Jane08

XXX.XXX.150.71
Dobrý den,
měla bych takový dotaz. Máme doma tři landerky, dvě husy a jednoho housera. Husy nám pořád snášejí vejíce. Už bychom je chtěli zabít, jenže když jedna přestala snášet, začala zase druhá, a je to bludný kluh.Už nám nasnášely tak 130 vajec a nehodlají přestat. Hned na první pohled jde vidět, že je to zmáhá. Nevím jestli by pomohlo zabít housera, a nechat jen ty dvě, až zase přiberou, protože hrozně z toho snášení zhubly. Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji za vše :).
filipes

XXX.XXX.159.162
Asi by ste mali zabit toho gunara. A potom sa uvidi
Jane08
napsal(a):
Dobrý den,
měla bych takový dotaz. Máme doma tři landerky, dvě husy a jednoho housera. Husy nám pořád snášejí vejíce. Už bychom je chtěli zabít, jenže když jedna přestala snášet, začala zase druhá, a je to bludný kluh.Už nám nasnášely tak 130 vajec a nehodlají přestat. Hned na první pohled jde vidět, že je to zmáhá. Nevím jestli by pomohlo zabít housera, a nechat jen ty dvě, až zase přiberou, protože hrozně z toho snášení zhubly. Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji za vše :).
A vejce jim sbíráte nebo necháváte v hnízdě aspon deset? husa by měla snahu zasednout a přestala by snášet..
Ne-chovatel

XXX.XXX.98.67
Ještě bych poznamenal, že (podle mne) zabít husu, která se právě vydala do vajec je blbost. Nechal bych ji alespoň 1/4 roku znovu nabírat živiny a celkově ozdravět.
Jane08

XXX.XXX.150.71
To jsme taky zkoušeli, jestli husy mají snahu je vysedět. Jenže jsou z líhně, a sedí na nich jen večer a ráno šup ven a celý den je nezajimají. Už jsme jim i vzali hlízdo, aby nesnášely, jenže ani to nepomohlo. Ale jinak děkuji za případné rady :).
Ne-chovatel

XXX.XXX.220.132
Ony na těch vejcích budou sedět jen po večerech, sem tam i celý den, tak dlouho dokud nepřestanou snášet. Já nebyl dobu snůšky schopen odhadnout, husy (brojlerové bílé) měly týden pauzu a já to považoval za konec snášení, ale pak pokračovaly a trvalo jim to přes dva měsíce.
Pořád jsem si myslel, že už zasedly, ale prdlajs. Teprve s okamžikem kdy měly snést každá asi ještě dvě vejce tak zasedly (asi týden od sebe). Husa snesla vejce a zasedla, pak snesla ještě jedno vejce. To ale zasedly tak fest, že kdybych té jedné nenosil první dva dny vodu a zrní tak snad ani nevyleze.
Bohužel už seděly na zastydlých vejcích, které jsem jim koupil (jejich vlastní nebyla oplodněná) a v době jejich zasednutí už jsem je musel vyházet. Jiná oplodněná vejce jsem už nesehnal. Slepičí vejce jedna z hus odmítala (myslím že chtěla mít místo pro ta svá velká), druhá by je přijala ale měly společné hnízdo a ta co je nechtěla je vždy v nestřeženém okamžiku a postupně ničila.