Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janči

20.7.2015 10:31
Janči

XXX.XXX.107.33

Vajcia, na ktoré nasadla pižmovka sú pomerne dosť znečistené od trusu.Treba ich nejako očistiť, alebo to nevadí?

20.7.2015 13:26
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Určitě je umyjte..

24.7.2015 15:07
friend

XXX.XXX.57.29

Mne sa vyliahli kuriatka aj zo špinavých vajec. V prírode si ich tiež kvočka neumyje. Podľa mna to nevadí.

24.7.2015 15:53
ančovička1

XXX.XXX.222.190

friend napsal(a):
Mne sa vyliahli kuriatka aj zo špinavých vajec. V prírode si ich tiež kvočka neumyje. Podľa mna to nevadí.

Já věřím, že se vám káčata vylíhla z vajec od trusu, ale proboha, jsme chovatelé, nebo co?

24.7.2015 19:05
bronda

XXX.XXX.98.84

ančovička1 napsal(a):
Já věřím, že se vám káčata vylíhla z vajec od trusu, ale proboha, jsme chovatelé, nebo co?

A mohou se násadová vejce mýt? Někde jsem četl, že při omývání a desinfekci hrozí průnik přes skořápku k plodu, a že se doporučuje pouze nasucho oškrábat hrubé nečistoty. Osobně používám na nečistoty jemný smirek, ale neomývám.

25.7.2015 00:13
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Pokud mám násadová vejce čistá, tak je to nejlepší, ale někdy jsou i ušpiněná, slepice mají nohy od bláta, když právě prší, atd...vždyt to znáte..tak vejce umyju, pokud je to nutné, tak celé a nestalo se mi nikdy, pokud bylo vejce oplodněné, že by se mi kuře nevylíhlo..někdo píše, že umývá dezinfekčním prostředkem do vody, no, nevím..já ušpiněná vejce umývám teplou vodou z kohoutku, opláchnu a je to. z té dezinfekce bych asi volila tekuté dezinfekční mýdlo do vody, žádné agresivní prostředky..ale pokud máte dobré zkušenosti se smirkem, proč ne? i když si myslím, že voda je lepší, například kachna se chodí každý den z vajec koupat a vrací se uplně mokrá a sedne si na vejce, tedy by měla teoreticky vejce infikovat, ale nic takového se neděje, i když pan friend píše, že je nechává špinavá! tak si myslím, že voda na mytí vůbec nevadí..myslím, že více škody na líhnivosti nadělá špatné a dlouhé skladování násadových vajec..tak at se vám daří!

25.7.2015 08:49
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Já požívám na vejce do líhně na omytí vajec vodu s Ivasanem. Ale když seděla kachna, tak jsme vejce nemyli, kachna jak se koupe, tak je postupně očistila sama. Vylíhlo se všechno.

25.7.2015 10:36
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Tak to gratuluji! mě za těch x let ruánka nikdy nic nevyseděla, snad jeden, dva pokusy o sezení, ale po 14dnech z vajec utekla, takže spoléhám na líhen, kačenky se líhnou velice dobře! ráno jsou vajíčka mírně naklubaná, odpoledne mi skáčkou skoro všechny z lísek jak veverky!

5.8.2015 16:06
friend

XXX.XXX.57.29

Ja vajcia do liahne alebo pod kvočku vyberám čisté, iba raz sa mi stalo, že boli špinavé a nevedela som, či ich môžem umyť, tak som ich dala špinavé. Preto som napísala svoju skúsenosť, ale samozrejme je lepšie dávať liahnuť čisté vajcia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík