Dobrý den,
je to asi hloupí dotaz, ale máme doma jednu slepici asi 3 roky starou kupovanou jako kuřici před snášením. Druh neznám. Tato slepice je docela i větší a mohutnější jak ostatní. Ale to by nebyl problém. Tahle slepice nám každý den snese opravdu docela veliké vajíčko v kterém je vždy dvojžloutek. Chci se teda zeptat jestli nevíte čím to je, a nebo co udělat aby snášela normální vajíčka. Toto dělá poslední půl rok. Vajíčka jsou těžká kolem 90-95g. Je to nějaká porucha? Nebo čím by to prosím mohlo být?
Srovnání s normálním vajíčkem.
Zdravím, taky mám takovou slepici, která mi často snese ''gigant vejce'' je to leghornka vejce má okolo 120g a taky tam jsou dva žloutky je to skvělé, jak se tohle vůbec může stát :). Jinak to změnit asi nepůjde slepice chce holt snášet dvoužloutkové vejce, a s tím nic neuděláte, když to nevadí slepici vy si s tím taky hlavu nelámejte. A to opravdu nese každý den dvoužloutkové?
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, taky mám takovou slepici, která mi často snese ''gigant vejce'' je to leghornka vejce má okolo 120g a taky tam jsou dva žloutky je to skvělé, jak se tohle vůbec může stát :). Jinak to změnit asi nepůjde slepice chce holt snášet dvoužloutkové vejce, a s tím nic neuděláte, když to nevadí slepici vy si s tím taky hlavu nelámejte. A to opravdu nese každý den dvoužloutkové?
Děkuji za odpověď,
janak ano opravdu každý den tam najdu jedno velké tmavě bíle vejce zrovna od té jedné slepice. Možná se nějaký den v týdnu stane že zrovna nesnese ale to tak maximálně 1 do týdne. Jinak pravidelně každý den giga vejce, vubec nechápu jak třeba může jen stíhat vytvořit 2 žloutky za den, ale asi jí to nevadí. Jinak tahle slepice je celkově větší a mohutnější, jak její kamarádkdy. A jsou to asi buď Lenghorky nebo Horalky, teď si nejsem jistý. A nebo nakonec nějaké Hybridy ale to asi né.