Chovatel BI začáteč

XXX.XXX.42.180
Prosím, poradíte mi, jestli lze už rozpoznat kačenky? U některých začíná prosvítat bílý kroužek, to mívá jen kačer? A podle zobáku, kačer má do zelena, ale co ty, co je mají tak tmavé? Mají i tmavší hlavu, ale to od vylíhnutí, tak to asi nejde poznat. A ještě jsem se chtěla zeptat na zbarvení, všem začíná podrůstat nové peří tm. hnědé s čárkováním, to mívá i kačer? Děkuji moc za radu, potřebuji vybrat určitě kačenku a jsem totálně bezradná. Je jim skoro 5 týdnů a jen pípají.
Zdravím, já bych tipla tu prostřední světlou na kačenku, píšete, že pípají. I když je vezmete do ruky? To většinou kačky začnou strašně řvát. To by ve vašem případě mohli během pár dní, jestli to ještě nedělají. Jsem začínající chovatelka, ještě před 3 měsíci jsem netušila, co dokáže kachní peří. Ale už chápu jak se z malého žlutého kačátka ( nebo tmavě hnědého) během pár měsíců vyloupne barevný krasavec. Koukněte do diskuze čtyřtýdenní běžci - mám tam fotky a JAVORKA taky.
len tak

XXX.XXX.70.94
Tak ja by som pobedal ze na tento vek maju kacenky tie tmave az cierne zobaky a kacery svetle zlte az oranzove svetlo zavisi aj od toho aky je to farebny raz...
Přikládám fotky našeho Viléma, vlevo kačenka Jarmila věk cca 6 týdnů, na další fotce ještě s Hynkem, Jarmilka uprostřed.
Chovatel BI začáteč

XXX.XXX.42.180
Děkuji za reakci a rady Ty vaše kachničky mají krásně zelený a oranžový zobák. Je to hned vidět. Zkusím to taky podle toho, třeba se teď během pár dní ještě více vybarví a bude to jasné. Jen některé mají tmavý zobák, takovou čokoládovou barvu, kde trochu něco prosvítá.. tam jsem úplně v koncích.
Dobrý den,
prosím kdo má zkušenosti a pomůže mi určit, zda je to kačka, nebo kačer ?
Stáří 9 týdnů.
Děkuji.