První líhnutí kuřátek dopadlo dobře.
3 ze 3 sou v pořádku. Dal sem na radu a slepici zavřel ( musel sem vybudovat druhej kurník "samotka") a každej večer sem jí venčil. Nedbal sem však na radu, že vajec musí být lichý počet, dal sem 4ři a slepice jedno rozbila.. nicméně zbylé 3 se vylíhli.
Tejden před líhnutím sem dostal depresi, tak sme zajeli k paní do Zbožíčka koupit ještě 5 malejch asi 2 měsíčních. Columbijskejch. Ty taky pěkně rostou. ale sem zvědavej kolik bude kohoutku.
Prťavý kuřátka sem do stanu na focení nedostal, ale aspoň ty věčí sem lépe vyfotil:)
pak tam mám ještě malé a velké usínmající.
ještě se aspoň zeptám, jestli vadí křížit normální brahmanky + columbijské,
nebo jestli je to uplně jedno a de jen o barvu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

farmarsamouk
napsal(a):
První líhnutí kuřátek dopadlo dobře.
3 ze 3 sou v pořádku. Dal sem na radu a slepici zavřel ( musel sem vybudovat druhej kurník "samotka") a každej večer sem jí venčil. Nedbal sem však na radu, že vajec musí být lichý počet, dal sem 4ři a slepice jedno rozbila.. nicméně zbylé 3 se vylíhli.
Tejden před líhnutím sem dostal depresi, tak sme zajeli k paní do Zbožíčka koupit ještě 5 malejch asi 2 měsíčních. Columbijskejch. Ty taky pěkně rostou. ale sem zvědavej kolik bude kohoutku.
Prťavý kuřátka sem do stanu na focení nedostal, ale aspoň ty věčí sem lépe vyfotil:)
pak tam mám ještě malé a velké usínmající.
ještě se aspoň zeptám, jestli vadí křížit normální brahmanky + columbijské,
nebo jestli je to uplně jedno a de jen o barvu.
No vidit, ja jste naonec uspesny! Jen nevim, jesli nemate spisebarvu splash nez bilou kolumbiji, ale mohu se mylit, usuzuji jen z rozlozeni cerneho peri, ktere ale muze po konecnem prepereni vypadat. Foto bilych kolumbijskych kurat.
Jinak nevim, co myslite tim "normalni" brahmanka. Je spousta barevnych razu a obecne jsou brahmanky klasicke velke a mam ten dojem, ze jsou i zdrobnele. Takze krizit muzete jakekoliv barvy za podminky, ze vysledek chcete jen VYHRADNE pro svoji potechunna dvorek a nebudete kurata ci nasadova vejce prodavat dal, leda byste kulce vyslovne upozornil, ze jde o mix. Ona sice kurata mohou z takoveho krizeni byt jednobarevna, ale dalsi generace mohou byt pekna "velikonocni vejce"...
Jé vy máte vorly:)
no já sem zvědavej co z toho vyleze. nicméně slepičky dál asi prodávat nebudu, co budou kohoutci, zabiju a sežeru a slepice si nechám. Akorát si budu muset najít nějakou babičku merry, aby mi to zabijela, jelikož moje mazliky bych zvladnout nedokazal..:D jeden malej když mě dycky vidí tak ke mě běží, že chce pochovat.. Dneska sem jim zvěčil výběh, takže kachny asi zatim počkaj, třeba na příští rok.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To jsou fotky z netu Já mám doma jen hedvábky. A zabíjet se naučíte, já si myslel, že to taky nedám, ale když musíte třeba rychle ukončit trápení, nemůžete čekat na "babičku Mary" prostě i tohle k chovatelství patří.