Tady je jeden článek z pokusů se zkrmování řepky ale co to udělá s drůbeží ve větším množství jsem nenašla, poradí někdo ? děkuji. http://naschov.cz/nahrada-masokostni-moucky-v-krmne-smesi-pro-nosnice/.
Kŕmil som srotovanov repkou. Pomer toho čo máte k dispozícii je však veľmi vysoký. Max 10% v zmesy. Inak ju nezerú. Robil som si zmes z dielov toho čo som mal k dispozícii. Pšenica, jačmeň, kukurica, repka, otruby, zmes BR. A samozrejme kŕmne vapno a Plastin. Všetko premiešam a navlhcim. Na to som používal vodu, srvatku, kŕmny odpad z kuchyne. Zmes sa nesmie lepiť. Samotná repka alebo vo vyššom pomere sa nedá kŕmiť, zvierata ju nechcú a ako tu aj niekde bolo písané je skôr škodlivá kôli obsahu určitých látok.
Píšem tu vlastnú skúsenost a preto si to treba vyskúšať lebo chov u vás sa môže v určitých smeroch líšiť. Zabudol som však na jednu vec. Repka ako olejnina by nemala byť dlhodobo vystavená slnečným lúčom. Teda keď je srotovana. Niečo sa snou deje a po prehriati na slnku ju už hydina odmieta. To už ju zeru len ryby v potoku.