Hedvábnička - slepička kokrhá?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2015 22:57
Dendulina

XXX.XXX.10.12

Dobrý den,
máme kuřátka hedvábniček od chovatelky která nám je dávala dle pohlaví...
4 slepičky a 1 kohoutek..slepičky mají čupřinky a kohoutek má spíš pankáčesmajlík
Máme je oddělené od maransek kde máme kohouta.
Stalo se to že slepička hedvánbičky(s tou největší čupřinkou)začala kokrhat...je možné že napodobuje kohouta od maransek?
Přikládám foto hedvábničky...je to opravdu slepička?Prosím poraďte.
Díky.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2015 00:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Jestli opravdu kokrhá, tak nic nenapodobuje, ale odpovídá druhému kohoutovi, což je zcela normální, kohouti si navzájem odpovídají i ze vzdálených dvorků.Podle mě to kohout je.Jde o to jak jsou staré a zdali to jsou zakrslé nebo velké, ale když kokrhá kohoutek, tak už mají nejméně 5-7 měsíců.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2015 08:06

Souhlasím, kokrhá-li, je to kohout. Třeba ten kus, co má být kohout, bude slepice. Já si kolikrát také nejsem jist, dokud kohoutci nezačnou kokrhat a kolikrát jsem se už "seknul" u kusů, kde jsem si myslel, že 100% vím, co to bude

26.7.2015 10:06
Dendulina

XXX.XXX.10.12

Děkuji, moc jste mě nepotěšilismajlík
Teď se jen modlit aby to nebylo obráceně a neměli jsme 4kohoutky a 1slepičkusmajlík
Jsou nádherní všichni..

26.7.2015 10:22
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Zkuste dát detail hlavy, ale z té poslední fotky hádám, že bílej je kohout a ten jako do žluta taky..

26.7.2015 10:35
Dendulina

XXX.XXX.10.12

Ten bílej nám byl jako kohoutek prodanej, ale žlutá měla být dámičkasmajlík

26.7.2015 11:55
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Tady to není moc poznat, ale na té fotce předtím, kde je bílej vepředu a za ním mi připadá, že je černej kohout a ten do žluta..má ocasní pera..to mají kohouti..

26.7.2015 12:03

Dendulina napsal(a):
Děkuji, moc jste mě nepotěšilismajlík
Teď se jen modlit aby to nebylo obráceně a neměli jsme 4kohoutky a 1slepičkusmajlík
Jsou nádherní všichni..

Jak jsou staří? To by mohlo pomoci. Jinak na těto společné fotce si troufňu odhadnout jen ten kus trochu do žluta, což mi přijde jako kohout. Už tu bylo řečeno, že má ocasní pera-srpy jako kohout, to slepice nemají. Zbytek si netroufám. Tipuji je tak na 3-4 měsíce. Spolehlivěji se to pozná podle hřebínku, který slepice v tomto věku nemají v podstatě žádný, kohouti už mají větší "zduřeninu".

27.7.2015 21:07

Jistě ten žlutý je kohout, vypadá to dokonce na zdrobnělé hedvábky, krásný.Někdy je u těch hedvábek zprvu hodně matoucí ta chocholka, moji dva kohoutci měli chocholku jako slepičky, u jednoho jsem to těžko poznala i podle hřebínku, ještě ve čtvrtém měsíci měl malý jak slípky.Jinak k tomu kokrhání, mě začala kokrhat tříletá slepice zřejmě z žalu, po tom co přišla o všechny její kamarádky, když viděla mě tak přestala, teď už má nové kamarádky, tak jí to přešlo úplně

29.8.2015 22:29
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Dobrý den, dnes sem dostala Hedvábničku, soused ji vyhrál někde v tombole smajlík já osobně takové ceny neuznávám ale co s tím naděláte... ale potřebuji vědět jak takovou hedvábničku chovat, mám drůbež volně puštěnou v oplocené velké zahradě a do kurníku chodí na noc, drůbež dostává zrní a přidávám granule. Chtěla bych hlavně vědět jestli to je kohoutek a nebo slepička a jestli potřebuje k sobě větší množství stejných slepiček, myslela sem že tak 3 přikoupím aby tomu drobečku nebylo smutno

Neregistrovaný uživatel

29.8.2015 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Pěkný kohout, teď aby jste měla štěstí a ty dvě slípk k němu sehnala.

29.8.2015 22:41
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pěkný kohout, teď aby jste měla štěstí a ty dvě slípk k němu sehnala.

O slepičkách vím, ve vedlejší vesničce má paní tak se s ní snad aspon na 2 domluvím smajlík děkuji.

30.8.2015 12:56

helenakucerova napsal(a):
O slepičkách vím, ve vedlejší vesničce má paní tak se s ní snad aspon na 2 domluvím smajlík děkuji.

Hedvábnikovi nemusíte nutně pořizovat hedvábničky, pokud nechcete, je to kohout jako každý jiný a nedělá rozdíly , takže smutno mu s jinými slepicemi nebude. jinak mu stačí dvě. A slepice jsou to jako každé jiné, co se týče nároků na krmení. Jen je lepší nemít výběh zabahněný bez trávy, jinak budou mít nohy bez peří. Většinou hřadují na zemi nebo jen velmi nízko. A skoro permanentně kvokají.

30.8.2015 13:26
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hedvábnikovi nemusíte nutně pořizovat hedvábničky, pokud nechcete, je to kohout jako každý jiný a nedělá rozdíly , takže smutno mu s jinými slepicemi nebude. jinak mu stačí dvě. A slepice jsou to jako každé jiné, co se týče nároků na krmení. Jen je lepší nemít výběh zabahněný bez trávy, jinak budou mít nohy bez peří. Většinou hřadují na zemi nebo jen velmi nízko. A skoro permanentně kvokají.

Děkuji za radu, od včerejška se okolo něj motají bílé slepičky co sem si přivezla před týdnem, ještě nesnášejí ale asi se jim líbí a trávy tu je hodně jediné místo kde je bláto a to jen když opravdu prší je u hus ale i tam je hodně trávy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík