spíš jen do zeleninové zahrádky a raději pod dozorem. Výběh mají větší než my, tak jim to stačí.
Kdyby to šlo, hned bych plot zrušila.

22.7.2015 07:07
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny po delší odmlce.
Tak náš kačer dospěl a asi se "zamiloval" - viz foto z vítání a mazlení s manželem po příjezdu z práce.

22.7.2015 07:09
čapice

XXX.XXX.216.126

Http://www.uschovna.cz/zasilka/FPH48MBFLL2HV9E4-6PZ/

zde odkaz na krátké video, bohužel se špatně otočeným mobilem.

22.7.2015 10:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobrý den, no to je hezký!
Je to mazlíček. U nás se stále přepeřuje. Kačenky se nám skoro motají pod nohama, ale aby se přišly pohladit, to ne. Každou chvíli stojí za dveřmi a šťouchají zobákama do skla. Rohožku a terasu neustále čistím.

22.7.2015 10:15
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Dobrý den, no to je hezký!
Je to mazlíček. U nás se stále přepeřuje. Kačenky se nám skoro motají pod nohama, ale aby se přišly pohladit, to ne. Každou chvíli stojí za dveřmi a šťouchají zobákama do skla. Rohožku a terasu neustále čistím.

Tak mi jí budeme měnit pod schody dnes, máme starý zátěžový koberec do zásoby. Přidala jsem další 2 velké mísy s vodou kvůli vedru a strašně to za den znečistí. Chystáme se je vzít na potok, asi 30 m. Radši je tam odneseme, když se nechají. Akorát musíme udělat zátaras po proudu, aby nám neuplavaly do Sázavy. Jsem strašně zvědavá co budou dělat. Určitě potom vložím pár fotek. IČ.

22.7.2015 12:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Já bych se bála, aby se mi neztratily. Ale když jste dva na dva, tak to asi půjde. Tak pak napište, jak byly nadšené.
Já mám pocit, že mě zabere nejvíc času, jak pořád dopouštím vodu do několika van na zahradě. Několikrát za den stěhuji tlusté hadice z jednoho konce pozemku na druhý. Pak přiběhnou kachny a tak řádí, že zůstane vody půlka a všude kolem je bláto. Ale když vidím jak jsou nadšené, tak mě ta činnost těší.
Původně jsem si myslela, že někdy budou ve výběhu u slepic, ale to nejde. Během chvilky slepicím tak zmažou vodu, že to nestačím měnit. Uvažujeme o stavbě malého rybníčku, ale až nebudou ta strašná vedra. Ještě to nemáme úplně vymyšlené. Jak to udělat, aby to hned nezničily a aby se dala voda občas vyměnit.

22.7.2015 12:32
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Já bych se bála, aby se mi neztratily. Ale když jste dva na dva, tak to asi půjde. Tak pak napište, jak byly nadšené.
Já mám pocit, že mě zabere nejvíc času, jak pořád dopouštím vodu do několika van na zahradě. Několikrát za den stěhuji tlusté hadice z jednoho konce pozemku na druhý. Pak přiběhnou kachny a tak řádí, že zůstane vody půlka a všude kolem je bláto. Ale když vidím jak jsou nadšené, tak mě ta činnost těší.
Původně jsem si myslela, že někdy budou ve výběhu u slepic, ale to nejde. Během chvilky slepicím tak zmažou vodu, že to nestačím měnit. Uvažujeme o stavbě malého rybníčku, ale až nebudou ta strašná vedra. Ještě to nemáme úplně vymyšlené. Jak to udělat, aby to hned nezničily a aby se dala voda občas vyměnit.

Ztratit by se neměly. Potok 2,5m široký, teče asi 2 m vysokým kamenným korytem, to jedině v zarostlé části, v naplaveninách po velké vodě. A stejně přiběhnou na zavolání a chodí za námi jako psi.

22.7.2015 12:34
javorka

XXX.XXX.98.207

No, tak přeji dobrou zábavu!

24.7.2015 08:27
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím, tak koupání v potoce jsme zatím nezvládli. Vilém včera již po druhé během 14 dnů kulhal. Vypadá jak plameňák, stojí na jedné noze nebo leží.. Trvá to asi 2 hodiny. Pomůže koupel -čerstvá studená voda ve vaničce a potom se to zlepší. Manžel včera posekal trávu plnou jetele a včel. Myslím, že ho některá píchla. I když nevím jestli to jde do té jejich kůže, na pohled není nic vidět. Máte s tím někdo zkušenost?

24.7.2015 15:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Také zdravím. Jeden z našich kluků také kulhal, moc toho nenachodil, spíš jen někde seděl. Druhý den už to bylo dobré. Já jsem si myslela, že spíš špatně seskočil. Když vidím co tu předvádějí při vyskakování z vany, tak se ani nedivím.
Před časem tu psal milan78, že mu Opatrná trochu kulhá. Tak držím palce ať to nic není.
Náš Bobik včera zase sežral kus provázku a část mu visela ze zobáku. Museli jsme ho chytit a provázek vytáhnout. Druhý kačer se tak polekal, že se nacpal do úzké mezery u stodoly a nemohl ven. Ale nakonec všechno dobře dopadlo.

29.7.2015 09:42
čapice

XXX.XXX.216.126

Http://www.uschovna.cz/zasilka/FPMCXZAG3Y2ST2FE-S76/923L8GHFS7

posílám odkaz na krátké video, mazlení se stupňuje, nehne se od manžela dokuď ho nepochová.

29.7.2015 14:25
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

No teda, a ako k tomu došlo? Káčer si ho vybral? Alebo sa im manžel viac venuje?

29.7.2015 14:39
čapice

XXX.XXX.216.126

mamkamaria napsal(a):
No teda, a ako k tomu došlo? Káčer si ho vybral? Alebo sa im manžel viac venuje?

Spíš na ně má víc času, zatím co já dávám krmení a uklízím kachník, kurník atd. Ode mě se taky nechá, ale ne tak často. A fotím já smajlík Snažíme se, aby se tolik nebála i kačenka, ale od mala je opatrnější smajlík
Snad se konečně dostaneme na ten potok, tak určitě napíšu zážitky.

29.7.2015 17:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Už to vidím, že brzy budete ukazovat jak vám sedí na klíně!
K nám se včera nastěhovala bílá slepička. Objevila se ve výběhu, nevím jak. Oběhli jsme sousedy a nikoho není. Dnes už snesla malinké vajíčko. Asi to bude leghornka.
Předevčírem jsem si přivezla 3 hempšírky a ty jsou zatím zvlášť. Mají svůj malý výběh, s bednou na spaní. Tak teď řešíme, jak všechny slepice ubytovat. Jestli postavit druhý kurník, nebo některé starší vyřadit (což se mi moc nechce). Zatím bylo v kurníku 10 hybridek a vešly se krásně. Stejně jsou celý den na zahradě. Kurník je 235 na 90, vysoký 90 cm. Můžete mi prosím poradit, pro kolik slepic je taková velikost vhodná?
Omlouvám se, že probírám slepice, ale stejně je asi všichni máme
Děkuji za případné rady.

29.7.2015 18:26
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Len ukazujte a píšte, už dávno tu nebolo také príjemné vlákno. Vždy sa teším, čo bude nové

30.7.2015 08:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Vzkaz pro čapici:
Nenapsala jste co to Vilémovo kulhání, je to už dobré?

Jestli se můžu zeptat, zajímalo by mě, jak velký máte kurník. Psala jste, že máte 10 slepic? A také, že není nafukovací...
Naše holky v kurníku jen spí, k dispozici mají ještě další prostor, ale tam se v podstatě nezdržují, jen tam projdou, když jdou na zahradu, nebo se tam popelí.
Včera jsem k nim přidala ještě naši bílou nájemnici, stejně je s nimi už dva dny na zahradě. Proběhlo to dobře, jen ji ráno odháněly od krmení.
V kurníku jsou na hřadech volně rozmístěné, ale asi to není ideální.

30.7.2015 08:18
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Už to vidím, že brzy budete ukazovat jak vám sedí na klíně!
K nám se včera nastěhovala bílá slepička. Objevila se ve výběhu, nevím jak. Oběhli jsme sousedy a nikoho není. Dnes už snesla malinké vajíčko. Asi to bude leghornka.
Předevčírem jsem si přivezla 3 hempšírky a ty jsou zatím zvlášť. Mají svůj malý výběh, s bednou na spaní. Tak teď řešíme, jak všechny slepice ubytovat. Jestli postavit druhý kurník, nebo některé starší vyřadit (což se mi moc nechce). Zatím bylo v kurníku 10 hybridek a vešly se krásně. Stejně jsou celý den na zahradě. Kurník je 235 na 90, vysoký 90 cm. Můžete mi prosím poradit, pro kolik slepic je taková velikost vhodná?
Omlouvám se, že probírám slepice, ale stejně je asi všichni máme
Děkuji za případné rady.

Zdravím. Tak u nás v kurníku na 2 hřadech po 1,2m nocuje nyní 6 ročních hybridek + 3 české zlaté kropenky (3 měsíce) (ty zatím spějí na zemi)+ Hubert (hedvábnička). Velikost kurníku 90*160 cm výška 90 cm. Jou úplně v pohodě. Teď zavíráme kolem 9,30 a otvírám po 5 ráno.
Starší slepičky co už nenesly jsme postupně vyřadili sekyrkou.
Jestli poznáte že je některá vynesená, tak nemá cenu jí krmit. Kolik máte denně vajíček od těch 10 hybridek? Mě to postupně klesalo od 6 ze 4ks na 2 a nebo 1, potom byl často jenom žloutek.
Teď se vrátím ke kachnám. Už nebylo od Vás dlouho žádné foto

30.7.2015 08:22
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Vzkaz pro čapici:
Nenapsala jste co to Vilémovo kulhání, je to už dobré?

Jestli se můžu zeptat, zajímalo by mě, jak velký máte kurník. Psala jste, že máte 10 slepic? A také, že není nafukovací...
Naše holky v kurníku jen spí, k dispozici mají ještě další prostor, ale tam se v podstatě nezdržují, jen tam projdou, když jdou na zahradu, nebo se tam popelí.
Včera jsem k nim přidala ještě naši bílou nájemnici, stejně je s nimi už dva dny na zahradě. Proběhlo to dobře, jen ji ráno odháněly od krmení.
V kurníku jsou na hřadech volně rozmístěné, ale asi to není ideální.

Tak to je dobré, napsaly jsme příspěvek úplně ve stejnou dobu. V podstatě jsem Vám odpověděla.
Tak Vilém je jak rybička. Po cca hoďce dvou to zase přešlo. Určitě to bylo to pigáro.

30.7.2015 08:25
čapice

XXX.XXX.216.126

čapice napsal(a):
Zdravím. Tak u nás v kurníku na 2 hřadech po 1,2m nocuje nyní 6 ročních hybridek + 3 české zlaté kropenky (3 měsíce) (ty zatím spějí na zemi)+ Hubert (hedvábnička). Velikost kurníku 90*160 cm výška 90 cm. Jou úplně v pohodě. Teď zavíráme kolem 9,30 a otvírám po 5 ráno.
Starší slepičky co už nenesly jsme postupně vyřadili sekyrkou.
Jestli poznáte že je některá vynesená, tak nemá cenu jí krmit. Kolik máte denně vajíček od těch 10 hybridek? Mě to postupně klesalo od 6 ze 4ks na 2 a nebo 1, potom byl často jenom žloutek.
Teď se vrátím ke kachnám. Už nebylo od Vás dlouho žádné foto

Jestli to vajíčko od podnájemnice bylo bílé, tak to bude leghornka. Jsou drobnější s větším hřebínkem. Také mám 2. Nosnice super. snad od zimy každý den 2 vajíčka, na rukou by se dalo spočítat, kdy některá vynechala. Na to jak jsou malé, mají vajíčka velká.

30.7.2015 09:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji za všechny rady
Vajíčko bylo bílé a slepička je jak nic, když ji vezmu do ruky.
Moje slepice zatím nesou výborně. Včera dokonce bylo 10 vajec, když počítám i to malé (od podnájemnice). Dohromady od jedenácti slepic. Ale většinou od mých deseti bývá tak 8 nebo 7. Jedna slepice kvokala, tak nenese. Ze čtyř tříletých jedna nese vejce se slabou skořápkou, někdy jen v bláně. Tu bych asi měla vyřadit, ale nevypadá, že by ji něco trápilo, tak ji ještě chvíli dáme.
S kurníkem jste mě uklidnila, asi si zbytečně dělám starosti. Také se zdají, že jsou v pohodě.
Když bylo to horko, tak jsem jim chodila v noci ještě otvírat dveře, aby se trochu ochladily. Přece jen si to samy ještě víc zahřejí.
Fotky snad nějaké také dodám.
Zdravím do Nespek!

30.7.2015 22:27
palban

XXX.XXX.50.8

Zdravím všechny zde zůčastněné"
Pozoruji jak se nám toto vlákno pořád zdatně drží, možná to je tím že jsme se zde dostaly od běžců ke slepičkám, kočičkám k zahrádkám a do konce i kraslicím, prostě ke všemu co lidičky baví a myslím si že je to dobře.
Každý den koukám jestli tu je něco nového a baví mě to i, když tet nemám moc času z důvodu stěhování.
Také zkusím napsat co se u mě událo za tu dobu co jsem psal naposledy.
Tak kačer se úplně změnil v nepoznání, z hnědého drobečka je už téměř přepeřený fešák se stříbrným břichem a zelenou hlavou.
Kachnička je barevně téměř stejná.
Nejsou tedy tak krotké jako kačer u paní s nickem čapice, pořád si udržují zhruba metroví odstup, ale už to nejsou takoví plašaní.
Vždy když mě vidí tak spustí své kvákání a dožadují se nějaké dobroty(pokaždé si pokecáme).
Boudičku již mají odvětranou což jistě ocenily v těch tropických dnech, které byly.
Udělal jsem jim i nové koupálko, které také hojně navštěvují a dokážou ho během chvíle pěkně zaneřádit.
Přes jejich území chodila kočka do sousedovy stodoly, ze začátku se jí klidily z cesty, ale tet je to zcela opačně a s urputným nasazením vždy, když jí zahlédnou natáhnou krky jako husy a nebojácně jí vyženou.
Minulí týden jsem u kaček ve výběhu zahlédl něco chlupatého krčícího se v kopřivách a s překvapením se z toho vetřelce vyklubalo malé kotátko, které zřejmě chtěla kočka převést přes území kachen, ale byla zahnána tak tam zůstalo osamocené.
I přesto že jsem nebyl zrovna nadšený z toho že budeme mít na dvoře zase o kočku víc jsem ho přenesl do bezpečí a tet už tu s kočkou řádí jak černá ruka.
Tot ode mně zatím asi vše.
Přeji všem ad se daří vtom co je baví a naplnuje radostí.
Pavel.

3.8.2015 10:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím všechny.
Píšete, že se dožadují nějaké dobroty. Máte nějaký tip? Naši běžci, když si s námi chodí popovídat, v podstatě celé odpoledne, tak by taky asi něco rádi. Ale ať jim cokoli dám, tak to nesežerou. Kromě slimáků, ale ty v tom horku nejsou na skladě.
Poradíte někdo?
Několikrát za den si jdou ke krmítku, kde mají granule a pšenici. Ani o naklíčenou pšenici, co mám pro slepice, nestojí. Asi jim bohatě stačí co si najdou na zahradě.
Díky za inspiraci.

5.8.2015 13:51
palban

XXX.XXX.37.23

javorka napsal(a):
Zdravím všechny.
Píšete, že se dožadují nějaké dobroty. Máte nějaký tip? Naši běžci, když si s námi chodí popovídat, v podstatě celé odpoledne, tak by taky asi něco rádi. Ale ať jim cokoli dám, tak to nesežerou. Kromě slimáků, ale ty v tom horku nejsou na skladě.
Poradíte někdo?
Několikrát za den si jdou ke krmítku, kde mají granule a pšenici. Ani o naklíčenou pšenici, co mám pro slepice, nestojí. Asi jim bohatě stačí co si najdou na zahradě.
Díky za inspiraci.

Dobrý den.
Také už nevím co bych jim dal, o pšenici nemají zájem a mokrá míchanice ze šrotů jim sice chutná ale v tomhle vedru se hrozně brzy zkazí.
Zatím mám dobré místo na slimáky tak jich každý den nasbírám asi půl litru a pokaždé když jdu okolo nich tak jim pár slimáků hodím.
Taky mají moc rádi namočený rohlík, chleba jim tolik nechutná.
Asi nejlepší pamlsek co jsem zatím zkoušel jsou ty slimáci a žížaly.
A co dávají ostatní? Podělte se.

Pavel.

milan78

5.8.2015 20:40
milan78

XXX.XXX.227.76

U nás moc chutnaji chrousti a to nejen bezcum, ale i ostatním kachnam. Už je ale po nich, takže zase mají kačky smůlu.

6.8.2015 16:09
vendy108

XXX.XXX.233.112

Pokud překážkou není kokrhání, existují plemena kohoutů, kteří nejsou agresivní, když je nechcete na chov ale jen na výchovu a hlídání slepic. My máme araukany, nikdy jsem neměla agresivního kohoutka, taky třeba hedvábnička nebo holanďanky, navíc jsou i hezcí na pohled.

6.8.2015 16:15
vendy108

XXX.XXX.233.112

vendy108 napsal(a):
Pokud překážkou není kokrhání, existují plemena kohoutů, kteří nejsou agresivní, když je nechcete na chov ale jen na výchovu a hlídání slepic. My máme araukany, nikdy jsem neměla agresivního kohoutka, taky třeba hedvábnička nebo holanďanky, navíc jsou i hezcí na pohled.

To je pro Javorku, která se bojí mít kohouta kvůli agresivitě a možnosti napadat děti.

7.8.2015 00:11
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuju, kohoutek hedvábničky by se mi moc líbil. Už na to nějakou dobu myslím. Ale problém je právě to kokrhání. Manžel se toho bojí a navíc kurník stojí kousek od domu sousedů. A další věc, která vadí je to, že přítelkyně mého syna je vegetariánka. Původně byla veganka, ale mají mimínko, tak jsem ráda, že alespoň jí mléčné výrobky a vejce. Jenže oplodněná vajíčka by jí asi vadila.
To, že jsem si pořídila slepice, bylo trochu i kvůli nim. Vejce od slepic, které jsou někde zavřené, by nesnědla. Když k nám mají přijet, tak než vymyslím co budu vařit...
Bez, masa to jde. Ale když nemůžete použít ani vejce, tvaroh, sýr. To je teprve něco !

7.8.2015 10:02
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.157

Mam z vlastního chovu kohouta neagresivní je to kříženec i kterého jsem darovala neni neagresivní. A mam asi zase 4 kohouti odhaduji že budou po mámě Zdrobnělé Bielefeldky je to výstavmí kus 92 bodů otec kříženec vís foto je to starsí foto.
Kdyby jste měla zájem rada prodám cca 2 měsíce kuřátka (cena simbolická) skusím vifotit Pardubický kraj.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2015 16:26

Ceny mírné, kvalita zaručena.

paj

7.8.2015 22:59
paj

XXX.XXX.245.243

Také prosím o radu, mám dva běžce, mají asi osm týdnu. Jeden z nich chvílema přestal chodit.. Když jsem k němu přišla, tak vůbec nemohl stoupnout na nohy, když jsem se za pár minut vrátila, tak normálně běhal. Udělal mně to víckrát, jako kdyby simuloval . Nemáte s tím někdo zkušenosti? Moc díky.

9.8.2015 09:56
javorka

XXX.XXX.98.207

Supr2:
Děkuji za nabídku, ale v kurníku je tak dost těsno. Další nocležník by se těžko vecpal

paj: Nějaká změna? Několik si nás tu stěžovalo na nějaké to kulhání, ale většinou to brzy přešlo.
Tak držím palce, ať je to brzy OK.

9.8.2015 17:10

palban napsal(a):
Dobrý den.
Také už nevím co bych jim dal, o pšenici nemají zájem a mokrá míchanice ze šrotů jim sice chutná ale v tomhle vedru se hrozně brzy zkazí.
Zatím mám dobré místo na slimáky tak jich každý den nasbírám asi půl litru a pokaždé když jdu okolo nich tak jim pár slimáků hodím.
Taky mají moc rádi namočený rohlík, chleba jim tolik nechutná.
Asi nejlepší pamlsek co jsem zatím zkoušel jsou ty slimáci a žížaly.
A co dávají ostatní? Podělte se.

Pavel.

Moji bežci sa idú zblázniť za mačacími granulami. Ak sa im naskytne možnosť, vždy vyprazdnia mačkám misky. Ja im ich dávam v čase sucha, ako nádradu za slimákov či žížalky.

10.8.2015 09:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Já jsem zkoušela granulky, co mám pro štěně. Trochu ochutnali, ale žádné velké nadšení, třeba kočičí chutnají lépe

Naši běžci mají rádi:
1. Vodu
2. Bláto
3. Slimáky
4. Naši terasu

Dnes jsem je pozorovala jak honí mouchy, to bylo docela pěkné divadlo

11.8.2015 10:15
irena 42

XXX.XXX.110.1

Úplně náhodou jsem vyzkoušela hodit svým běžcům pár mandelinek, které sousedka nasbírala na bramborách. Běžci si pošmákli a sousedka je nadšená. Uvažovaly jsme, pustit běžce k ní na zahradu k bramborám. Nemáte někdo zkušenost, jestli přežijí brambory? Proč se tak ptám? Dokonale mi ti moji běžci ožrali papriky (celé rostliny) a sklidili kanadské borůvky.

11.8.2015 22:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Naši si borůvek nevšímají, ani měsíční jahody neožerou, jen je pošlapou. Brambory by to mohly přežít, záleží na tom kolik kachen je .
Naši čtyři moc škody nedělají, možná je to tím, že mají velkou zahradu, tak se to ztratí.

12.8.2015 13:02
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak to mě vlezli do malé červené řepy a jelikož má dost křehké listy tak jí dost polámali. Jinak jahody a rajčata v pohodě.

12.8.2015 22:51
javorka

XXX.XXX.98.207

Tu mi také polámali. Ještě hůř dopadl mladý špenát, ale ten už to má stejně za sebou. Rostl do květu, tak ho dostaly slepice.
Bohužel už nemám bílou slepičku .
Přihlásila se majitelka. Musím přiznat, že mě to bylo líto, pěkně si už u nás zvykla. Dostala jméno Andělka. Byla tu 14 dní a docela jsem s ní měla práci. Nosila jsem jí zvlášť krmení, ukazovala kam má snést vajíčko a večer ukládala do kurníku, když ostatní zalezly. Měla extra péči .
Snad se má doma také tak dobře, jako u nás.

Ne-chovatel

13.8.2015 10:39
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Alespoň víte o dalším chovateli slepic ve vašem okolí. Až se zatoulá slepice vám, tak víte o dalším místě kam se jít zeptat. Já vždy prvně obejdu okolní kurníky, ono se totiž občas stane že lidé v dobré víře slepici seberou a hodí kam nemají.

13.8.2015 14:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Chovatelů slepic v okolí je plno. Těch co znám a jsou vedle jsem se ptala, ale pozemek na kterém hospodaří protivnej chlap jsem vynechala. Paní neznám a ani jsem nevěděla, že mají slepice. No, tak už teď vím a paní byla sympatická.

Paj

14.8.2015 20:36
Paj

XXX.XXX.245.243

Dekuji za zajem, chodi uz docela dobre, ale moc nezere, takze je porad malej. Tak uvidim co s nim bude, zajimalo by me proc nezere, zabku jsme mu delali.

14.8.2015 22:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Držím palce, ať to dobře dopadne.
Dnes nás zase navštívila bílá slepička. Asi se jí u nás líbí . Běhala po zahradě a cpala se vším co našla. Přinesla jsem naklíčenou pšenici, to je vždycky největší sláva. Pak trochu mletého masa - to se můžou přerazit. Večer jsme s vnučkou vyrazily k majitelům slepičky, je to docela daleko. Andělka to bere zkratkou, přes zahrady. Pán se choval slušně a děkoval. Tak jsem se zeptala, jestli by mi slepičku neprodal. A neprodal .
Škoda, na památku mi tu nechala vajíčko. Třeba se ještě někdy staví...

23.8.2015 23:14
javorka

XXX.XXX.98.207

Z "čtyřtýdenních" běžců jsou už čtyřměsíční .
Tedy ti naši mají ještě asi týden k tomu. Dnes ráno bylo v kachníku vajíčko. Docela mě to překvapilo. Počítala jsem, že to bude až na jaře. Také vám ty mladé kačenky nesou?
Napište, co je u vás nového.
Ani nevíme jestli se čapice vydala s Vilémem a Jarmilou na potok...
U mě se to pěkně sjíždí. Dnes mi přijel zbytek rodinky. Mám tu děti s partnery a 4 vnoučata. Uf! A manžel si odjel už ve čtvrtek na festival do Trutnova a vrátí se až zítra příjemně unaven.
A tak oběhnutí ke slepičkám a kačenkám je pro mě balzám .
J.

25.8.2015 11:47
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny po odmlce,
byli jsme smočit těla v slané vodě. Tak naši miláčkové péči mladých přečkali bez problémů.Musím říct, že už se nám stýskalo. To bylo přivítání smajlík.
IB je víc jak 5 měsíců, zatím vajíčko žádné, ale Vilém už v bazénku pojímá. Tak se snad zanedlouho dočkáme. Do potoka jsme se pořád nedostali. Zato do bazénu - viz odkaz na video. Jarmilka už se nechá taky pohladit.
http://www.uschovna.cz/zasilka/FSVULD4XWJT5DS9H-6GP/

Také jsem byla překvapena jak se Cecilka (kotě 4 měsíce) skamarádila s Vilémem. Video pořídím. Nechá se oždibovat...

25.8.2015 14:14
javorka

XXX.XXX.98.207

Móc hezký!
U nás máme jinou atrakci. Naše Kačenka (štěně - už jí bude 5 měsíců) se plíží za kachnama a ty když si jí všimnou, tak jí začnou honit. Tedy většinou jen jeden kačer. Někdy spojí síly a honí jí oba. Káča je vyloženě provokuje a doráží na ně, aby jí honili. Schová se pak u nás, třeba pod stolem, aby na ni kačer nemohl. Někdy ji kačer honí přes celou zahradu. Občas nastává komická situace, kdy si na ni kačer počká za rohem, s tím Káča nepočítá a má co dělat, aby utekla.
Jinak to jméno Kačence opravdu sedí, protože po pořádné honičce se chodí zchladit do vaničky a vyválet do suché trávy a to je pak jak čuně. S nostalgií vzpomínám na maltézáčky .
No, mám co jsem chtěla. Teriér je teriér .
Běžci jsou už krásně vybarvení a ve vaničce se k sobě mají. Ještě jsme nevypozorovali, jestli utvořili páry nebo ne. Ale asi jim to je jedno .
Snad někdy dodám i fotky.

2.9.2015 07:57
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny,
hlásím, že jsem včera v kachníku našla 1. vajíčko smajlík
A Vilém znova přepeřuje, což mi přijde po měsíci brzo.

2.9.2015 11:46
javorka

XXX.XXX.98.207

Gratuluju!
Já bohužel pořád nevím, která kačenka je tak pilná. Vajíčko je tam hned ráno. To bych musela s nimi nocovat .
Včera bylo vajíčko docela veliké 74g. Dala jsem do kachníku přepravku se senem a kačenka si ho tam pěkně zahrabe. To od slepic neznám.
Jak jsem minule psala o nálezu vajíček, tak od kuřat to opravdu nebylo.
Jsem ráda, že konečně skončila ta příšerná vedra, slepice jsem litovala. V kurníku horko, skoro přestaly nést.
Kachny se do noci cákaly ve vodě a nejraději by byly venku až do rána.
Těšili jsme se na déšť, že se konečně zaleje. Už mě nebaví to věčné tahání konví. Ale tady spadlo večer pár kapek, ani jsme nezalezli domů, padaly hlavně jablka ze stromů a sucho je dál.

2.9.2015 12:51
čapice

XXX.XXX.216.126

Já jsem včera manželovi nakreslila návod na stavbu nového kachníku, abychom spočítali co je potřeba a kolik čeho nakoupit a začali co nejdřív se stavbou. Mají tu králíkárnu malou,80x80 cm, tak tam se mi přepravka na snášení nevejde. Dneska ráno se mi zdálo, že tam leží další, ale byla tma a já neměla baterku a po tmě se mi dovnitř šahat nechtělo.
Už aby bylo jaro a káčátka. Určitě to zkusím, když by si dala říct a zasedla.

2.9.2015 16:51
javorka

XXX.XXX.98.207

To já bych taky ráda. Jen, jich nesmí být moc, abych je pak udala. Pořád vidím inzeráty jak někdo, tady v okolí nabízí běžce. Nějaký navíc se by mi sem ještě vešel, ale přehánět to nechci.
Hnízdečko se osvědčilo, vajíčka nejsou tak zmazaná.
Mám docela spotřebu sena na podestýlku. Sice jsem něco nasušila, ale zima je dlouhá a teď tráva není, tak nemůžu pokračovat. Třeba to bude stačit.

3.9.2015 07:49
čapice

XXX.XXX.216.126

Já jsem předloni koupila velký balík slámy (to kolo) asi za 300 a podestýlám jí i slepicím.
Myslím, že mám tak na 5 let s podestýlkou vystaráno, skoro neubývá a to ještě dávám kamarádce pro kachny. V zimě dávám víc, ona dobře hřeje.
Loni jsem měla nasušenou posekanou trávu na krmení v zimě (4 pytle) a letos kvůli suchu jak vůbec nerostla, nemám ani pytel. Jenom jeden balík kopřiv.

3.9.2015 12:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, kopřivy. Těch mám letos málo. Hodně jsem je dávala do krmení, ale sušila málo. To mě mrzí. Já je hlavně suším pro nás, tak se budeme muset podělit. Jak tu sušenou trávu zkrmujete? Rozdrobenou do míchanice? Mám nasušenou i drobnou s jetýlkem ze sekačky a to se na podestýlku moc nehodí. Ale jinak je voňavá a pěkně zelená. Můj děda takovému senu říkal majoránka .
Na kolo slámy jsem už taky myslela, ale po zkušenosti jednoho mladého chovatele, nemám chuť se na družstvu ptát. Šel se slušně zeptat jestli by si mohl kolo odkoupit. Měl je hned na poli za zahradou. Jen by ho odvalil. Paní v kanceláři na něj spustila, že sami mají málo a běda jestli se jim nějaké ztratí, že je mají spočítané .
Musím se poptat po nějakém soukromníkovi, třeba bude ochotnější .
Zdravím a přeju všem pěkný den. U nás je nádherně!

30.11.2015 14:50
palban

XXX.XXX.60.13

Zdravím vás lidičky.
Po dlouhé odmlce jsem se rozhodl oživit tuto krásnou, ale již trochu zapadlou diskusi.
Po velice suchém a parném létu zde máme podzim a mám ted trochu času v tomto promočeném počasí se s vámi podělit o to co se u mne událo a změnilo.
Tak začnu asi tím že jsem se i s rodinnou konečně v průběhu srpna přestěhoval na místo, které je sice v horším stavu než předchozí bydliště, ale je o to krásnější pokud jde o velikost dvora a přilehlého pozemku.
Pro chov různého zvířectva ideální, a tak můj páreček běžců má obrovský výběh, který je k mému zklamání ani tak moc nezajímá.I když všude čtu že si moc nepotrpí na dlouhé courání ve vodě tak ti mí si oblíbily zhruba 300m rybníček na dvoře, a tráví na něm téměř veškerý čas, kromě pár minut když si jdou něco zobnout do krmítka a zase hurá do rybníka.
K běžcům přibyl ještě páreček campbelek, poté co jsem se synem navštívil výstavu drůbeže ve Strakonicích a syn tam vyhrál kačera v tombole.
Nezbylo nic jiného než sehnat ještě kačenku.
Dříve jsem si pochvaloval jak kachny krásně sami zalézají, když se setmí, ale od té doby co objevily rybník tak jsou schopné na vodě i přenocovat, takže každý večer těsně před tím než je tma musím milé kačeny zahánět což mě někdy dost štve. Také jsme si pořídily králíky a slepičky, ted jsem zkoušel si vylíhnout křepelky na masíčko, abych si natrénoval líhnutí ve staré biosce, kterou se mi podařilo levně sehnat a zjara si vylíhneme kuřátka a třeba i ty káčata pokud kachny sami nezasednou
Takže plánů máme dost
A co je nového u ostatních?

30.11.2015 15:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Také zdravím
Mile mě překvapilo, že jste vylovil naše příjemné povídání. Zrovna jsem přišla ze zahrady, kde jsem kontrolovala mojí partičku běžců. Rybníček zatím nemáme, ale kdyby byl, asi by to bylo stejné. Voda je voda. Nechala jsem jim na zahradě na koupání jen zednickou vaničku. Když ji vyleju a napouštím čistou vodu, můžou se zbláznit. Čvachtají se v už tak dost mokré zemi, pokřikují a běhají okolo. Už vím, že toto nesmím dělat večer, když je chci zavřít. To bych je do kachníku nedostala. Ještě, že přestalo mrznout, aspoň si trochu užijou.
Slepice jsem dnes pustila na celou zahradu, to se jim samozřejmě líbilo, ale rozhrabaly co mohly. Tak asi zítra zas vytáhnu hrábě a listí co holky vyhrabaly z nastelených záhonů budu uklízet znova.
Podařilo se jim i trochu oštípat jahody, tak nevím, jestli to byl úplně dobrý nápad. Myslela jsem, že ušlapaným jahodám od kachen už moc neublíží .
Chtěla bych se poradit, jak často měníte běžcům podestýlku. Já každý den vybírám trus a odstraňuji mokrá místa. Podestýlku načechrám, aby trochu proschla. Ale to se moc v tomhle počasí nedaří. Pořád je to tam trochu navlhlé, nevadí to? Nemůžu to každý den měnit, to bych dlouho se zásobami nevydržela. Je mi jasné, že to asi nedělá nikdo a 4 kachny to zas tak moc nezmažou. Budu ráda, když napíšete, jak to děláte vy.
Palbane, přeji vám ať se vám na novém místě daří a zase někdy napište!
A co vy ostatní?

30.11.2015 16:47
palban

XXX.XXX.60.13

javorka napsal(a):
Také zdravím
Mile mě překvapilo, že jste vylovil naše příjemné povídání. Zrovna jsem přišla ze zahrady, kde jsem kontrolovala mojí partičku běžců. Rybníček zatím nemáme, ale kdyby byl, asi by to bylo stejné. Voda je voda. Nechala jsem jim na zahradě na koupání jen zednickou vaničku. Když ji vyleju a napouštím čistou vodu, můžou se zbláznit. Čvachtají se v už tak dost mokré zemi, pokřikují a běhají okolo. Už vím, že toto nesmím dělat večer, když je chci zavřít. To bych je do kachníku nedostala. Ještě, že přestalo mrznout, aspoň si trochu užijou.
Slepice jsem dnes pustila na celou zahradu, to se jim samozřejmě líbilo, ale rozhrabaly co mohly. Tak asi zítra zas vytáhnu hrábě a listí co holky vyhrabaly z nastelených záhonů budu uklízet znova.
Podařilo se jim i trochu oštípat jahody, tak nevím, jestli to byl úplně dobrý nápad. Myslela jsem, že ušlapaným jahodám od kachen už moc neublíží .
Chtěla bych se poradit, jak často měníte běžcům podestýlku. Já každý den vybírám trus a odstraňuji mokrá místa. Podestýlku načechrám, aby trochu proschla. Ale to se moc v tomhle počasí nedaří. Pořád je to tam trochu navlhlé, nevadí to? Nemůžu to každý den měnit, to bych dlouho se zásobami nevydržela. Je mi jasné, že to asi nedělá nikdo a 4 kachny to zas tak moc nezmažou. Budu ráda, když napíšete, jak to děláte vy.
Palbane, přeji vám ať se vám na novém místě daří a zase někdy napište!
A co vy ostatní?

Děkuji.Máte tam taky veselo. Já jim přestal dávat vodu na noc do boudy tak to už není tak strašný a čistím jim to ve středu a v sobotu. Ráno vyčistím a nechám bez podestýlky přes den trochu vyschnout.
Celý den do boudy nechodí tak jim nastelu až večer.
Zatím mam párek běžců pohromadě s tím párem kampbelek a není to tak hrozné.
Ráno stejně první co je zajímá je dostat se uprkem na rybník a tam si dají očistu a začnou řádit, až potom je napadne že by se mohly dojít nabaštit.

30.11.2015 17:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Ten rybníček je opravdu tak veliký? To už je rybník. Nedovedu si představit, jak je můžete nahnat domů. Na lodičce?
Já vodu do boudy nedávám taky. I když si dovedu představit, že by z ní měly větší radost než z krmení

30.11.2015 18:42
palban

XXX.XXX.37.23

Rybníček má 300m čtverečních, tak to není tak veliké.
Byl zapotřebí dlouhý klacek a holky jsou celkem poslušné tak to nebylo tak hrozné, akorát jsem se trochu nachodil kolem rybníka než pochopily co ponich chci

30.11.2015 19:41
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda, vy jste se dobře přestěhovali !
Až budete mít nějakou fotku s rybníčkem, tak se pochlubte. Ať můžeme závidět

2.12.2015 22:36
palban

XXX.XXX.37.23

Krásný večer, tak se mi podařilo pár fotek, sice je to foceno jenom starým telefonem, ale snad tam bude něco vidět.
Rybníček a kačky.
Upozornuji že je to tu všechno dlouhá léta neudržované a já jsem zde pár měsíců.
Tak jsem to ještě nestihl zkulturnit.

2.12.2015 22:43
palban

XXX.XXX.37.23

Králíci.
Králíkárna zatim také nedodělaná.

2.12.2015 22:49
palban

XXX.XXX.37.23

Tady slepičky.
Chtěl jsem je vyfotit na zelené travičce, ale zajímá ja víc spustošená džungle, dříve to byl ůdajně sad.
Bohužel nejsou moc vidět, ale zato je vidět ta džungle, která čeká na vyřezání a zkulturnění.

2.12.2015 22:51
palban

XXX.XXX.37.23

A poslední přírůstek, týden stará křepelčátka.

2.12.2015 23:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Jé, gratuluju! Nádherné místo, má svoje kouzlo. Já mám staré zarostlé zahrady moc ráda. A ten rybníček... to je sen. Samozřejmě tam bude plno práce, ale vy jste moc šikovný, to je vidět na té krásné králíkárně a určitě to budete s velkou chutí zvelebovat.
Ať se vám tam dobře daří. Kachny jsou určitě nadšené

3.12.2015 09:15
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Krásne miesto, okrem odvahy máte aj veľa entuziasmu, keď sa púšťate do takej roboty. Ale bude to nádhera. Držím palce

3.12.2015 11:11
palban

XXX.XXX.37.23

mamkamaria napsal(a):
Krásne miesto, okrem odvahy máte aj veľa entuziasmu, keď sa púšťate do takej roboty. Ale bude to nádhera. Držím palce

Děkuji, mám to jako relax.
Škoda že nato nemam víc času.
Jsem truhlář a poslední dobou uvažuji o tom že budu vyrábět něco pro zvířátka, tak kdyby jste měli nějaký nápad co vyrábět, aby se to trochu prodávalo, budu rád za každý nápad

4.12.2015 20:26
palban

XXX.XXX.37.23

palban napsal(a):
Děkuji, mám to jako relax.
Škoda že nato nemam víc času.
Jsem truhlář a poslední dobou uvažuji o tom že budu vyrábět něco pro zvířátka, tak kdyby jste měli nějaký nápad co vyrábět, aby se to trochu prodávalo, budu rád za každý nápad

.

5.12.2015 09:00
čapice

XXX.XXX.150.121

Zdravím všechny, jsem ráda, že jsem našla chvilku a zabrousila na ifaunu a na tuto diskuzi.
U nás nastal dnes konečně den stěhování a kačky vymění starou králíkárnu za nový kachník. Velikost 130/90 výška 80 cm. Taková bouda pro novofunlanďáka. Fotku dodám.
Jinak měním podestýlku každý týden a mezi tím jim přihodím 1 čerstvou vrstvu aby neležely v mokrém. Vodu na noc nedostávají. Teď chodí spát se slepicemi, tedy v 5 večer. Někdy jdou sami, ale většinou si ustelou někde na zahradě a musíme je přenést. Konečně si Jarmilka uvědomila, že jí nikdo nechce ublížit a začala se mazlit jako Vilém. Přidám video a fotky během víkendu.
Co se týká slepic, tak holky mají teď také k dispozici celou zahradu a já denně jako JAVORKA vracím hlínu, kůru a rostlinky nazpátek na své místo. Konečně se objevilo vajíčko od mladé kropenky. Takže od 6 2letých a 3 letošních slepiček máme denně 3-5 vajíček, což si myslím je na prosinec super. Dvě holky ještě přepeřujou.
Musím přiznat, že tedy závidím rybníček a starý sad i tu práci co Vás PALBANE ještě čeká. Hned bych do toho také šla, kdyby to bylo možné. Třeba na stará kolena, manžel by nebyl proti, tak se snad někdy dočkám malého statečku na samotě.
Takže zatím nashle, jdu zadělávat těsta a péct, dělat vánoční výzdobu na okna a na zahradu.
IČ.

5.12.2015 11:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím vás,
mě vánoce ještě moc neberou. Po obrovské úrodě ořechů jsem část rozlouskala a to je celá má příprava. Vzhledem k tomu, že je venku ještě slušné počasí půjdu asi stříhat růže. Kačky a slepice mají volno, tak si užijeme společné odpoledne .
Musím se pochlubit, že moje holky docela dobře nesou. Je jich teď 12 a každý den 6 - 8 vajec. Nestačím to spotřebovat a moji pravidelní odběratelé (děti, sestry a pod.) teď už moc nejezdí, tak se mi to tu začíná trochu kupit.

6.12.2015 07:37
čapice

XXX.XXX.150.121

Posílám pár fotek zatím.
Na první Vilém strašně zvědaví co mám dobrého, potom s Jarmilkou a nakonec velký kamarád naší Cecilky.

6.12.2015 08:24
čapice

XXX.XXX.150.121

Http://www.uschovna.cz/zasilka/HB7R2847W4JU7AVK-Z6J/

zde je odkaz na mazlící video.

6.12.2015 08:51
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Tak máličko? Ešte, ešte

6.12.2015 09:28
javorka

XXX.XXX.98.207

To jsou mazlíci, úžasný!
Naši ke mě přijdou, maximálně mě oďobávají ruku, ale jen kluci. Holky jsou bojácnější.
Možná mám víc ochočené slepice, ale ne všechny.

6.12.2015 09:34
javorka

XXX.XXX.98.207

mamkamaria napsal(a):
Tak máličko? Ešte, ešte

Mamkamária:
Co je u vás nového? Vím jen, že chováte slepičky...Napište nám taky něco

6.12.2015 09:54
čapice

XXX.XXX.150.121

Http://www.uschovna.cz/zasilka/HBDWFXG9ZYKS3347-U6E/

ještě jedno krátké a podobné.

6.12.2015 12:23
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak jsem ukázala obě videa manželovi a už závidíme oba!
Pokusila jsem se vyfotit také naši partu, jestli tam bude něco ke koukání, tak je předvedu. Nahřívali se na sluníčku a slepice samozřejmě také. Na prosinec nádherné počasí

6.12.2015 14:08
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Ja mojim kmotričkám každý deň dohováram, aby už začali poriadne znášať. Od 8 zdr. barneveldiek mám 1-2 vajíčka a trojročná hybridka znesie 1. Koncom februára kúpim nové, hybridky.. Radšej by som mala čistokrvné, ale je pre mňa jednoduchšie kúpiť 7týždňové kuričky, ako od chovateľa jednodňové kuriatka. Tí vaši bežci sú veľmi milí a tak živo o nich píšete, rada to čítam

6.12.2015 15:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Také jsem měla ze stejného důvodu jen hybridky. Když už jsem se na jaře smířila s tím, že jiné slepičky, už odrostlejší neseženu a přikoupila další 4, tak jsem objevila inzerát na asi deseti týdenní hempšírky. Byl od toho samého chovatele, který mě 3 měsíce před tím odepsal, že "dělá jen malá kuřátka". Kurník už byl plný, ale stejně jsem neodolala a s neteří a sestrou jsme si udělaly výlet a aspoň 3 hempšírky jsme přivezly. Nelituju, jsou krásné a už pěkně nesou. Doufám, že vydrží déle než hybridy. I když já si zrovna na hybridky nemůžu stěžovat. Nesli mi celou zimu a ani v létě, v těch vedrech, to nebylo tak špatné.

6.12.2015 19:56
javorka

XXX.XXX.98.207

Tady je pár fotek z dnešního krásného dne.

6.12.2015 19:59
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.157

13.1.2016 13:53
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím přátele indických běžců!
Vzhledem k tomu, že v předpovědi počasí hlásí velké ochlazení, začínám mít obavy, jak to ty naše kačenky budou zvládat. Zatím jsme tu moc velké mrazy neměli, ale i tak bylo vidět, že se to kachnám moc nelíbí.
Jak to vy budete dělat? Necháte je celý den venku? Nedovedu si představit, že budou zavření v kachníku. Když jim tam dám vodu, tak to tam budou mít celé rozčvachtané, což by nebylo dobré.
Mají ve výběhu suché místo pod kurníkem s nastlaným listím, ale ještě ani jednou si tam nezalezly. Většinou jsou někde pod keři, ale tam je všude mokro.
Budu ráda, když se ozve i někdo, kdo už má nějakou zimu s běžci za sebou a napíše nám, jak to kačenky zvládají.
Předem děkuji za odpovědi.

13.1.2016 19:50
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.157

Moje kachny si to užívají mam je první rok.

18.1.2016 08:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobrý den.
U nás je -10 a sněhu jen pár centimetrů. Vylezlo sluníčko .
Kachny sice vesele vyběhly, ale už po chvíli bylo vidět, že jim mráz vadí. Popojdou, plácnou s sebou a sedí. Chůze jim dělá problém. Teď si zalezly ke slepicím pod smrčky, kde není sníh.
Máte je také venku? Nebo pouštíte až později?
Přeji hezký den.

19.1.2016 18:55
palban

XXX.XXX.37.35

javorka napsal(a):
Dobrý den.
U nás je -10 a sněhu jen pár centimetrů. Vylezlo sluníčko .
Kachny sice vesele vyběhly, ale už po chvíli bylo vidět, že jim mráz vadí. Popojdou, plácnou s sebou a sedí. Chůze jim dělá problém. Teď si zalezly ke slepicím pod smrčky, kde není sníh.
Máte je také venku? Nebo pouštíte až později?
Přeji hezký den.

Zdravím" Moje kačky dělají to samé, normálně jm ráno otevřu a vyběhnou zvesela na rybník.
Máme to štěstí že v jednom místě vyvěrá spodní pramen tak i dnes při -16 je zhruba metr čtvereční nezamrzl.V pohodě tam naskáčou a cachtají se.
Napadlo mě jim ke kachníku dát na zem staré seno, aby nedřepěly ve sněhu a mělo to úspěch.
Jinak se stím holky musejí nějak poprat.

19.1.2016 20:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky za zprávu!
Tedy vy tam máte zimu... Seno jsem jim také dodala a sedí na něm. Ve výběhu mají kluziště, jak jim dopouštím vodu do vany. No, nemůžeme nic dělat, musí to ještě pár dní vydržet.
Už aby bylo jaro.
Nezmrzněte tam!

19.1.2016 20:32
palban

XXX.XXX.37.35

Tak to máme stejné nápady, stím senem .
Ted je tu -17 tak nevim co bude za mazec v noci.
Co vaše slepičky? Jak snášejí v téhle zimě?
Ty moje čtyři ůdernice se pěkně snaží at je sluníčko nebo mráz, snášejí jak pominuté .Dnes tři vajíčka a před tím čtyřikrát zasebou plný počet čtyř vajíček. .

19.1.2016 22:19
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je -12, taky nic moc. Vy máte ty slepičky asi ještě mladé. To mi nesly taky parádně. Já jich mám 12 a jsou různě staré. Vím, že jedna nenese vůbec, ale je to taková hodná slepice. Chodí mi ozobávat prsty, když přinesu něco dobrého... My je máme spíš jako mazlíky.
Tak mám tak 5,6 vajec denně. Mě to stačí, ještě mám na rozdávání.

19.1.2016 22:42
palban

XXX.XXX.37.35

javorka napsal(a):
U nás je -12, taky nic moc. Vy máte ty slepičky asi ještě mladé. To mi nesly taky parádně. Já jich mám 12 a jsou různě staré. Vím, že jedna nenese vůbec, ale je to taková hodná slepice. Chodí mi ozobávat prsty, když přinesu něco dobrého... My je máme spíš jako mazlíky.
Tak mám tak 5,6 vajec denně. Mě to stačí, ještě mám na rozdávání.

To já je mám také jako mazlíky, jsou letošní.
Chodí za mnou kamkoliv se po dvoře hnu většinou se k nim přidají i kachny.
jsem jako zvířecí máma .

26.2.2016 09:51
čapice

XXX.XXX.216.126

Zdravím všechny,
zprávy po několika měsících odmlky.
Slepičky : 8 x (9tá přestala po silvestru chodit, asi šokem, vyléčila to bohužel sekyrka) 5-6 vajíček denně, snaží se smajlík
IB: 1+1
Zimu běžci zvládli v pohodě, taky jsme přidávali zakrytá místa se slámou, oni ale radši seděli na sněhu.
Před týdnem začala Jarmilka nést, takže k dnešnímu dni asi 8 vajíček.
Do kachníku jsem umístila nízkou malou přepravku se senem, vajíčka naskládala, v úterý jsem 3 nejstarší vyndala a musela jsem vyndat i přepravku, protože ostatní vajíčka snášela vedle.
Udělala jsem nové hnízdo ze slámy, vajíčka včera ráno všechna rozházená. Bylo mi poradíno ať je nechám kde jsou a dneska ráno jsem s potěšením zjistila, že jsou vajíčka srovnána na jednom místě.
Tak uvidíme, jestli se Jarmilka rozhodne jít "na mateřskou". Možná až se trochu oteplí.
Určitě pozoruji změnu v chování, pořád doráží na Viléma (tomu to evidentně nevadí) a taky má hustčí trus (asi jako kvočna) a začala víc žrát, hlavně vybírat ze záhonů a trávy žížaly, to loni nedělala. Nevím kolik vajíček tam mám nechávat, jestli nebude lepší nechat jich tam třeba 12-15, než pořád kolem 5.

26.2.2016 10:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Také vás zdravím.
U nás celkem nic nového. Zimu jsme zvládli bez ztrát. Slepičky (12) se teď momentálně moc nesnaží. Máme tak 6 vajíček, i když tuhle bylo 9. Ale mě to bohatě stačí, spíš vejce přebývají.
Kačenky ještě nenesou. Tady u nás je ještě spíš zima, než jaro. Oproti třeba Praze, tu kvete všechno o 14 dní později.

6.6.2016 22:59
palban

XXX.XXX.38.10

mamkamaria napsal(a):
Ja mojim kmotričkám každý deň dohováram, aby už začali poriadne znášať. Od 8 zdr. barneveldiek mám 1-2 vajíčka a trojročná hybridka znesie 1. Koncom februára kúpim nové, hybridky.. Radšej by som mala čistokrvné, ale je pre mňa jednoduchšie kúpiť 7týždňové kuričky, ako od chovateľa jednodňové kuriatka. Tí vaši bežci sú veľmi milí a tak živo o nich píšete, rada to čítam

Zdravím palban, je to mimo tému, ale ako sa Vám darí na novom mieste? Už ste si to tam upravili?

Zdravím. Odpovídám vám z jiné diskuze sem, tak snad to najdete.
Zatím to upravuji, stěhování proběhne začátkem července, chceme aby synek dochodil čtvrtou
třídu.Jinak ted se moc chovatelsky nevede, naučila se k nám chodit liška tak mám po kachnách, slepic si zatím nevšimla.Až bude více času po nastěhování tak nafotím nové působiště a dám vědět.
S pozdravem Pavel.

7.6.2016 07:56
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Dúfam, že tentokrát Vám to výjde a ostanete tam nastálo, nech Vám to odhodlanie vydrží . Na fotky sa všetci tešíme.

7.6.2016 12:43
javorka

XXX.XXX.98.207

Také zdravím,
tedy s tou liškou... to je hrůza.

Přeji, ať se vám na novém místě hezky bydlí a ozvěte se!

7.6.2016 21:58
palban

XXX.XXX.38.10

Děkuji.
Ta liščí potvora mi vzala i kačenku běžce, když seděla zrovna na vejcích(za týden se měla líhnout kachnátka), naštěstí pár dní před tím začala kvokat jedna slepice dominant, tak jsem jí dal pět zachráněných vajec a včera se vylíhla tři kačátka.
Dvě vypadají na běžce a jedno je pohrobek od campbelek.
Tak alespon z něčeho mam radost .

7.6.2016 23:50
javorka

XXX.XXX.98.207

supr4

21.8.2016 14:36
supr4

XXX.XXX.18.54

Potřeboval bych poradit jak poznám kachnu a kačera?
Děkuji za odpověď´.

Admaz

21.8.2016 14:55
Admaz

XXX.XXX.199.251

Pohlaví poznáte až kolem 8. týdne, ale i trochu dřív. Kačer jen tak šeptá, kačena dělá ga ga a je víc ukecaná. Jinak se to dá poznat podle zbarvení zobáku, ale to je někdy klamavé. Nevíme jaké máte zbarvení. Třeba u divoce zbarvených je to asi nejjednodušší poznat, kačer do zelena, kačena oranžový.

Je tu o určení pohlaví spousta vláken, stačí pohledat.

Na fotce kačer za ním kačena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík