Kastef,
SuperMaster se znovu vrátil, neboť se mu nezdá, že by tvé 16,5 týdenní kuřičky již snášely.
Já začnu asi taky brzy snášet " nebo pouze zahřívat své dvě vejce" ?
Je potřebné prokazatelně doložit stáří kuřiček, neboť výplodů fantazie je tu hodně.
Teď je to kastef na tvé obhajobě !
No, podle vašich příspěvků jste zřejmě IQ tykve-vejce máte v hlavě místo mozku...
Nevím, proč zrovna Vám bych měla dokládat nějaké stáří kuřic.
Vyhněte se laskavě komentářům k mému příspěvku, pokud k němu nemáte co říci.
Takže ptám se normálních lidí, jestli je to normální-kuřičky jsou velmi pěkné a statné kousky, snad to na ně nebude mít negativní vliv...
Hmotnost těch kuřecích vajíček je 32g.Krmím pouze směsmi pro odchov kuřic, plus zelené a dvakrát týdně tvaroh.Občas rozhodím do výběhu pro zábavu pšenici.
Prosím o komentáře pouze k věci, ne haštěřivé a provokační příspěvky.Děkuji všem za případné slušné odpovědi.
Kastef,
prosim tebe dolož skutečné stáří kuřiček a poté budu mít k příspěvku co říci.
Neměla jsi omylem špatně otočený kalendář při zapisování stáří kuřiček ?
Mohlo se i stát, že se ti například sešlo mnoho chovatelských poznatků a postřehů v jeden okamžik.
Na kuřičky bude mít negativní vliv pouze jeho chovatel, pokud jim nedá vše co potřebují.
Pokud reakce SuperMastera není dostačující, může zřídit i speciální chovatelskou infolinku pro podobné případy.
Od vás bych si nedala poradit ani h...o.
Se snáškou svých slepic sem naštěstí vždy spokojená, krmím směskami takže jim jistě nic nechybí/ možná až přebývá/.Uvidíme jak ponesou tyhle a mám pro porovnání ještě jednu várku trochu mladší.
Kalendář otočený nemám.Kuřata se vylíhla přesně v den když sem šla na neschopenku takže o jejich stáří mám přehled dobrý.O tom doložení věku vám to opravdu v té hlavě nefunguje-jak doložit něco přes net...?
Kastef - chovatelé (kolegové) jsi mezi sebou tykají, je to nepsaný zákon chovatelské důvěry.
Až přijdeš do tohoto stadia bude z tebe dobrá chovatelka kuřiček a nebudou ti snášet vajíčka již v 16,5 týdením věku.
No a poté nebudeš mít důvod zakládat takové téma, když věk kuřic nedokážeš prokázat.
Zase, ale na druhou stranu je se čím bavit a taktéž se večer Supermaster po celodení disribuci velikononočních vajec zasmál.
V mém harému snáší kuřičky v 16,5 týdnech věku pouze velikonoční vejce, není to i tvůj případ ?
Nepojímá ti je králíčí fešák ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bože to je sebestřednej idiot, jako ten pán na hradě.

No u Vás jse může říkat cokoliv, koho to tady zajímá.
A koho s těch dvou oslů jste volil Vy?Blanického rytíře ve spací pohotovosti pana Karla.No ono tám vážně bylo těch exotů na výběr už při prvním kole nemálo.Nicméně pokud mě kdekoliv reprezentuje jako elita národa současná hlava státu, stydím se že žiju v zemi České.Takže srovnání jeho a Vás je zcela v pořádku a na místě.Plebz, co si hraje na panstvo.
Milí přátelé-téma tohoto vlákna bylo předčasná snáška kuřic-je mi líto, že sem se krom přihlouplého napadání nic nedozvěděla a téma se pohlo trochu nelibým směrem.
Diskutujíci typu SM by měli být zablokováni, poněvadž narušují diskuze.
Už sem radši nebudu nic psát, považujte debatu v tomto vláknu za ukončenou.
Ani nevím XXX jak se to a kam píše nějaká stížnost, poněvadž jsem počítačový antitalent a mám co dělat abych poslala někam fotku natož co jiné.
Ale pravdu máš, že sem chtěla zkusit někoho se poptat jak se to dělá, nebot je to otřesné, sem se nemůže už nic napsat.
A s kým mají tu čest-to vědí všichni ale u tebe!Všechny moje příspěvky v nichž se vyskytuju jsou nekonfliktní a normální což se u tebe říct nedá.
Pro Věru-doufám, že zbytek slepiček začne nést trochu později, že to ještě vydrží ze 14 dní.
Pravda je že koupené slepičky mi snáší o něco později, ale pamatuji si z brigád u kuřic v odchovu že sme při vyskladňování sbírali také plata minivajíček.Ale to bylo malé procento.
Asi jim dopřávám až moc dobré krmení, ale kuřičky jsou nádherné a velké, tak snad ujmu z rané snášky mít nebudou.
Po 18 týdnu už mi snášívají kuřičky běžně a mají pak normální vajíčka, spíš větší a nesou mi dobře a sem spokojená.Dominanty mám velmi ráda a vždy sem s nimi byla spokojena.Už sem vyzkoušela víc barevných rázů, jen ty modré nebyly nic moc ale jsou hezké.
Upraveno Adminem 5.7.2015 21:50, vulgarismus
Je to výjimka z výjimek velmi početného hejna naskladněných kuřic.
A není možné, aby u paní Kastef, téměř všechny kuřičky ve stáří 16,5 týdne snášely, když má jen pár kusů !
Pracoval jsem taktéž mimo jiné 7 let v Lukromu u výkrmu a ošetřování produkčních nosnic Isa Brown.
U nás v průměru 1 kus ze 100 ks snesla vajíčko v ranném věku a to měli mimo jiné specialní krmné směsi, o kterých nemají drobnochovatelé ani tušení a o vakcinačním celoživotním programu ani nemluvě.
kastef
napsal(a):
Milí přátelé-téma tohoto vlákna bylo předčasná snáška kuřic-je mi líto, že sem se krom přihlouplého napadání nic nedozvěděla a téma se pohlo trochu nelibým směrem.
Diskutujíci typu SM by měli být zablokováni, poněvadž narušují diskuze.
Už sem radši nebudu nic psát, považujte debatu v tomto vláknu za ukončenou.
Dobrý večer,
zmíněný uživatel byl (opět) zablokován, tentokrát na delší dobu.
Nevhodné příspěvky byly odstraněny co nejcitlivěji ke kontextu vlákna.
Web ifauna.cz je určen ke slušné a konstruktivní výměně názorů, postřehů a zkušeností, nikoliv k napadání a zesměšňování ostatních uživatelů.
Nahlášením nevhodného chování nebo nevhodných příspěvků nám pomáháte zachovat slušné prostředí pro diskuzi.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Admin.
Jsem z Kroměřížska vejce Dominantů si kupuju.Ted sem viděla na jejich stránkách že mají nějaký nový druh, takový bílo-šedo -krémový.
Ty černé s hnědým krčkem jsou opravdu pěkné, ty sem měla spolu s žíhanými naposledy a snášely skvěle.Dvouleté sem je ještě darovala kamarádovi na vynešení, psal že pořád nesou, ani se mu nepřetrhly a to ani nekrmí směskami jako já.
Jen u těch koroptvích mě ted trošku překvapilo že i když byly líhlé s krémových a bílých vajec, tak ty minivajíčka co ted snesly sou barevně jako od těch černých a žíhaných, jen o málo světlejší, ale hlavně že ponesou.

Bude mít 2 žloutky, mám to také.
milan78

XXX.XXX.17.197
kastef
napsal(a):
Myslím, že ten nový druh se jmenuje Dominant Tinter a je z Leghornek a Rodajlendek.
Vypadá to docela pěkně.
To vejce asi bude mít fakt dva žloutky má malinko nepravidelný tvar.
Ten novy dominant se jmenuje Tinted a vypadá opravdu zajímavě.Další z novějších se jmenuje Amber a ten se mi líbí ještě víc.Asi ho vyzkouším.
milan78

XXX.XXX.17.197
rumbaba
napsal(a):
Dobrý den kde se dají koupit násadová vejce dominantů nechci od nějakých překupníků děkuji moc.
Dobry den, nejlepší to máte primo ve Studenci okr.Třebíč.Tuším ze je prodávají za 5, - korun, ale myslím, ze neposilaji poštou.
Tak co takhle, zajít na web www.dominant-cz.cz a podívat se na distribuční síť? Snad jediný kraj, kde není distributor je JM. A ten je pokrytý tím, že v okolních krajích jsou při hranici s JM krajem.