Uživatel s deaktivovaným účtem

bubko
napsal(a):
Prosím viete niekto čo som si to vlastne kúpila?
Je to holandská zakrslá slepice, tento obrázek Vám vyskočí, když si zadáte pojem do googlu.
Je to zdrobnela sliepočka.. bantamku mám čiernu. Takže idem googliť. ďakujem za odpovede. Práve mi sedí na vaíčkach, ale niesli obe ja bantamka čierna aj ona, dokonca bantamka sedela na nich prvá a potom sa vystriedali.. Asi sa "dohodli". Uvidíme čo to bude. pošlem foto ak sa to podarí... Pekný deň všetkým.
Já bych také potřeboval poradit. Co se mne to vlastně vylíhlo? Vajíčko bylo od hedvábničky, ale s čím se spářila a jestli bude tak kudrnatá až ji peří doroste.

horal
napsal(a):
Já bych také potřeboval poradit. Co se mne to vlastně vylíhlo? Vajíčko bylo od hedvábničky, ale s čím se spářila a jestli bude tak kudrnatá až ji peří doroste.
No, to vypadá spíše na Holanďanku, kolik to má prstů na noze? Podle toho poznáte, zda je jeden rodič hedvábnička.
horal
napsal(a):
No hedvábnička to není - má to světlé nohy a prstů klasický počet - 4. Po hedvábničce by tam asi zbyla ta barva a více prstů. Spíše to vypadá na tu holanďanku s něčím kříženou (tipla bych si kadeřavou kočinku ). Dana.

ovecka
napsal(a):
No hedvábnička to není - má to světlé nohy a prstů klasický počet - 4. Po hedvábničce by tam asi zbyla ta barva a více prstů. Spíše to vypadá na tu holanďanku s něčím kříženou (tipla bych si kadeřavou kočinku ). Dana.
Trochu si dovolím oponovat Dal jsem kdysi známé kohouta hedvábníka k jejich klasickým hybridkám, potom jsme zkusmo vylíhli pár vajec a kuřata měla klasické peří, žluté nohy, ale rousy a 5 prstů a na hlavě chocholku. Ale v genetice plavu, tak nevím, jestli je stejný výsledek u spojení hedvábnička+"klasický" kohout a u hedvábník+"klasická slepice".
Dobrý den já bych souhlasil s paní Danou
Ono je i k vidění na dvorcích zakrslá holandanka černá a zakrslá kočinka kadeřava v mnoha barevných razech.
Ale ovšem třeba to je zakrslá holandanka černá kadeřavá tak u paduánek kadeřavá forma existuje.
Ale podle světlých nohou bych řekl že Dana s názorem je tomu nejblíž.
Ako asi vypada kuriatko teraz? Mohli by ste poskytnúť foto? Krizenec po? X Hodv.by to mohol byť. Je tam vyrazne dlhý štvrtý prst. Farba behaka môže zavádzať, nemusí byť u hybridov tmavá. Mám to vyskusane u hol.č x hodv.b.= potomstvo biele svrtlonohe a čierne tmavonohe. Z obr.sa zdá že mamka bola fuzata, z toho asi tá zvláštna štruktura peria ale to je len dohad ktorý by mal vysvetliť zadavatel. Prípadne by mohol dať možnosť- čo mu behá po dvore ako potencialny otec.
Takhle vypadala asi před čtrnácti dny. Pak asi za dva dny jí ostatní kuřata skalpovali. Vyškubali jí všechny bílé peříčka z chocholky. Dnes ji už opět hlavička zarůstá. Podle toho co jsem se dověděl, chovatel co mi věnoval vajíčka má více druhů zakrslých slepiček mimo jiné i Holanďanky a už prý si nepamatuje co mi dával za vajíčka. Jinak má všechny druhy pohromadě a tak neni divu co se vylíhlo. Byl jsem ale ujištěn že vajíčka jsou od hedvábniček. Nevadí jsou všechny kuřata hezké a pěkně zpestřují spleť kříženců co jsem nechal vylíhnout nakonec aby bylo něco do hrnce. Až se mi to povede nafotím i ostatní, a myslím že ani jedna nebude hedvábnička.
Dnes jsem udělal pár fotek mobilem, nejsou kvalitní tak nevím jestli to bude neco platné. Údajné hedvábničky jsou ty malé bílé a ta holanďanka. Zajímali by mne také ty další dvě co vypadají jako zakrslé brahmánky co je to zač.

horal
napsal(a):
Dnes jsem udělal pár fotek mobilem, nejsou kvalitní tak nevím jestli to bude neco platné. Údajné hedvábničky jsou ty malé bílé a ta holanďanka. Zajímali by mne také ty další dvě co vypadají jako zakrslé brahmánky co je to zač.
No, myslím, že to přesně odpovǐdá tomu, co jste napsal, že dodavatel vajec má všechno pohromadě. To malé bílé vypadá na křížence japonek a hedvábek, resp. nějakého plemene s chocholkou. Jen nechápu, že někdo něco takového "klidně" nabízí k prodeji, protože tohle je "materiál" leda do hrnce na polívku..,.

horal
napsal(a):
No a to druhé má sice něco podobného se zdrobnělou brahmánkou, ale třeba u té první fotky naprosto neodpovídá hřeben atd. atd. Na 99% nemáte čistého nic.

horal
napsal(a):
Já jenom k tomu takovou malou poznámku. Ten pám mi to neprodal ale daroval a jinak s vajíčky neobchoduje. Slepičky drží pro vlastní potěchu.
OK, ale stejně mi přijde škoda tato zajímavá plemena křižit mezi sebou, ikdyž je to jenom na vlastní dvorek.