Prosím poraďte...
Potřebuji vydesinfikovat odchovnu po kuřatech, ta byla v léčení podezření na kokcidiozu, ale nikdo vlastně neví, co jim bylo (viz. diskuze, Nemocné kuře"), teď to vypadá, že jsou v pořádku a budu je stěhovat do venkovního výběhu po starších kuřatech.
Otázka 1:
Mám v plánu venkovní výběh vyhrabat, pořádně vyvápnit...jak dlouho NEJMÉNĚ musím nechat účinkovat vápno, než dám seno a pustím do výběhu kuřata 6 týdnů staré?
Do domácí odchovny musím dát malinké křepelky, budou staré 3 dny, nalíhnulo se mi jich - neplánovaně - okolo 70 kusů a nechci aby se mi ušlapaly v menší odchovně, kde teď jsou...
Otazka 2:
Čím vyčistit odchovnu po kuřatech?
K dispozici mám CHIROX, ale bohužel jen tak do 2 litrů vody, to jsem přemýšlela, že bych dala do rozprašovače a postříkala nakonec...
Mám odchovnu vydrhnout jarovou vodou? K dispozici mám Savo na plísně, Ajax...prostě domácí čistící prostředky...
Bohužel jsme na vesnici, chlap odfrčel autem do neděle pryč a já se pro něco lepšího nikam nedostanu, můžete mi poradit?
Díky, díky...nerada bych o malé křepelky přišla...
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24
Nevím jak to máte konstrukčně či technicky, ale... Nezapoměl bych ani na slunce. Jak horské, tak to přírodní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Zadejte si na internetu "dezinfekce napaječek a krmítek pro drůbež"-to za prvé a pak si objednejte Milbern-xpert na č.telk.380830869, ale nechte dlouho zvonit, řeknou vám i kontasktní místo pro dodání nejblíže k vašemu bydlišti.Ovšem-je to pořádně drahé stojí 50g něco málo přes 700 kč.Je to zatím nejúčinější prostředek na hubení parazitů u drůbeže a zvířat.Když si zadáte i tento název na internetu, dozvíte se o něm více.Fakt je, že vše musí být nejdříve vyčištěné a pak se může postřik použít a opakuje se po týdnu znovu.Drůbež-u mě konkrétně slepice budu ještě dezinfikovat Frontlienem v rozprašovači.Všichni roztoči roznáší nejen kokcidiozu, ale i salmonelu a letos v tomto vedru mají doslova jak "na růžích ustláno" myslím ty potvory.Jinak se doporučuje vápnit těsně před deštěm, nejlépe starým cedníkem, předtím je dobré prostor vyhrabat od staré trávy a listí a hovňajzek.Vápno se nesmí sypat do popeliště.ASle my po výše uvedené deratizaci zaklryjeme popeliště, když bude také provápněno.Letos veškerá drůbež příšerně trpí a docela mám strach o kuřata, kterým je sice 7 týdnů, ale jsou ve stáří nejzranitelnější.Sice jsou ustájeny zvlášť.Jinak co se týká těch potvor, tak to hlavněš roznáší hrdličky a kosáci.
Frontline spray (pro psy):
NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY
Pokud dojde k olíznutí, může se objevit krátkodobá hypersalivace způsobená charakterem vehikula. V rámci velmi vzácných nežádoucích účinků byly po použití zaznamenány přechodné kožní reakce v místě aplikace - zarudnutí kůže, svědění nebo vypadávání srsti. Výjimečně byly po aplikaci zaznamenány hypersalivace, reversibilní neurologické symptomy (hyperesthesie, deprese, nervozita), zvracení nebo dýchací problémy.
Já jenom, až budou slepice v depresi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Jen poznámečku-už jsme to dělali a zatím slepice ani nezvracely ani nebyly v depresi, ono se vše musí dělat s velkou mírou opatrnosti.ANI U PSŮ A KOČEK JSEM NIKDY NEZAZNAMENALA ŽÁDNOU NEGATIVNÍ REAKCI.Jinak tady se dokonce doporučuje Neostomosan-snad to píšu dobře, ptala jsem se veter.a je to bývalý Fenoformo, což je svinstvo a na víc velice nebezpečné pro všechna zvířata, dříve to vlastně byl nástupce DDT.To je jasné, že nejdříve použiji řádnou očistu kurníku a hlavně strháme veškeré zateplení, opalování se obávám kvůli velkému suchu a poměrně silnému větru.Boj se čmelíky a dalšími parazity je velice obtížný a dá se říci takřka nekonečný.Jinak, místa, která má slepice již hodně zasažená a zarudlá mažeme různýmiu mastmi na zklidnění a i Panthenol, vše stojí hodně peněz, ale jsem té zásady, že když je mám, tak se musím postarat-ony jsou závislé na mě a ne já na nich-snad jen ta vajíčka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Všechno čo na čmelíky-ještě horší podvora na slepicích, lehce si ji můžete přenést na kočku či psa a domů na čalouněný nábytek a do koberců.Nejlepší je ten Milben-Xpert.
karji
napsal(a):
Co se používá na všenky.
Doporučuju přečíst tuhle diskusi https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1595600/vypada-to-na-vsenky-poradte-prosim#a2596110.