Dobrý den,
moc prosím o radu...
Máme osm mladých slepicek a kohoutka. Pred zhruba peti dny se jedna slepicka začala ostatním stranit, byla více v kurníku. Dnes dopoledne jsem slepicku odchytila a s hrůzou zjistila, ze zřejmě, chudák, přišla o oko. Oko má zavřené, zkrvavené.
Nyní se hodně bojí, schovává se, zdá se být dezorientovaná, bez oka je asi dosti hendikepovaná.
Nechala jsem ji tedy v kurníku, dala jí tam vodu a krmení.
Když jsem ji přišla odpol.zkontrolovat, našla jsem ji pod kurníkem, hlavu celou krvavou, z nosa i zobáku jí tekla krev, doškubanou hlavu no smutný pohled..
Oddělila jsem ji od ostatních a pokusím se ji dát dokupy...
Netuším, kdo ji takto zmordoval. Dcera říkala, že po ní prý skákal kouhout, ale mohl jí zrovna pojímat..nevím..
Dříve se slepice k sobě navzájem takto nechavaly. I kohout je slušňák a je to opravdový strážce hejna.
Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Nechápu, co se vlastně stalo..proč jí tak ubližují? Jak popř zamezit takovému chování? Díky za všechny rady, komentáře...a ať se daří.
P.S. píši přes mobil, omlouvám se za diakritiku...
Dobrý den,
tohle se mi občas stává hlavně u lehčích plemen. Dokonce už i u kuřat. Jakmile zjistí že je některý jedinec slabší nebo nějak hendikepovaný pustí se všichni do něj a už nemá klid a nikdy toho nenechají pokud toho chudáka neoddělíte nebo mu neukončíte trápení. Slepička se Vám mohla nějak poranit nebo ji neco píchlo třeba vosa anebo je trochu slabší a ostatní si udělali z ní otloukánka. Nemá cenu ji dál nechávat v hejně.
filipes

XXX.XXX.159.162
Urcite ju zarezte nech sa netrapi .Tá vam uz vajíčka niesť určite nebude