Dobrý den,
máme kuřátka hedvábniček od chovatelky která nám je dávala dle pohlaví...
4 slepičky a 1 kohoutek..slepičky mají čupřinky a kohoutek má spíš pankáče
Máme je oddělené od maransek kde máme kohouta.
Stalo se to že slepička hedvánbičky(s tou největší čupřinkou)začala kokrhat...je možné že napodobuje kohouta od maransek?
Přikládám foto hedvábničky...je to opravdu slepička?Prosím poraďte.
Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Jestli opravdu kokrhá, tak nic nenapodobuje, ale odpovídá druhému kohoutovi, což je zcela normální, kohouti si navzájem odpovídají i ze vzdálených dvorků.Podle mě to kohout je.Jde o to jak jsou staré a zdali to jsou zakrslé nebo velké, ale když kokrhá kohoutek, tak už mají nejméně 5-7 měsíců.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlasím, kokrhá-li, je to kohout. Třeba ten kus, co má být kohout, bude slepice. Já si kolikrát také nejsem jist, dokud kohoutci nezačnou kokrhat a kolikrát jsem se už "seknul" u kusů, kde jsem si myslel, že 100% vím, co to bude
Děkuji, moc jste mě nepotěšili
Teď se jen modlit aby to nebylo obráceně a neměli jsme 4kohoutky a 1slepičku
Jsou nádherní všichni..

Dendulina
napsal(a):
Děkuji, moc jste mě nepotěšili
Teď se jen modlit aby to nebylo obráceně a neměli jsme 4kohoutky a 1slepičku
Jsou nádherní všichni..
Jak jsou staří? To by mohlo pomoci. Jinak na těto společné fotce si troufňu odhadnout jen ten kus trochu do žluta, což mi přijde jako kohout. Už tu bylo řečeno, že má ocasní pera-srpy jako kohout, to slepice nemají. Zbytek si netroufám. Tipuji je tak na 3-4 měsíce. Spolehlivěji se to pozná podle hřebínku, který slepice v tomto věku nemají v podstatě žádný, kohouti už mají větší "zduřeninu".

Jistě ten žlutý je kohout, vypadá to dokonce na zdrobnělé hedvábky, krásný.Někdy je u těch hedvábek zprvu hodně matoucí ta chocholka, moji dva kohoutci měli chocholku jako slepičky, u jednoho jsem to těžko poznala i podle hřebínku, ještě ve čtvrtém měsíci měl malý jak slípky.Jinak k tomu kokrhání, mě začala kokrhat tříletá slepice zřejmě z žalu, po tom co přišla o všechny její kamarádky, když viděla mě tak přestala, teď už má nové kamarádky, tak jí to přešlo úplně
Dobrý den, dnes sem dostala Hedvábničku, soused ji vyhrál někde v tombole já osobně takové ceny neuznávám ale co s tím naděláte... ale potřebuji vědět jak takovou hedvábničku chovat, mám drůbež volně puštěnou v oplocené velké zahradě a do kurníku chodí na noc, drůbež dostává zrní a přidávám granule. Chtěla bych hlavně vědět jestli to je kohoutek a nebo slepička a jestli potřebuje k sobě větší množství stejných slepiček, myslela sem že tak 3 přikoupím aby tomu drobečku nebylo smutno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Pěkný kohout, teď aby jste měla štěstí a ty dvě slípk k němu sehnala.

helenakucerova
napsal(a):
O slepičkách vím, ve vedlejší vesničce má paní tak se s ní snad aspon na 2 domluvím děkuji.
Hedvábnikovi nemusíte nutně pořizovat hedvábničky, pokud nechcete, je to kohout jako každý jiný a nedělá rozdíly , takže smutno mu s jinými slepicemi nebude. jinak mu stačí dvě. A slepice jsou to jako každé jiné, co se týče nároků na krmení. Jen je lepší nemít výběh zabahněný bez trávy, jinak budou mít nohy bez peří. Většinou hřadují na zemi nebo jen velmi nízko. A skoro permanentně kvokají.
napsal(a):
Hedvábnikovi nemusíte nutně pořizovat hedvábničky, pokud nechcete, je to kohout jako každý jiný a nedělá rozdíly , takže smutno mu s jinými slepicemi nebude. jinak mu stačí dvě. A slepice jsou to jako každé jiné, co se týče nároků na krmení. Jen je lepší nemít výběh zabahněný bez trávy, jinak budou mít nohy bez peří. Většinou hřadují na zemi nebo jen velmi nízko. A skoro permanentně kvokají.
Děkuji za radu, od včerejška se okolo něj motají bílé slepičky co sem si přivezla před týdnem, ještě nesnášejí ale asi se jim líbí a trávy tu je hodně jediné místo kde je bláto a to jen když opravdu prší je u hus ale i tam je hodně trávy.