Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2015 09:56
jony

XXX.XXX.229.99

Dobrý den, potřeboval bych poradit, mám kuřátka, stará asi 9 dní, včera jsem jim začal k pití dávat syrovátku, které mám dost z výroby kozího sýra, padnou do toho jak draci, a jevidět, že jim až moc šmakuje, jsou to kuřata Bresse Gauloise, tím se Vás zkušenějších chci zeptat, jestli tím nemůžu kuřatům ublížit?, praktikuji to tak, že jim k pití nabídnu syrovátku, když vypijou, dostanou vodu, a opět, když vypijou vodu, dostanou syrovátku, takže jim to dávám takto na přeskáčku, dále jsem se chtěl zeptat, jestli se syrovátkou máte někdo zkušenosti, popřípadě, jaký vliv má syrovátka na kuřata, díky moc za jakékoli odpovědi smajlík

filipes

4.7.2015 12:56
filipes

XXX.XXX.159.162

Asi by ste mohli. Ale nemam s tym skusenosti

forestman

4.7.2015 14:37
forestman

XXX.XXX.43.210

Odstátá a vychlazená syrovátka druhý den po zpracování je "Boží nápoj". Je to doslova kalorická a zdravotní bombička a za časů našich babiček se i zkrmovala pro veškerou havěť na dvoře, především "pašíkům"atd. Klidně v krmení pokračujte, není nic lepšího.
Občas dojedu do kravína pro dvacku mléka, z toho je cca 2kg čerstvého sýra a zbytek syrovátka. Kozí sýr je asi i zdravější, jenže nejsou kozy...
P.S. Kdyby byly šikovný kozy poblíž, tak pro tu syrovátku i dojedu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2015 16:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Syrovátka je pro drůbež to nejlepší k pití, občas i trochu čerstvé vody a ani kokcidie pak nemají šanci.

4.7.2015 18:02
jony

XXX.XXX.229.99

Já měl trochu strach, jestli jím tím nemůžu přivodit průjem, tak snad ne, mno uvidíme...

4.7.2015 21:24
HL82

XXX.XXX.159.151

jony napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit, mám kuřátka, stará asi 9 dní, včera jsem jim začal k pití dávat syrovátku, které mám dost z výroby kozího sýra, padnou do toho jak draci, a jevidět, že jim až moc šmakuje, jsou to kuřata Bresse Gauloise, tím se Vás zkušenějších chci zeptat, jestli tím nemůžu kuřatům ublížit?, praktikuji to tak, že jim k pití nabídnu syrovátku, když vypijou, dostanou vodu, a opět, když vypijou vodu, dostanou syrovátku, takže jim to dávám takto na přeskáčku, dále jsem se chtěl zeptat, jestli se syrovátkou máte někdo zkušenosti, popřípadě, jaký vliv má syrovátka na kuřata, díky moc za jakékoli odpovědi smajlík

Je to nejlepší a suchá strava

6.7.2015 23:27
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Syrovátka jsou nejlepší (přírodní) prevencí proti kokcidióze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík