Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2015 11:05
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, je tu někdo z těchto krajů, kdo se zabývá chovem araukan, a měl by nějaké slepice navíc?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2015 18:02

Chtěl jsem Vám jen říct, že krahujcovitý kohout araukany, co nabízíte, je nestandartní a hlavně licous mu nedoroste. Nemá na té straně vytvořeny folikuly, ze kterých by pera licousů vyrostla.U mých slepic ani kohoutů s jednostraným licousem nikdy, ani po pelichání a přepeření, nedorostl symetricky druhý.

3.12.2015 18:19
Hitch

XXX.XXX.145.107

Také zdravím, ano, mám dva kmeny. Modré a divoké. Líhnout budu ale až po novém roce.

3.12.2015 19:33
padu

XXX.XXX.212.101

Zdravím Hitche a mám dotaz.
Již podruhé mám araucany předtím pšeničné a ted zlatokrké ale co se týká snášky tak ji mají v intervalech a někdo řiká že snaší celý rok bez problému mě nanesou tak 20 vajec a pak dva měíce nesnáší přitom nepřepeřují a hřebínky maj červené vaha je optimální čím to?že maj takové intervaly?víte to?A jak to odstranit?

3.12.2015 19:37
giorgino

XXX.XXX.91.12

K zadavateli, kohout je nejspíš křížený, ty žluté nohy
Pro padu, já mám 4 ruznobarevné kmeny a ikdyž ted přepeřily, tak v lednu se roznesou a ponesou 8-9 měsícu..v létě při horkách samozřejmně méně..ale určitě bez pauzy, tak jak popisujete Vy, mi nesou hedvábničky..

3.12.2015 19:42
Hitch

XXX.XXX.145.107

padu napsal(a):
Zdravím Hitche a mám dotaz.
Již podruhé mám araucany předtím pšeničné a ted zlatokrké ale co se týká snášky tak ji mají v intervalech a někdo řiká že snaší celý rok bez problému mě nanesou tak 20 vajec a pak dva měíce nesnáší přitom nepřepeřují a hřebínky maj červené vaha je optimální čím to?že maj takové intervaly?víte to?A jak to odstranit?

Dobrý večer smajlík
Asi tu sklidím nějaké nesouhlasně odezvy, ale mě Arau snáší celý rok, jako každé jiné slepice. Jen jde o to dobře krmit. Už je nefutruji objemovým krmivem ale na večer jim opravdu sypu vydatnou kukuřici s pšenicí. Přes den rozmočené pečivo, drcené kosti a zbytky z kuchyně. Araukany toho právě moc nesní, takže jde o kvalitu a výživovou hodnotu krmiva. Určitě to odstraníte směsí pro nosnice aby jste je nastartoval. A také podle mého záleží na železné pravidelnosti. Špatně snáší změny, ty se promítají právě do snášky.

3.12.2015 21:23
padu

XXX.XXX.212.101

Díky za odpověd krmíme podobně jen dávám i tvaroh, mlíko, jogurty a brambory a kopřivy čerstvé ted sušené směska taky i trocha granulí ted méně protože jiné plemena pelichají.mrkev, řepka mineraly vitamíny skořápky no vše a pouštějí se na zahradu na zelené.Ldyž jsou zbytky i rybí hlavy a drcené kosti taky...takže to zkusím připsat na něco jiného.
každopádně díky za odpověd.

3.12.2015 22:10
Hitch

XXX.XXX.16.246

padu napsal(a):
Díky za odpověd krmíme podobně jen dávám i tvaroh, mlíko, jogurty a brambory a kopřivy čerstvé ted sušené směska taky i trocha granulí ted méně protože jiné plemena pelichají.mrkev, řepka mineraly vitamíny skořápky no vše a pouštějí se na zahradu na zelené.Ldyž jsou zbytky i rybí hlavy a drcené kosti taky...takže to zkusím připsat na něco jiného.
každopádně díky za odpověd.

Tak to krmíte ukázkově ;-) je tedy záhada proč vám nesou takto špatně...

4.12.2015 16:41
padu

XXX.XXX.204.229

Děkuji
Tak to přisunu tomu stresu i když se snažím tohoto vyvarovat.To muže byt cokoli.
budu pozorovat.

4.12.2015 17:44
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Ale doroste, neroste mu to kvůli tomu, že mu to vyklovali slepice (píšťale). Giorgino - K 231-Araukany Krahujcovité - oči oranžově červené; zobák světle žlutý až rohový; běháky žluté s černými skvrnami

Více zde: http://m.araukana.webnode.cz/standard-araukan/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz.

5.12.2015 05:12

Dík.Číst umím, ale Jak jsem řekl, kohout je už podle fotky nestandard.

5.12.2015 05:16

Už jen to rezavé pero v detailu toho ne-licousu.A jak ríkám, nedoroste.Klidně se s Vámi vsadím o cenu toho kohouta.Nechte si ho do přepeření a já Vám, pokud licous doroste ty 2 kila pošlu na účet.

5.12.2015 07:25
ondře.j.

XXX.XXX.36.237

Pane, licous rostl, ale mladé kuřice mu to několikrát vyuobaly, takže to teď neroste. Viděl jsem od paní chov, a kohout už je stejně pryč :).

Neregistrovaný uživatel

12.12.2015 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Hitch napsal(a):
Také zdravím, ano, mám dva kmeny. Modré a divoké. Líhnout budu ale až po novém roce.

Dobrý den. Mám od loňska modré a černé Araukany. Jedny mám po výstavních rodičích, narostly krásné slepice. Druhé od p. Staňka, koupená, jako jednodenní kuřátka přes jednu paní, co měla vajíčka od něj. Ptala jsem se, zda nejsou zdrobnělé, prý ne, ale narostly poloviční, jako ty po výstavních rod. Budu je muset dát pryč. Kuřat jsem koupila 20 ks po 40 Kč. Chtěla bych mít kroužkovaný chov, ev. na výstavy, ale dobrý kmen se těžko shání. Oslovila jsem i klub chovatelů Araukan, ale tam se ani nezabývali tím, mi odpovědět. Také jsem poslala maily členům klubu a z 9ti mi odpověděl jeden. Asi moc nefandí konkurenci. Chtěla bych mít pěkné, ale kde sehnat typového modrého, či černého kohouta ? Navíc má být prý k lisousatým slepicím kohout s vousem a naopak. Byla jsem na výstavě v Přerově, kde měl klub speciálku, ale žádný kohout na prodej, jen neklasifikovaní s nulou...Nevíte prosím o někom? Nebo Vy sám? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2015 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chtěl jsem Vám jen říct, že krahujcovitý kohout araukany, co nabízíte, je nestandartní a hlavně licous mu nedoroste. Nemá na té straně vytvořeny folikuly, ze kterých by pera licousů vyrostla.U mých slepic ani kohoutů s jednostraným licousem nikdy, ani po pelichání a přepeření, nedorostl symetricky druhý.

Dobrý den, můžete si prosím přečíst můj první příspěvek v tomto vlákně ohledně černého, či modrého kohouta a případně na něj reagovat? Děkuji.

13.12.2015 14:28
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Aj ja som mal tento rok problém zohnať čierneho kohúta nepríbuzného k mojim modrým a čiernym sliepkam. Kupil som /resp. vymenil za modreho/ 2 čiernych na výstave v Preove.

Přidejte reakci

Přidat smajlík