Kolik krmiva pro 6-ti týdenního brojlera?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Raduza

23.7.2015 10:56
Raduza

XXX.XXX.208.107

Prosím zkušené chovatele brojlerů v domácích podmínkách o sdělení infa o množství krmiva. Mám 10 6-ti týdenních brojlerů, krmíla jsem směsí, teď už je krmím doma namíchanou směsí z kukuř., pšen., ječm. šrotu, brambor, zeleného, pečiva a zbytků. Jaké množství, to jsem se ale nikde nedočetla Stačí jenom orientačně. Děkuji

23.7.2015 11:28
ovecka

XXX.XXX.203.146

Takhle vám to těžko někdo odhadne. Dle literatury je spotřeba krmiva 2,3-2,7kg krmné směsi na 1kg přírůstku. Krmná směs se skládá ze: 55%kuku šrot,10% ječný šrot,5% sójová moučka,10% lisované škvarky,3% sušené kvasnice,2% vojtěšková moučka,12% sušené mléko,3% minerální přísady. Směs má asi 20% dusíkatých látek a 13,1KJ metabolizované energie na1kg krmné směsi. Taková směs je předpokladem dobrého a rychlého růstu.
Sama si musíte vyhodnotit, zda vaše směs má odpovídající poměr bílkovin, tuků a cukrů a minimum balastu a nevyužitelných látek.
Hodně chovatelů krmí po vzoru svých babiček: 50% brambory (nejlépe loňské, přeci se to nevyhodí, ale že to nemá skoro žádné výřivné hodnoty je vedlejší), max 20% šrot (a to jsem optimista) a zbytek zelené a zbytky z kuchyně. Pak se diví, že jim brojleři nejdou. A to je ještě nechají běhat po velkém výběhu a zelené se shánět sami. To pak většina energie jde na pohyb a kuřata jsou sice sportovci, ale šlachovití, místo osvalení.
Dana.

23.7.2015 11:30
anacon

XXX.XXX.75.92

Sice vám nenapíšu množství, ale já krmím míchanici jak vyžerou dám novou a pšenici mají neomezeně stále v krmítku. Určitě je nepřekrmíte.

Raduza

23.7.2015 12:11
Raduza

XXX.XXX.208.107

Děkuju za odpovědi. Jde mi právě o to, abych je snad nepřekrmila, dávám jim toho dle mého úsudku poměrně dost a stále se na to vrhají, jako by týden nežrali. Nicméně prospívají, tak snad je to O.K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík