Pižmovky - oklovávání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2015 10:48

Mám 4 týdení káčata letos poprvé a poslední 3 dny se mi začali oklovávat včera centymetrovej čtvereček dneska už máj vyklovaný celí zadky do krve nevím co s tím? oddělit nemá cenu klovou se navzájem pozoroval sem je asi 30 minut a dělaj to všechny! Prosím poradte.

mrkvička

11.7.2015 19:01
mrkvička

XXX.XXX.219.2

A kde je máte?

12.7.2015 09:08

mrkvička napsal(a):
A kde je máte?

Ve výběhu asi 40metrů mají furt co zobat sou tam společně se slepicemi každej den nosím čerstvou trávu slepice si jich až do doby co se začli klovat vůbec nevšímali!

mrkvička

12.7.2015 10:49
mrkvička

XXX.XXX.219.2

A čím krmíte?

12.7.2015 18:39
asperulo

XXX.XXX.249.32

Kolik zvířat na tom prostoru máte? Slepice a kachny by neměly být pohromadě. Každý potřebuje jiné podmínky a jiné složení krmiva. Kachny se potřebují "nafutrovat" a potom odpočívají, a zase nafutrovat... Nebo vypustit do louky, aby mohly hledat slimáky a pást se... Drůbež na výkrm potřebuje hodně bílkovin - tvaroh, maso, syrovátku, nebo alespoň sóju. Jsou tu návody, jak dělat míchanice ze šrotů a čím přilepšovat.
Oštipování je vážný problém, za chvíli je začnou oštipovat slepice a to je konečá

13.7.2015 09:38

asperulo napsal(a):
Kolik zvířat na tom prostoru máte? Slepice a kachny by neměly být pohromadě. Každý potřebuje jiné podmínky a jiné složení krmiva. Kachny se potřebují "nafutrovat" a potom odpočívají, a zase nafutrovat... Nebo vypustit do louky, aby mohly hledat slimáky a pást se... Drůbež na výkrm potřebuje hodně bílkovin - tvaroh, maso, syrovátku, nebo alespoň sóju. Jsou tu návody, jak dělat míchanice ze šrotů a čím přilepšovat.
Oštipování je vážný problém, za chvíli je začnou oštipovat slepice a to je konečá

Kachňata krmíme (pečivo, brambory -co dům dá+ biostan VKCH 1 a trává) slepky maj to samí krom biostanu přilepšujem směsí pro snášení.

13.7.2015 16:46
gameness

XXX.XXX.49.206

Zdravim zabezpecte im moznost uniku a davajte skrupiny od vajec, sem tam ich odhanajte od seba ono to prejde!

13.7.2015 16:49
gameness

XXX.XXX.49.206

Prva fotka 3 tyzdnove druha 4 tyzdnove zatial bez odobavania ale este to pride ked im zacnu na kridlach rast a mozna ne nekde som pocul ze je to aj dedicne ( ale pochybujem).

13.7.2015 17:14

Diky za reakce

15.7.2015 08:16
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Dědičné to s největší pravděpodobností nebude, spíše to bude návyk již od prvého nakrmení krmnými směsmi, které obsahují sušený a rozemletý odpad z porážkových linek.pokud se touto směsí krmit přestane, třeba po koupi do malochovu, tak tyto látky hledají jinde, viz třeba téměř vždy oškubané slepice hybridky.to je můj názor.u doma vylíhlé drůbeže krmené klasicky bez krmných směsí kanibalizmus neznám.jestli jste kachnata koupil, nebo po vylíhnutí začal krmit krmnou směsí, tak to bude dle mého názoru příčina.je to asi něco podobného, jako drogová závislost u lidí.když drogu nezkusí, nemůže vzniknout závislost.

15.7.2015 09:23
ovecka

XXX.XXX.203.146

Dovolila bych si oponovat. Pižmovky se mi oškubávaly každý rok, ať jsem krmila směsí nebo jen doma dělanou míchanicí. Je to typický projev kanibalismu a pižmovky jsou k němu nejnáchylnější ze všech domácích ptáků. Prvotní příčinou je u nich stres z nedostatku bílkovin. Pokud jsem krmila velkým podílem krmnou směs, bylo oškubávání pouze občasné a dalo by se říci z nudy nebo nedostatku prostoru (ráno, před vypuštěním, pouze peří v letkách). Pokud jsem doma míchala, tak se oškubávaly v daleko větší míře, po celém těle a do masa.
Kuřata se mi občas poklovou, když jim začínají růst velká ocasní pera (7.-8. týden) a v tu dobu mne donutí je vypustit do výběhu a je klid(mají zábavu) a husy a klasické kachny se mi nikdy neškubaly.
Tolik z mých zkušeností. Dana.

15.7.2015 10:46
41744

XXX.XXX.67.163

ovecka napsal(a):
Dovolila bych si oponovat. Pižmovky se mi oškubávaly každý rok, ať jsem krmila směsí nebo jen doma dělanou míchanicí. Je to typický projev kanibalismu a pižmovky jsou k němu nejnáchylnější ze všech domácích ptáků. Prvotní příčinou je u nich stres z nedostatku bílkovin. Pokud jsem krmila velkým podílem krmnou směs, bylo oškubávání pouze občasné a dalo by se říci z nudy nebo nedostatku prostoru (ráno, před vypuštěním, pouze peří v letkách). Pokud jsem doma míchala, tak se oškubávaly v daleko větší míře, po celém těle a do masa.
Kuřata se mi občas poklovou, když jim začínají růst velká ocasní pera (7.-8. týden) a v tu dobu mne donutí je vypustit do výběhu a je klid(mají zábavu) a husy a klasické kachny se mi nikdy neškubaly.
Tolik z mých zkušeností. Dana.

Mohu potvrdit i já mám tyhle zkušenosti. Ale taky se domnívám, že určitá agresivita je dědičná. Protože speciálně po jednom kačerovi to dělalo 80% jeho potomstva a většinou jen kačeři.
Nyní krmím směsí pro výkrm kachen VKCH nebo směsí pro prasata A1/to když už směs pro kachny není/, vlhčím to syrovátkou a občas i kyšku nebo kefír. Problém jsou zatím v normě.

16.7.2015 11:16
gameness

XXX.XXX.49.206

2mazutak napsal(a):
Dědičné to s největší pravděpodobností nebude, spíše to bude návyk již od prvého nakrmení krmnými směsmi, které obsahují sušený a rozemletý odpad z porážkových linek.pokud se touto směsí krmit přestane, třeba po koupi do malochovu, tak tyto látky hledají jinde, viz třeba téměř vždy oškubané slepice hybridky.to je můj názor.u doma vylíhlé drůbeže krmené klasicky bez krmných směsí kanibalizmus neznám.jestli jste kachnata koupil, nebo po vylíhnutí začal krmit krmnou směsí, tak to bude dle mého názoru příčina.je to asi něco podobného, jako drogová závislost u lidí.když drogu nezkusí, nemůže vzniknout závislost.

Navyk to urcite nebude bo ked mi to kacky robili som nikdy nechoval specialnymi krmivami.
bude to nedostatok vapniku, nedostatok priestoru na unik, a ci je to dedicne vam poviem ccca o mesiac robim mensi experiment smajlík

19.7.2015 08:43
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Dobrý den, také se připojím, chovala jsem pižmovky snad deset let, chovné jsem měla z trhu, prostě, která se mi líbila, tu jsem si koupila, většinou jsem měla černobílé nebo modrobílé, vždycky kačer nebo dva a 4-5 kačenek..každý rok kačenky vyseděly spoustu mladých, samy je odvodily pod moji kontrolou - ohrádky, zavírání na noc, svoje krmení, vodička, koupání v pekáči a podobně..krmení směs pro kachničky nebo BR1-2, co bylo k sehnání, šroty, občas namočený chleba, brambory, kysele mléko, vařená vejce...a výběh na travnatý pozemek..NIKDY ! se mi nestalo, aby se oškubábala kachnata! ale všechno je vždy poprvé! letos jsem si na trhu koupila k založení nového chovu 5 bílých pižmovek, asi týdenní káčata, pěkná, velká a silná, krmím uplně stejně, jako vždy, to mám ještě indiány a ruánky, a po týdnu jedna kačenka začala ochutnávat peříčka své kamarádky! zprvu jsem tomu nevěnovala velkou pozornost, ale naše škubačka se na ostatní začala vrhat drasticky, peří lítalo, jak je rvala, pustila se mi do indiánů, kuřat a co šlo kolem škubala a žrala jim peří! hned byla oddělena plůtkem, ale i přes plůtek natahovala krk a co se přiblížilo, chytla, to bylo vždycky křiku! tak máme škubačku 2metry od ostatních v ohrádce samotnou, dobře ji krmím aby měla brzy pekáčovou míru! ostatně si myslím, že ta genetika tam bude...ostatní si chci nechat na chov, jsou krásná velká zvířata, tak uvidíme za rok..

Přidejte reakci

Přidat smajlík