Dneska se mi stalo toto:Ráno jsme sebrala 3 vejce.Zřejmě snešená brzo po ránu.Večer tam nebyly.Před chvíli jsem sebrala další 4.Máme celkem čtyři slepice.Ráno tam bylo vejce od leghorny(bílé), kropenatý dominant(hnědé) a horal(béžové.).
Před chvílí jsem sebrala 4 béžová vejce od horalek.V jednom hnízdě byly 3 vejce v druhém jedno.To se ty slepice zbláznily nebo co?
!!!

XXX.XXX.230.141
Http://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2890027/snaska-vajec, Máte holt holky šikulky.
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138
U mne se párkrát stalo, že mi jedna slepice snesla (pravděpodobně) někdy brzy k ránu, druhé vejce snesla odpoledne, ještě před večerem. Během jednoho roku se mi to stalo asi třikrát u třech slepic, ale nedokáži říci zda pokaždé u jiné, nebo jak. Myslím/předpokládám, že dvakrát se to stalo poté co slepice den předtím odpočívala, tím neříkám že pokaždé když odpočívá...
Letošní mladé kuřice dlouho nechtěly snášet, krmil jsem dobře a sem tam jim dopřál i maso.
Pak jsem zpracovával maso a měl mnoho zbytků masa i kostí. No prostě dával jsem jim opravdu dost masa asi tři-pět dnů (potvory naklusaly hned po ránu že chtějí zase, zrní nechávaly být). Kuřice začaly najednou snášet, věk už na to mají, a zatím to vypadá rovnou na pravidelnou snášku (i přes současná horka).
Takže, za mne. Při stravě bohaté na bílkoviny a minerály pro tvorbu skořápky, se klidně může stát že slepice snese vejce dříve jak za 24 hodin, a nevidím důvod proč by to nemohlo nastat u většího počtu slepic současně (obzvláště pokud jsou stejně staré a z jednoho odchovu, stejně krmené). Nicméně si to dobře pamatujte, možná to bude naposledy co to zaznamenáte. Tak ať máte co vyprávět dětem.