Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Habraba

22.8.2015 23:06
Habraba

XXX.XXX.84.16

Dobrý večer, mám dotaz:o). Už dva týdny mi sedí slepice na vejcích. Má ještě teď na konci srpna a po čtrnácti dnech schánět násadová vejce? Klidně bych ji nechala sedět, ale mám pocit že už je pozdě. Děkuji za jakoukolivodpověď. Hanka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2015 23:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Habraba napsal(a):
Dobrý večer, mám dotaz:o). Už dva týdny mi sedí slepice na vejcích. Má ještě teď na konci srpna a po čtrnácti dnech schánět násadová vejce? Klidně bych ji nechala sedět, ale mám pocit že už je pozdě. Děkuji za jakoukolivodpověď. Hanka.

Ta měla být už před 14 dny pověšená v koši.

22.8.2015 23:31
asperulo

XXX.XXX.249.32

Pokud nemáte větší odchovnu, kam se vejde slepice i s kuřaty, tak už je pozdě. Max. se dá pod pozdní kvočny pořídít několik brojlerů ty posléze rychle vykrmit a uskladnit v mrazáku. Ale je to jen pro "šetrné" ukončení kvokání. Stejně už touto dobou nemůžou být kuřata brojlerů venku s kvočnou, musí být v teple a na světle, jinak z toho nic nebude.

Nejlepší je kvočnu odkvokávat hned. Tedy jakmile večer zjistíte, že není na hřadu, ale na hnízdě, tak sundat a dát třeba do jiného výběhu s kurníkem. Slepice nenajde své hnízdo a odkvoká se bez složitých "udělátek".

23.8.2015 08:56
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

Slepice sedí 21 dní, problém je s tím, že kuřátka se budou líhnout už do zimy.
nicméně pokud jí v půlce podsadíte, musíte vyhodit ty původní vejce, ale zase riskujete že kuřátka zmrznou, už takle je to na hraně, ale uvidíte.

23.8.2015 11:19
horal

XXX.XXX.58.226

Já mám k tomu posadu (klec) do které kvokající slepici zavřu na tři noci. Posada je venku a zem je v noci studená. I v těch vedrech po třech dnech je pokoj s kvokáním. V tuhle dobu už je pozdě na kuřata, musela by dávat hodně energie do tepla a růst by byl podražen. Z těch kuřat by asi nebylo nic.

23.8.2015 13:42
mysak

XXX.XXX.54.2

Habraba napsal(a):

Líhnul bych jedině zakrslou drůbež. s podmínkou, že budou mít samostatné kvalitní ustájení, s možností přitápění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík