Klub chovatelů vlašek ve spolupráci se ZO ČSCH Chválenice pořádá krajskou soutěžní přehlídku vyandotek a speciální klubovou výstavu vlašek v chovatelském areálu v Nezvěsticích. Výstava bude pro veřejnost otevřena v sobotu 28.11.2015 od 8:00 do 16:00 hodin. Srdečně zveme všechny příznivce těchto oblíbených plemen drůbeže k návštěvě i obeslání této výstavy. Výstava je otevřená i pro nečleny speciálního klubu. Přihlášky najdete volně ke stažení na webových stránkách Klubu chovatelů vlašek a webových stránkách ZO ČSCH Chválenice.
http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz
http://zocsch-chvalenice.webnode.cz
V loňském ročníku této, poprvé uspořádané, společné výstavy bylo vystaveno 41 soutěžních kolekcí velkých vlašek v sedmnácti barevných rázech,19 kolekcí zdrobnělých vlašek v jedenácti rázech a cca 50 jednotlivců, většinou prodejných kohoutů. Vyandotek bylo v tomto prvním ročníku Memoriálu manželů Terčových vystaveno cca 25 kolekcí zdrobnělých ve třinácti rázech a 4 kolekce velkých vyandotek ve čtyřech rázech.
Všichni jste srdečně zváni. J.S.
incas
napsal(a):
Klub chovatelů vlašek ve spolupráci se ZO ČSCH Chválenice pořádá krajskou soutěžní přehlídku vyandotek a speciální klubovou výstavu vlašek v chovatelském areálu v Nezvěsticích. Výstava bude pro veřejnost otevřena v sobotu 28.11.2015 od 8:00 do 16:00 hodin. Srdečně zveme všechny příznivce těchto oblíbených plemen drůbeže k návštěvě i obeslání této výstavy. Výstava je otevřená i pro nečleny speciálního klubu. Přihlášky najdete volně ke stažení na webových stránkách Klubu chovatelů vlašek a webových stránkách ZO ČSCH Chválenice.
http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz
http://zocsch-chvalenice.webnode.cz
V loňském ročníku této, poprvé uspořádané, společné výstavy bylo vystaveno 41 soutěžních kolekcí velkých vlašek v sedmnácti barevných rázech,19 kolekcí zdrobnělých vlašek v jedenácti rázech a cca 50 jednotlivců, většinou prodejných kohoutů. Vyandotek bylo v tomto prvním ročníku Memoriálu manželů Terčových vystaveno cca 25 kolekcí zdrobnělých ve třinácti rázech a 4 kolekce velkých vyandotek ve čtyřech rázech.
Všichni jste srdečně zváni. J.S.
Bezva, snad se tam konečně dostanu...
mysak
napsal(a):
Budou se vystavovat jen kolekce 1,2 nebo i kusovky? já to nemůžu otevřít ty odkazy.
Ahoj,
bude se vystavovat u obou plemen jak v kolekcích, tak i jednotlivci. To, že ti nejdou otevřít ty přihlášky, je divné. Máte s tím problém ještě někdo jiný? Kdyžtak si to zkus napřed stáhnout do svého PC a pak by to mělo jít otevřít v pohodě. Zatím se měj, Jirka.
Milý myšáku, vzhledem k tomu, že jedeme v listopadu Méty i Cv v Lysé, nebudeme mít na termín Nezvěstic hlídání a budeme muset ten náš zvířecí " cirkus " po čtrnáctidenní nepřítomnosti zkulturnit.
Jinak momentálně - chápej - letos.
Prašule budou samozřejmě fuč a počítám na nějaký čas i síla cestovat.
lydie
napsal(a):
Milý myšáku, vzhledem k tomu, že jedeme v listopadu Méty i Cv v Lysé, nebudeme mít na termín Nezvěstic hlídání a budeme muset ten náš zvířecí " cirkus " po čtrnáctidenní nepřítomnosti zkulturnit.
Jinak momentálně - chápej - letos.
Prašule budou samozřejmě fuč a počítám na nějaký čas i síla cestovat.
Jo, bude to nabitý... to je fakt...
Už se taky pomalu připravujeme. Letos by prý těch " slepic bez ocasu " mělo být ještě víc než loni
incas
napsal(a):
Ahoj,
bude se vystavovat u obou plemen jak v kolekcích, tak i jednotlivci. To, že ti nejdou otevřít ty přihlášky, je divné. Máte s tím problém ještě někdo jiný? Kdyžtak si to zkus napřed stáhnout do svého PC a pak by to mělo jít otevřít v pohodě. Zatím se měj, Jirka.
Mám nějaký velký lemovaný zlatý, ale jen slepičky.. tak bych měl chuť to tam taky dát, ale nevim jen jak to vše stihnout po Métách
mysak
napsal(a):
Mám nějaký velký lemovaný zlatý, ale jen slepičky.. tak bych měl chuť to tam taky dát, ale nevim jen jak to vše stihnout po Métách
Ahoj,
klidně vystav jenom slepičky. Zvlášť u takových vzácných rázů, jako jsou lemované, není zvířat na výstavě nikdy dost. Alespoň bude mít Jirka Kukla nějakou konkurenci, ha ha! Ten snad vystaví zlaté černě lemované a zlaté bíle lemované. Juraji, hoď sem nějakou fotku, nějak dlouho si nefotil. Zatím se všichni mějte, J.S.
pavelb
napsal(a):
Už se taky pomalu připravujeme. Letos by prý těch " slepic bez ocasu " mělo být ještě víc než loni
Zdar, tak to je bomba hejno! V tomhle věku se to zdá nohatý a krkatý všechno, ale kvalitka tam sakra bude. Pánové, těším se na listopad.
incas
napsal(a):
Ahoj,
klidně vystav jenom slepičky. Zvlášť u takových vzácných rázů, jako jsou lemované, není zvířat na výstavě nikdy dost. Alespoň bude mít Jirka Kukla nějakou konkurenci, ha ha! Ten snad vystaví zlaté černě lemované a zlaté bíle lemované. Juraji, hoď sem nějakou fotku, nějak dlouho si nefotil. Zatím se všichni mějte, J.S.
Jak říkáš, je to teď všechno nohatý a krkatý a bez ocasu. Je toho plnej FB.
Jinak jsem měl na mysli lemovaný vyandotky. Ve velké formě. Takže konkurence př. Kuklovi nebudu žádná. Snad.
Budou slušně kreslený tak dvě z těch dvanácti kuřic. Kohouta nemám.
Zdraví přeje
Juraj.
mysak
napsal(a):
Vyandotka zlatá černě lemovaná 0,1.
Ahoj,
jasně, myslel jsem, že jako příznivce lehkých plemen máš vlašky. Ale velký zlatý vyandoty jsou super, ty určitě vystavený nebudou. Jirka.
mysak
napsal(a):
Vyandotka zlatá černě lemovaná 0,1.
Jirka myslel spíš něco takového.
vlas
napsal(a):
Jirka myslel spíš něco takového.
Je mi to jasný, proto jsem to tam napsal radši. No, snad dožijou té výstavy.
A ty lemovaný vlašky, jsou to parádnice, věru. To se musí nechat. Ale já jsem věren tradici a to jsou v. koroptví. Na těch jsem vyrost. Tehdá se snad ani nemusely šlechtit. Všude jich bylo dost, bylo kde brát. A jejich znaky se poměrně vytrvale přenášely i do různých kříženců.
Zdravím všechny,
tak katalog je již uzavřen a můžu všem slíbit, že to bude opravdu pestrá výstava. Sejde se na ní jistě přes 350 kusů vlašek a vyandotek. Na klubových stránkách vlašek najdete počty přihlášených soutěžních kolekcí a počty vystavených barevných rázů. Mnozí chovatelé také slíbili prodejná zvířata (celé kmeny) mimo výstavní část do burzy. Udělejte si hezkou sobotu a přijeďte se do Nezvěstic podívat. Budete vítáni. Za pořadatelský tým Jirka Suda.
Všem organizátorům moc díky a
Už se moc těšíme, pojedeme celá rodina - to bude tedy výprava.
Kdyby měl někdo zájem, mohu přivézt cca 4-6 slepiček Vlašky stříbrně zbarvené.
Byly by za 150, - Kč. Je jim cca 17 týdnů, jsou čilé. Bohužel nemají ocasy (kanibalismus).
Tak kdyby to někomu nevadilo, dejte vědět, v sobotu dopoledne budu v Nezvěsticích.
Dostal jsem je tak. Mám jich deset, stačí mi cca polovina. Původ: Daniel Žilinec, Částkov.
Některé nemají moc hnědá prsa, jinak vypadají v tomto věku barevně standardně.
Nejsou zvyklé venku, mám je 14 dní, zdravotně jsou ok (bez průjmu atd.).
Nekroužkované. Předám včetně lepenkové krabice. Mohu k nim dodat brýle proti klování.
Možnost předat i ráno v Plzni. Mohu je vyfotit.
pavelb
napsal(a):
My přijedeme jen pod podmínkou, že nám tam budete zobat z ruky .
Jasně, přijeďte. A co říkali "provianťáci", bude tam dost zobání nejen pro slepice, ale i pro chovatele.Tak neváhejte.
Tak přátelé,
vše je připraveno, část zvířat zaklecována a zítra to vypukne. Příjem, posuzování a dolazení všeho možného, aby se vám u nás v sobotu líbilo.
Jo, a prý budou v burze i tito nádherní žlutí vyandoťáci. Tak v sobotu. J.S.
Zdravím všechny příznivce těchto dvou tradičních plemen. Prostor Nezvěstické výstavní haly byl zaplněn bezezbytku a kdo tuto výstavu navštívil, zajisté nelitoval. Zvířata měla komfort, vynikající světelné podmínky a bílá pozadí volier s kolekcemi poskytovala kontrastní pozadí k focení. Díky plným mezistěnám kohouti nebyli poranění od vzájemných soubojů se sousedem. Jednodenní akce je pro drůbež určitě úlevou než čtyřdenní pobyty na jiných výstavách. Sešlo se pestrých 18 rázů vlašek velké formy a 11 rázů zdrobnělé v kolekcích a pak ještě jednotlivci 8 velkých a 2 rázy zdrobnělých. Koroptvích jen 4 kolekce + 3 kohouti v jednotlivcích, početně dominovaly spíše stříbrně zbarvené 5 kolekcí + 6 kohoutů v jednotlivcích, u zdrobnělých pak 8 kolekcí žlutých.
Dále bylo vystaveno 120 klecí zdrobnělých vyandotek v 15 barevných rázech - krásná a vyrovnaná přehlídka této "kulaté" drůbeže. A dvě voliery velkých vyandotek v lemovaných kresebných rázech. Těžko vybrat barevný ráz, který by se lépe vyjímal na zahradě. Nejvíce mne asi zaujaly bílé kolumbijské. Elitní kohoutek př. Barny.
Tolik statistika z katalogu a abych nebral vítr z plachet těm, kteří speciální výstavu klubu chovatelů vlašek a krajskou přehlídku vyandotek pořádali, tak už více přenechám na jejich slovech a fotkách. Přeji pořadatelům a vystavovatelům mnoho zdraví a úspěchů v nadcházející chov. sezoně.
Dobrý den,
tak výstava je úspěšně za námi. Snad byli spokojeni jak vystavovatelé, tak návštěvníci. Pokud jste měl někdo nějaké výhrady, neváhejte a podělte se o ně. Určitě to přispěje ke zkvalitnění příštího ročníku.
Pár fotek najdete již teď ve fotogalerii na našich webových stránkách.
Ještě na webové stránky přidám kompletní katalog včetně ocenění a výsledky klubové soutěže. Zatím prosím o chvilku strpení. S pozdravem Jirka Suda.
Ještě odkaz pro toho, kdoí na náš web ještě nechodí:
http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz.
incas
napsal(a):
Ještě odkaz pro toho, kdoí na náš web ještě nechodí:
http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz.
Ahoj Jirko, ten stříbrně zbarvený kohout, jak je tam asi 4. až 6. fotka se slepicemi ve volieře, má moc pěkně utvářený hřeben... . Pak se mi líbí ty modré velké, porcelánové velké. U zdrobnělých tradičně pěkné zlatě zbarvené, a asi typově dle mého nejlepší je ten první oranžově zbarvený kohout, i když mu vystřeluje bílá do obličeje, což je škoda. Dále se mi líbí ty dvě porcelánové slepičky, černobílé a ten žlutý kohout i když jsem ho viděl v kleci, že byl v těle větší, tedy pokud je to on. Myslím, že letos tam byla typičtější zvířata než loni. Pestrá kolekce... jen na úkor původně nejoblíbenějších koroptvích. Co se děje? Fotil jsi i ty jednotlivce a vyandoty nebo ne?
Zdravím všechny,
tak jsem konečně na naše vlaškařské stránky přidal katalog a výsledky z této výstavy. Zatím mám hotové vlašky a teď ještě zpracuji vyandotky. Jestli máte náladu, můžete na to mrknout. S pozdravem Jirka Suda.
incas
napsal(a):
Tak přátelé,
vše je připraveno, část zvířat zaklecována a zítra to vypukne. Příjem, posuzování a dolazení všeho možného, aby se vám u nás v sobotu líbilo.
Jo, a prý budou v burze i tito nádherní žlutí vyandoťáci. Tak v sobotu. J.S.
Moc pekne zlute vyandotky od koho jsou dekuji.
havok
napsal(a):
Moc pekne zlute vyandotky od koho jsou dekuji.
Terčovi, Štěnovický Borek
Zdravím všechny,
na stránky ZO ČSCH Chválenice jsem dal katalog, výsledky a pár fotek z této výstavy vyandotek. Víc použitelných fotek bohužel nemám, bylo to jako vždy hektické. Ale o to větší důvod přiject se příště podívat osobně, ne? S pozdravem Jirka Suda.
http://zocsch-chvalenice.webnode.cz.
honzapm
napsal(a):
Prosím, tohle bylo novošlechtění? (to by byla pečka)
Jo něco zkouším, přikládám pár fotek chovných kusů. ale je to ještě na hodně, hodně dlouho.
vlas
napsal(a):
Jo něco zkouším, přikládám pár fotek chovných kusů. ale je to ještě na hodně, hodně dlouho.
Kamarádův kmen.