Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2015 10:56
matus15

XXX.XXX.210.245

Dobry den. Mam 8 tyzdnove ruanske kacice a ked mali 7 tyzdnov zacal im rast kyl. Lenze uz asi 3 dni ho maju niektore akokeby zatiahnuty. Moze to byt tym teplom?alebo im prestal rast?. Za odpovede vopred dakujem.

24.7.2015 15:49
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Mám ruánky o něco starší, také už jim rostou krásné kýly a přesně, jak píšete..je to z těch teplot, kachny tolik nežerou, jen pijou, a protože velký kýl je vlastně volná kůže vystlaná tukem, tak se kýl s 'ubytkem tuku zmenšuje..jakmile přejdou vedra, pořádně kačky nakrmte a uvidíte, jak se spraví! ruánky chovám aspon 15 let, mám svůj chovný kmen, tak mám trochu zkušenosti..jiná věc je, když byste měl kachnata z méně kvalitního chovu a malé kýly jsou dědičné, to potom nedohoníte ničím.. ale předpokládám, že ty vaše budou krásné a budete z nich mít jen radost! At se vám daří!

Mat

25.7.2015 07:09
Mat

XXX.XXX.210.245

Dakujem vam velmi pekne za radu. Cital som ze ruanky su narocne na kvalitu krmiva. Moje maju krmivo stale aj v noci. Krmim psenicou, srotom psenicno jacmenno kukuricny v pomere 5:2:2, dalej davam im tak 4x do tyzdna macany chleba a 2x do tyzdna varene zemiaky zo srotom. Staci im taketo krmivo alebo mam do srotu pridat viac kukurice? Dakujem za odpoved.

25.7.2015 10:47
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Tak to je krmíte velice dobře a jestli je máte ještě na zeleném, najdou si brouky a všelijakou proteinovou havět! a kukuřice asi stačí, jak dáváte, ony ruánky mají sklon k tloustnutí, tak abyste je neměl samé sádlo! tak at se vám daří!

28.7.2015 10:18
matus15

XXX.XXX.210.245

Dakujem vam. vsetko zelene v ohrtade uz spasli tak im davam rano na obed a vecer za vedro zeleneho ale teraz ich chcem naucit chodit na pastvu aby tam boli aj cely den ta pastva je takych 50 m od zahrady tak dufam ze sa naucia. a potom vam dam vediet ze ci im narastli pretoze mam tam 2 kacerov a 4 kacicky a dufam ze aspon 2 kacickam narastu ktore by som nechal v chove. a rodicov som mal ze kacica uplne nadherna velky kyl ale akcer ho nemal nejako extra vyrazny. tak uvidim dufam ze sa vydaria lebo budem musiet si kupit od niekoho ineho.

28.7.2015 12:38
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Držím vám palce, at se daří a máta z kačenek radost!

Přidejte reakci

Přidat smajlík