Je toto skutečně Hedvábnička ? Koukal jsem se na fotky z internetu a jsou tam nějaké ty rozdíli ale nevim s hedvábničkama je to premiéra tak to nechávám na zkušenějších
Uživatel s deaktivovaným účtem

zntomas
napsal(a):
Je toto skutečně Hedvábnička ? Koukal jsem se na fotky z internetu a jsou tam nějaké ty rozdíli ale nevim s hedvábničkama je to premiéra tak to nechávám na zkušenějších
A proč si myśte, že by to být neměla?
Toto jsou naprosto ukázková hedvábničková kuřata ve věku tak cca 2-3 měsíce. Pokud mají tmavou kůži a správný počet prstů a správné peří ( z fota se zdá, že ano), není třeba pochybovat.

zntomas
napsal(a):
Děkuji za odpověd jinak jsou staré 45 dní zrovna dneska jsme kroužkovali slepičky a pět prstů vážně maj :) Vyšlo to na 7 slepiček a 3 kohoutky.
Tak to klobouk dolů! Nejste si jist, že jsou to hedvábničky a ve 45 dnech už víte, co je kohout a co slepice? Nechcete přijet označit i ty moje? Já se to minimálně to tří měsíců věku neodvažuji 100% určit.
S tátou nejsme žadní amatéři co se týká slepic a rozlišování pohlaví je pravda že hedvábnička je něco jiného než třeba australka, amrokska a tak dále... Ale soudíme to podle velikosti a hmotnosti zkuste si dát slepičku hedvábničky a kohoutka do rukou a uvidíte ten rozdíl kohoutek je o hodně masivnější. a PS: Kohoutci měli tak silné nohy že jim ani koužky nenavlíkli na nohu
A slepičky jsou kroužkování kroužkem velkosti 16 takže i kdyby jsme okroužkovali kohoutka nebude mu to vadit ale jak jsem psal kohoutci měli příliš velké nohy.. A není možný že by měla slepička silnější nohu než kohoutek :).
zntomas
napsal(a):
S tátou nejsme žadní amatéři co se týká slepic a rozlišování pohlaví je pravda že hedvábnička je něco jiného než třeba australka, amrokska a tak dále... Ale soudíme to podle velikosti a hmotnosti zkuste si dát slepičku hedvábničky a kohoutka do rukou a uvidíte ten rozdíl kohoutek je o hodně masivnější. a PS: Kohoutci měli tak silné nohy že jim ani koužky nenavlíkli na nohu
A slepičky jsou kroužkování kroužkem velkosti 16 takže i kdyby jsme okroužkovali kohoutka nebude mu to vadit ale jak jsem psal kohoutci měli příliš velké nohy.. A není možný že by měla slepička silnější nohu než kohoutek :).
No, jak myslíte však sám uvidíte, ale když nepoznáte kuře Hedvábničky, tak jak si můžete být jistý pohlavím? (To nemyslím nějak zle) ale třeba jste profík na pohlaví u Hedvábniček. Já je líhl jednou a naposledy :).
Právě jsem psal, že se v hedvábničkách nevyznám máme je poprvé v životě a rozeznáváme pohláví jako u normálních slepic a to jsem už psal. Není to jistý na 100 procent ale je to jediná rozumná možnost když jsou takle malé a když kohoutci nemaj laloky ani hřebínky podle čeho by se dali rozeznat.
A luxdkas psal jsem že kohoutci jsou celkově masivnější než slepičky ne naopak
A tímto bych tu diskusi uzavřel dozvěděl jsem se co jsem chtěl a to jestli jsou křížené nebo ne.A
aby jste se nedivili proč jsem se ptal jestli jsou to kříženci zdálo se mi jak jsou starý že maj málo chocholatou hlavičku že jim furt jde vidět do očí :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Tak máte mix hedvábek, tedy vousaté a nevousaté a to je poměrně velký rozdíl, a pak jsou ještě hedvábničky velké vousaté a to se pohlaví rozpoznává hodně špatně.

zntomas
napsal(a):
Právě jsem psal, že se v hedvábničkách nevyznám máme je poprvé v životě a rozeznáváme pohláví jako u normálních slepic a to jsem už psal. Není to jistý na 100 procent ale je to jediná rozumná možnost když jsou takle malé a když kohoutci nemaj laloky ani hřebínky podle čeho by se dali rozeznat.
A luxdkas psal jsem že kohoutci jsou celkově masivnější než slepičky ne naopak
A tímto bych tu diskusi uzavřel dozvěděl jsem se co jsem chtěl a to jestli jsou křížené nebo ne.A
aby jste se nedivili proč jsem se ptal jestli jsou to kříženci zdálo se mi jak jsou starý že maj málo chocholatou hlavičku že jim furt jde vidět do očí :).
Ona se chocholka dělá při dalším přepeřování. Na odkazu jsou kuřata stará 7 týdnů.
http://youtu.be/xJlAiZ5_43g
Jinak u kohoutů je více hmatatelný hřebínek nebo jeho náznak, slepice mají hladké "nic". Ale ve věku 45 dnů si to vážně netroufám odhadovat. Několikrát se mi stalo, že pro mě jasná slepice později kokrhala a naopak se z "velkého" kohouta vyklubala slepice. Dejte pak vědět, jestli jste se trefili. Ony vážně hedvábničky mají svǎ specifika a mnozí chovatelé kroužkují raději oběma kroužky
zntomas
napsal(a):
Hedvábničkám je dnes 8 týdnů a jeden den a stále to vypadá na 3 kohoutky, jsou větší a maj od dost mohutnější nožky.
a PS:zdá se mi jako když kohoutkům chmíří na hlavičkám už padá přes oči a slepičkám ještě
ne.
Budete se divit, ale měla jsem tři roky po sobě hedvábničky a kohoutkům nikdy chmýří na hlavě nepadalo do očí, ale měli je sčesané dozadu a hladší, naopak slepičkám do očí padalo a chocholky měly celkově mohutnější a nadýchanější. Dana.

ovecka
napsal(a):
Budete se divit, ale měla jsem tři roky po sobě hedvábničky a kohoutkům nikdy chmýří na hlavě nepadalo do očí, ale měli je sčesané dozadu a hladší, naopak slepičkám do očí padalo a chocholky měly celkově mohutnější a nadýchanější. Dana.
Ja mam ted aktualne 4 mesicni kurata. Bohuzel z 5 jen jedna slipka, ta ma chocholku pekne kulatou a hustou. Zbyli kohouti ji maji mensi, take dokulata, ale roste jim v nich uz jednotlive peri smerem dozadu, jako indianum v celence. To maji po otci. Jak rikam, ja sam po 5 letech chovu v 8 tydnech rozhodne netipuji "na 100%".
Dobrý den, soused vyhrál v nějaké soutěži Hedvábničku tak mi ji dal no ale nevím si s ní rady a hlavně co to je, jestli kohoutek a nebo slepička, mám ji volně na zahradě společně s ostatní drůbeží, mužete mi prosím poradit jak se o ni postarat aby byla spokojená ? Mám zakrslé slepičky rousné ale těm se vede se slepicemi dobře jen mám o tuto starost aby ji u nás bylo dobře...
přikoupila bych k ní ještě třeba 2-3 jiné
dita73
napsal(a):
Dobrý den, podle chocholky směřující dozadu bych řekla, že je to na 99 % kohout. Ten si hejnu rousných určitě poradí.
Dnes už chodil se slepičkama venku na zahradě a vesele se pásl a okukoval co kde je vždycky sem nervozní když mi někdo věnuje nějaké to zviřátko co nepotřebuje ale oni se tu schodnou a vlastně si žijí celkem dobře
Jen když se vrátím k posuzování slepička X kohoutek neříkejte mi že slepička má tluščí, mohutnější nohu než kohoutek.Jak jsem psal při kroužkování se 3 hedvábničkám nedali dát kroužky kvuli velkým nohám a i v ruce byli znatelně mohutnější.Ale mužu se plést třeba to budou mega slepičky :) ale dnes jim je (5.9) 9 týden a 4 dny a zatim furt vidim 7 slepiček a 3 kohoutky.V pondělí, uterý ukaži fotky.
Pardon Pardon :D uplně jsem na to zapomněl prý v uterý nebo v pondělí a dávám to v 17.9 ve čtvrtek tak tady jsou:.
zntomas
napsal(a):
Pardon Pardon :D uplně jsem na to zapomněl prý v uterý nebo v pondělí a dávám to v 17.9 ve čtvrtek tak tady jsou:.
Jéé ty jsou nádherný, já sem dostala toho bílého kohoutka ale moc by se mi líbila slepička hnědá a nebo černá, vím že to je hřích křížit barvy ale já ho mám jako parádu u chalupy a zatím je kohoutek se zakrslíma slepičkama rousnýma, ze zahrady pro zvířata sem ho musela vzít proto že mu husy neustále nadávaly a měla sem strach aby ho neuštípaly a ovečky si ho pořád chodily taky prohlížet, neměl tak chudinka klid.
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24
Slepice jsou to svým způsobem zajímavé, nicméně nechápu dvě věci...
Ta méně důležitá je jak jste nám na těchto fotkách chtěl prezentovat tloušťku nohou údajných kohoutků.
Ta pro mne podstatnější je jak se nažerou když nevidí a jestli jsou vůbec k užitku. Přijde mi že lidé se zde dopustili zásadního týrání zvířat a znevážení darů jenž nám poskytuje Hospodin (i přestože je země kvůli nám prokleta - pokud jde totiž o šlechtění říkáme si vyloženě o to žraní trní, bodláčí a bylin polních).

Ne-chovatel
napsal(a):
Slepice jsou to svým způsobem zajímavé, nicméně nechápu dvě věci...
Ta méně důležitá je jak jste nám na těchto fotkách chtěl prezentovat tloušťku nohou údajných kohoutků.
Ta pro mne podstatnější je jak se nažerou když nevidí a jestli jsou vůbec k užitku. Přijde mi že lidé se zde dopustili zásadního týrání zvířat a znevážení darů jenž nám poskytuje Hospodin (i přestože je země kvůli nám prokleta - pokud jde totiž o šlechtění říkáme si vyloženě o to žraní trní, bodláčí a bylin polních).
No, přeci nechováme jen to, co může skončit na pekáči nebo v hrnci, ne? Chovatelství je i o radosti. Já mám hedvábničky proto, že se mi toto staré, původně čínské, plemeno líbí, že snese i nějaké to vejce je bonus navíc. Navíc slepice vidí, tak husté chocholky, že nevidí dobře, má jen některá a dá se to upravit, takže nerozumím té poznǎmce o týrání. A navíc díky hedvábkám spousta chovatelů odchová jiné druhy, protože jsou skvělé kvočny. Jo a zahrada s nima nevypadá jako oraniště, což se o většině zbývajících plemen říci nedá...
Jinak ale souhlasím s tím, že z těchto fotek se teorie o větších nohách atd. zadavatele poznat nedá
Slepičky si plánuju všechny nechat akorat nevim co budu dělat s kohoutkama. A neví někdo jestli se na výstavě v Lysé nad Labem která se koná od 20. listopadu do 22.listopadu budou vystavovat hedvábničky mám v plánu si tam koupit nepříbuzného kohoutka.
U jedné hedvábničky jsi nejsem jist pozná někdo z fotky jestli to je slepička X kohoutek?
zntomas
napsal(a):
Slepičky si plánuju všechny nechat akorat nevim co budu dělat s kohoutkama. A neví někdo jestli se na výstavě v Lysé nad Labem která se koná od 20. listopadu do 22.listopadu budou vystavovat hedvábničky mám v plánu si tam koupit nepříbuzného kohoutka.
U jedné hedvábničky jsi nejsem jist pozná někdo z fotky jestli to je slepička X kohoutek?
Chce to spíše vyfotit hlavu ze předu (hřeben) jak, že jsou staré? Ale tato mi připadá, jak slepice.

zntomas
napsal(a):
Jsem pro slepici, tvar chcholky je pravidelný, žádná vyčuhující pera směrem dozadu, ani ocas nejeví známky kohoutích prvků.