Co dělat - vylíhnou se kuřata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2015 00:41
Já Já Já

XXX.XXX.115.191

Ahoj, mám prosbu byla jsem na dovoleny a naše jedna slepice si sedla, ale jinam než se snáší tak se ji soused nevšiml, ale slepičky ji tam každý den přidávali vajíčka, tak už je jinde a sama myslíte že s toho něco bude Děkuji za radu.

11.8.2015 01:54
zntomas

XXX.XXX.216.50

Tak jsetli máte kohouta tak ano, ale když je každé vejce jiného data tak se kuřata budou líhnout jak chtějí a kvočna nevydrží asi týden na hnízdě kde běhaj starší kuřata a některé se teprv líhnou. A osobně na kuřata se mi zdá už trošku pozdě než vyrostou bude už zima.

24.8.2015 12:51
Já Já Já

XXX.XXX.115.191

Dobrý den, sousedka nám doporučila kuřata postupně odebírat aby kvočna seděla dál, máme to udělat, dnes se už 3 vylíhly kuřátka.

24.8.2015 13:34
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.157

Mě se to osobně taky stalo akurat jsem byla doma prostě jednou v neděli se stratila 2 neděli jsem ji oběvila na seně měla 12 vajíček vlastních a vylihlo se 7 v sobotu.
To že kvočna uteče s viklubynimi kuřati to se mi nykdy nestalo už 2 jsem lihla. A vajíčka byli různě stará a ona si sama s vylíhnutýma kuřati sedne vedle hnízda kde jsou nevýhlá vejce. Asi tak 2 dny od prvního kuřátka a vyjčka nebyl zárodek nebo byl mrtví.
Podle mě to sami poznají nebo mam chytré kvočny.

24.8.2015 14:33
bubko

XXX.XXX.240.41

Kvočky sú super mamy naozaj to poznajú vyliahli sa 4 sedela poctivo dalej len sem tam "vyvenčila" kuriatka, potom vykotulala dve vajíčka asi bez zárodku.. a ešte sa o den vyliahli 3 dalšie kuriatka.

25.8.2015 19:48
Já Já Já

XXX.XXX.115.191

Dobrý den, tak se nám vylíhlo celkem 5 kuřátek a ráno opustila ten zbytek tech vajíček který jí tam slepice přidávaly postupně, tak jsme je daly do líhně asi tak po3 hodinách co jsme to zjistily. Bude sto ho něco ?

25.8.2015 19:59
padu

XXX.XXX.71.118

Příroda je mocná pokud se to vylíhnout má tak bude pokud ne tak ne...jetli tam je den dva zpoždění přidaných vajec tak pokud bylo teplo mohlo by ještě něco byt...kontrolujte to každý večer při prosvěcení v lihni jestli zarodky žijou.

25.8.2015 21:54
Já Já Já

XXX.XXX.115.191

Dobrý večer, Já jsem to prosviceni vajíček nikdy nedělala prosim poradit, jinak podle mich výpočtu to může byt ještě tak 5 az 7 dni rozdíl ve vajíčkach děkuji za pomoc.

26.8.2015 20:03
padu

XXX.XXX.71.118

Nemusíte kupovat prosvěcovačku ani vyrabět z rolek toaletního papíru jako podpěru na vejce či krabice s malou dírou.

Postačí vám jen dvě věci a to je uplná tma takže počkat až zajde slunce a obyčejná svítící baterka asi 30-70 kč obi, kaufland atd.

v takové inkubační době když přiložíte baterku k vejci uvidíte vše uvnitř je to jako rentgen vidíte jak se zarodek cukne nebo pohne nohou atd.

Kukněte

https://www.youtube.com/watch?v=hNJA2AzAgus

https://www.youtube.com/watch?v=1xhjf9T00Gg.

Přidejte reakci

Přidat smajlík