Uživatel s deaktivovaným účtem

Kalimero je už sám o sobě dost nevyrovnaný hybrid, takže jakékoliv další křížení je velká neznámá.
Koupíte čistokrevné jedince těchto plemen. Nejde o levná plemena. Orpington má navíc dost silné sklony tloustnout, což se u slepic projeví poklesem nebo zastavením snášky a u kohouta nízkou plodností. Ještě žádné křížení těchto a podobných plemen ani nedýchlo na paty klasickým brojlerům. Brojler roste daleko rychleji a při volném odchovu je jeho maso stejně kvalitní jako maso kříženců. Ve finále jeho pořízení vyjde levněji a pokud nějakou slípku z nich necháte, výše její snášky Vás mile překvapí. Berte to jen jako radu.
Dobrý den,
Někde jsem četl že při křížení se používá kohout plemene mastného typu a slepice s kombinovanou užitkovostí a lepší snáškou.
Nevím jak je to u kalimera ale klasický brojler by měl být ( Nevím to na 100% ) Kohout kříženec Indické Bojovnice x Plymutka bíla,
tak snad vám to alespoň trochu pomůže
Lukáš.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na křížení s kalimerem se vykašlete. Kalimero sám o sobě je kříženec, finální hybrid. Jeho potomci s jakýmkoliv kohoutem pravděpodobně nebudou mít užitkovost rodičů, dostanete značně nevyrovnanou populaci čehosi, z nichž některé kusy možná budou fajn, ale některé jiné vás zas velmi zklamou.
Domácí křížení plemen má cenu jen a pouze, pokud křížíte dvě čistá plemena - výsledkem jsou kříženci F1, u kterých se projeví heterózní efekt a budou užitkovější a zdravější než rodiče. Ale takový kříženec patří pak do trouby, stejně tako ty kalimera - je to to samé, akorát to křížení udělal už někdo před vámi. Dalším křížením vzniká akorát vesnická směs a užitkovost naopak klesá.
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24
Krmit snášející brojlerové slípky je svým způsobem blbost.
Já to loni udělal, protože nesnáším maso z mražáku a chtěl jsem zatučnělé slepice.
Brojleři opravdu snáší docela slušně, ale vzhledem k mizernému opeření, náchylnosti na srdce, nohy, celkově velké žravosti a neochotě žrát něco energeticky méně hodnotného...
Už jsem to tu psal, jeden pěti a více kilový brojler sežere (i vytentuje) asi jako pět hybridek na snášku. To je údaj pro zimu, kdy žerou převážně z toho co jim dáte. Přes léto je jde přinutit částečně žít i z toho co dá volný výběh, ale stejně je budete mít pořád za zadkem nebo budou čekat u krmítka.
Navíc moje důvěra ve zdraví zvířat z velkochovů je momentálně na nule. Nebudu to rozpitvávat. Takže za sebe ted zkouším bresse, pak předpokládám plymutky, pak asi forverky.