Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2015 14:08
holive

XXX.XXX.97.129

Dobrej,
už jsem to tu tak nějak prolezla, ale v podstatě jsem pořád bez představy: Jak ochočit 8mi týdenní housata? Jde mi o to, že se zvířaty potřebuji manipulovat a tohle by hodně srazilo stres, dále nechci aby byl houser agresivní a myslím, že když bude "ochočený", zvyklý na lidi, nebude mí s nimi až takový problém, než když z ničeho nic přijde cizinec do jeho teritoria. Nějaké nápady? Napadlo mě uplácet jídlem, ale co? A také jak, když husičky přijdou nejblíž na 2 metry, pak prchají. Předem se omlouvám, jestli plácám kraviny, s husama začínáme a vím toho celkem málo a ještě méně mám "zažito". A předem také děkuji a reakce :).

10.6.2015 15:01
LINKA

XXX.XXX.157.53

Dobrý den,
k husám se chovejte klidně a jestl máte podmínky a čas se jim věnovat, tak to dělejte. Když budete trpělivá, tak se krásně ochočí. Není to ale hned. Musí se u vás cítit dobře a v bezpečí.
S uplácením jídlem docílíte taky hodně.

10.6.2015 15:07
holive

XXX.XXX.97.129

Děkuju moc, právě že je máme na pastvině, takže asi udělám Krmnou ohrádku", kam si je zaženu a budu chočit :D právě když jsou venku, nechaj mě tak na ty dva metry a pak si poodejdou, ale když jsou třeba v rohu a dostanu se blíž, tak nešílej, ale nadšený taky nejsou :D.

10.6.2015 15:22
LINKA

XXX.XXX.157.53

To chce čas...
Husy jsou krásný ptáci s modrýma očima.
Já jsem je měla pouze jednou, ale byla jsem nadšená. Nevím, proč se jako přezdívka používá "ty huso"...když jsou to tak chytrý stvoření.
Mějte je ráda a dobře se o ně starejte a určitě budete spokojená.

10.6.2015 15:31
holive

XXX.XXX.97.129

No právě, mám je jako děťátka :D máma se mi směje, že už má vnoučata, trochu opeřený :D Tak jsou tu dva dny, začneme hezky krmit a snad to pude :).

13.6.2015 15:40
mírakráva

XXX.XXX.148.143

Mám tak ochočenou husu, že se sama chodí pomazlit bez ohledu na nesouhlas houserů smajlík
koupil jsem jí jako čtyř měsíční... takže to nemusí být od housete. ochočení jde jedíně přes housky a volný pohyb po dvoře. chce to čas a hlavně by němely okolo být dospělé husy..

13.6.2015 17:50
ronx

XXX.XXX.193.128

Ja som ich naučil tak, že som keď ich chodím kŕmiť tak na nich volám od mala a postupne si to spoja so žrádlom a teraz už príjdu na zavolanie a dajú sa aj hladkať ale ako som zistil nieje im to nejak moc príjemné alebo aspoň si to nejak nedožadujú proste keď začnem tak niekedy ostanú ale večšinou sa uhnú o krok dva. (majú 6 týždňov) a s gunárom/houserom je to tak že môj mňa rešpektuje kľudne chodí okolo mňa a nič, ale stačí aby prišiel niekto iný tak je s pokojným správaním koniec hneď natiahne krk a rozbehne sa a večšinou to dotyčný schytá do zadku a vraj to dosť štípe no.Inak husy chovám ešte len druhým rokom takže tiež o nich všetko neviem ale toho čo za ten rok som s nimi zažil je to proste super ako to tu bolo napísané vyššie tak sú to velmi inteligentné a hlavne krásne zvieratá,.

Ne-chovatel

13.6.2015 18:12
Ne-chovatel

XXX.XXX.107.90

Jen bych chtěl upozornit na to, že s tou agresivitou (spíše se přikláním k termínu plachost) to nemusí být jak si malujete.

Mám dvě husy. Jako housata byly obě přítulné a chodily za mnou.

V dospělosti je jedna plaší, a když jí zrovna nenesu žrádlo tak si udržuje odstup, nicméně mne strpí. Když ji chci chytit musím jí ulovit, čemuž se brání ale nijak zuřivě. na hnízdě je málo agresivní a strpí mne, i si viditelně užívá hlazení, které ji zdá se nestresuje.

Druhá husa (která je dost dominantní, narozdíl od té popsané před chvílí) se nechá chytnout kdykoli a neustále se těší na moje pozornosti. Na hnízdě mne však nestrpí a klidně při obraně položí život. Také je agresivnější k ostatním lidem a možná právě i díky tomu, že se nebojí mne, se je čas od času odváží prohnat. Tím chci říci více než ta husa plaší - což je v obou případech způsobeno tím že když lidé při konfrontaci, tváří v zobák, vyklidí pozice tak husy pokročí v před proti nim (za normálních okolností si obě udržují od cizích odstup - což spousta lidí nedokáže postřehnout, ta dominanntnější může při ohrožení, či pocitu ohrožení, provést protiútok).

Přidejte reakci

Přidat smajlík