Habraba

XXX.XXX.84.16
Dobrý večer, mám dotaz:o). Už dva týdny mi sedí slepice na vejcích. Má ještě teď na konci srpna a po čtrnácti dnech schánět násadová vejce? Klidně bych ji nechala sedět, ale mám pocit že už je pozdě. Děkuji za jakoukolivodpověď. Hanka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Habraba
napsal(a):
Dobrý večer, mám dotaz:o). Už dva týdny mi sedí slepice na vejcích. Má ještě teď na konci srpna a po čtrnácti dnech schánět násadová vejce? Klidně bych ji nechala sedět, ale mám pocit že už je pozdě. Děkuji za jakoukolivodpověď. Hanka.
Ta měla být už před 14 dny pověšená v koši.
Pokud nemáte větší odchovnu, kam se vejde slepice i s kuřaty, tak už je pozdě. Max. se dá pod pozdní kvočny pořídít několik brojlerů ty posléze rychle vykrmit a uskladnit v mrazáku. Ale je to jen pro "šetrné" ukončení kvokání. Stejně už touto dobou nemůžou být kuřata brojlerů venku s kvočnou, musí být v teple a na světle, jinak z toho nic nebude.
Nejlepší je kvočnu odkvokávat hned. Tedy jakmile večer zjistíte, že není na hřadu, ale na hnízdě, tak sundat a dát třeba do jiného výběhu s kurníkem. Slepice nenajde své hnízdo a odkvoká se bez složitých "udělátek".
Já mám k tomu posadu (klec) do které kvokající slepici zavřu na tři noci. Posada je venku a zem je v noci studená. I v těch vedrech po třech dnech je pokoj s kvokáním. V tuhle dobu už je pozdě na kuřata, musela by dávat hodně energie do tepla a růst by byl podražen. Z těch kuřat by asi nebylo nic.
Habraba
napsal(a):
Líhnul bych jedině zakrslou drůbež. s podmínkou, že budou mít samostatné kvalitní ustájení, s možností přitápění.