Mám ruánky o něco starší, také už jim rostou krásné kýly a přesně, jak píšete..je to z těch teplot, kachny tolik nežerou, jen pijou, a protože velký kýl je vlastně volná kůže vystlaná tukem, tak se kýl s 'ubytkem tuku zmenšuje..jakmile přejdou vedra, pořádně kačky nakrmte a uvidíte, jak se spraví! ruánky chovám aspon 15 let, mám svůj chovný kmen, tak mám trochu zkušenosti..jiná věc je, když byste měl kachnata z méně kvalitního chovu a malé kýly jsou dědičné, to potom nedohoníte ničím.. ale předpokládám, že ty vaše budou krásné a budete z nich mít jen radost! At se vám daří!
Mat

XXX.XXX.210.245
Dakujem vam velmi pekne za radu. Cital som ze ruanky su narocne na kvalitu krmiva. Moje maju krmivo stale aj v noci. Krmim psenicou, srotom psenicno jacmenno kukuricny v pomere 5:2:2, dalej davam im tak 4x do tyzdna macany chleba a 2x do tyzdna varene zemiaky zo srotom. Staci im taketo krmivo alebo mam do srotu pridat viac kukurice? Dakujem za odpoved.
Dakujem vam. vsetko zelene v ohrtade uz spasli tak im davam rano na obed a vecer za vedro zeleneho ale teraz ich chcem naucit chodit na pastvu aby tam boli aj cely den ta pastva je takych 50 m od zahrady tak dufam ze sa naucia. a potom vam dam vediet ze ci im narastli pretoze mam tam 2 kacerov a 4 kacicky a dufam ze aspon 2 kacickam narastu ktore by som nechal v chove. a rodicov som mal ze kacica uplne nadherna velky kyl ale akcer ho nemal nejako extra vyrazny. tak uvidim dufam ze sa vydaria lebo budem musiet si kupit od niekoho ineho.