Dobrý den, v prosinci jsme pořídili 1 denní kuřata plemene Issa Brown. V květnu začaly snášet, snůška byla solidní, ovšem v polovině června šla dolů, připisovala jsem to teplu. Krmíme pšenici, brambory, pečivo, někdy i vařenou pšenici. Můj muž tvrdí, že vařená pšenice jim dá víc než syrová ( ? ). Koupila jsem pytel granulí pro nosnice, snůška se opět zvedla. Ale v polovině července opět klesla a to dost, od té doby nesou minimálně, pravda byly vedra, výběh už je bez trávy, tu jim dodávám nasekanou. Ale ani při ochlazení se nic nezměnilo, tentokrát jsem granule nekoupila. Obávám se, že toto plemeno se bez granulí neobejde. Je to tak?
žavák

XXX.XXX.219.2
nemide
napsal(a):
Dobrý den, v prosinci jsme pořídili 1 denní kuřata plemene Issa Brown. V květnu začaly snášet, snůška byla solidní, ovšem v polovině června šla dolů, připisovala jsem to teplu. Krmíme pšenici, brambory, pečivo, někdy i vařenou pšenici. Můj muž tvrdí, že vařená pšenice jim dá víc než syrová ( ? ). Koupila jsem pytel granulí pro nosnice, snůška se opět zvedla. Ale v polovině července opět klesla a to dost, od té doby nesou minimálně, pravda byly vedra, výběh už je bez trávy, tu jim dodávám nasekanou. Ale ani při ochlazení se nic nezměnilo, tentokrát jsem granule nekoupila. Obávám se, že toto plemeno se bez granulí neobejde. Je to tak?
1. issa brown není plemenio ale hibrid
2. krmení je dost chudé a vařená pšenice je blbost. dával bych jim ráno míchanici brambor, pečiva a obohatil bych to šrotovanou kukuřicí a do toho ještě trachu směsi nebo granulí pro slepice a na noc jen pšenici a granule
3. snáška ted klesne z důvodu přepeřování a jakmile přepeří začnou znovu nést.
víte tyto nosné hybridy nejsou šlechtěné na krmivo které jim dávate ale pouze na směse. být vámi bych si sehnal čistokrevné slepice např. hempšírky ty chovám já krmím je nastrouhanou řepou plus nastrouhané dýně, cuketi atd. do to dám kukuřičný a pšeničný šrot a večer dám celou kukuřici a pšenici.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nemide
napsal(a):
V krmné dávce máte minimum bílkovin. Z čeho mají potom nést?
Tak vejce jim občas uvařím, ty co jsou mrňavý nebo nakřáplý, ale to je minimum, ono, když nesou málo ještě jim to zkrmovat..., bohužel ani maso na krmení nemám, hrách syrový nechtějí, přidávám do pšenice, brambor na vaření i kukuřici, kukuřičný šrot dávám s vařenými bramborami, vařenou pšenici žerou skvěle ( i když netuším jestli jim to něco dá), syrovou nijak nadšeně neberou a s mlékem to je taky špatný, pro takový hejno.

No pokud nebudete zkrmovat více bílkovin, tak se lepší snášky vajec nedočkáte.Pšenici nevaře ale nakličujte, tím žíská slepice daleko více bílkovin.A lespoň 2 x týdně kupte u řezníka to nejlevnější - třeba jítra nebo ořezy a uvidíte jak půjdou se snáškou nahoru.

A ještě jsem zapoměl na krmné kvasnice, také obsahují bílkoviny a navíc vitamíny.
Dřív jsme mívali kříženky, takovou vesnickou směs a nebyl problém se snášením při stejném krmení
s tou vařenou pšenicí tvrdím taky, že z vařené nic nemají, můj chlap tvrdí, že z vařené líp využijou živiny
jo a asi před měsícem jedna uhynula, normálně zobala, najednou sebou sekla a bylo po ní, oškubala jsem ji, že ji uvařím psovi, nic na ní nebylo, uvnitř dost sádla, v té době brambory nebyli, takže se krmila pšenice syrová, chleba, tráva.
nemide
napsal(a):
Dřív jsme mívali kříženky, takovou vesnickou směs a nebyl problém se snášením při stejném krmení
s tou vařenou pšenicí tvrdím taky, že z vařené nic nemají, můj chlap tvrdí, že z vařené líp využijou živiny
jo a asi před měsícem jedna uhynula, normálně zobala, najednou sebou sekla a bylo po ní, oškubala jsem ji, že ji uvařím psovi, nic na ní nebylo, uvnitř dost sádla, v té době brambory nebyli, takže se krmila pšenice syrová, chleba, tráva.
Z té uhynulé slepice jasně vidíte, že nemají bílkoviny - nejsou svaly a mají přebytek glycidových krmiv chleba, brambory) - a ty se ukládají ve formě tuku. Prostudujte si něco o krmení drůbeže a sestavte si novou krmnou dávku. I tady na Ifauně je toho spoustu. Dana.
nemide
napsal(a):
Tak vejce jim občas uvařím, ty co jsou mrňavý nebo nakřáplý, ale to je minimum, ono, když nesou málo ještě jim to zkrmovat..., bohužel ani maso na krmení nemám, hrách syrový nechtějí, přidávám do pšenice, brambor na vaření i kukuřici, kukuřičný šrot dávám s vařenými bramborami, vařenou pšenici žerou skvěle ( i když netuším jestli jim to něco dá), syrovou nijak nadšeně neberou a s mlékem to je taky špatný, pro takový hejno.
Hrách šrotuju a přidávám do směsi.Občas proženu šroťáčkem(nebo mlýnkem) nějakou kvalitní psí granuli, přidám psí konzervu, drcené kosti, mleté skořápky.A hlavně běhají po zahradě a sezobou, co jim pod zobáček přijde.Broučky, žížaly, larvy, červíky.
Zdravím, jak mám zjistit, která slepice nosí, bez toho aniž bych musel, strkat slepici prst do kloaky"jak jsem se dočetl v odborné literatuře kterou mám doma asi 25 let a někde jsem ji vyhrabal.Nechci tím slepice nějak trápit, poraďte někdo.Mám 3ks kropenatých a 10 Issabrown různého stáří, ne však starší 3 let.Krmím je otrubami a směsí ječmene a pšenice a nějakými zbytky z kuchyně-slupky od zeleniny, pečivo, atd.Vitamíny nepřidávám vůbec, dokud jsem dával co mi prodal dodavatel(Kavapo)nenesli skoro vůbec.Momentálně jsem na 8 kusech děnně, což si myslím že je málo na takový počet.Díky za případnou radu.
hanka s.
napsal(a):
Hrách šrotuju a přidávám do směsi.Občas proženu šroťáčkem(nebo mlýnkem) nějakou kvalitní psí granuli, přidám psí konzervu, drcené kosti, mleté skořápky.A hlavně běhají po zahradě a sezobou, co jim pod zobáček přijde.Broučky, žížaly, larvy, červíky.
Krmite sliepky granulami pre psov?
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na podobnou otázku. Dostal jsem od našich 4 hybridky a kohouta Issa Brown Red. Nevím jak jsou staré protože by měli být z pojízdné prodejny, podle letáku 12- 22 týdnů. A mě by celkem zajímalo krmen, í nemám pro ne krmnou směs, tak krmím následovně : Ráno jim dělám míchanici vařené brambory, do toho dávám spařenou nasekanou kopřivu vitamíny nutri-mix a bud mrkev, cuketu nebo kedlubnu, většinou co mam doma nebo na zahrádce. Do těch brambor přidávám 1 odměrku kukuřičného šrotu a 3 pšeničného. Zalévám to ještě syrovátkou.
Když Mám dávám jim zbytky masa a kostí když ne ob den jim uvařím na vejce tvrdo a nastrouhám jim ho zvlášť. Každé ráno jim sekám čerstvou trávu ( výběh mají velký ale je čerstvě osázený a roste tam jen srha ) Ve výběhu mají i kompost a různé keře a stromky s ovocem ( Rybíz, bez, jablka a pod. ) a na večer jim dávám jen pšenici )
Myslíte že je možné takto krmit i dále nebo by bylo lepší jim koupit krmnou směs pro nosnice popř. co přidat aby byla strava optimální
Lukáš.
oskl

XXX.XXX.185.194
Prosim Vas mozte sem vlozit fotku kohuta plemena Issa Brown Red.Nemozem najst na internete. Mam doma sest tychto sliepok a jedna z nich skace na ostatne ako kohut.Ale nevyzera na kohuta je uplne rovnaka ako ostatne sliepky.

oskl
napsal(a):
Prosim Vas mozte sem vlozit fotku kohuta plemena Issa Brown Red.Nemozem najst na internete. Mam doma sest tychto sliepok a jedna z nich skace na ostatne ako kohut.Ale nevyzera na kohuta je uplne rovnaka ako ostatne sliepky.
Kohout má špičatá pera v krčním a sedlovém závěsu.
jinak obrázek takového kohouta na netu není prostě proto, že kohoutci nosných hybridů končí v igelitovém pytli hned po vylíhnutí.
Od té doby, co byl vynalezen Google...
Hybridní kohout od hybridních slepic Isa Brown je bílý.
A to již od prvního dne, což je využíváno pro sexování jednodenních kuřátek.
http://cdn.backyardchickens.com/b/b9/b9f7b6dd_Chickens002018.jpeg
Totéž zbarvení (a tatáž metoda sexování) je u hybrida Dominant Hnědý D 102
http://dominant-cz.cz/produkt/dominant-hnedy-d-102/
.
oskl

XXX.XXX.185.194
Dakujem.Tak to moje vyzera, ze je sliepka asi je prihriata inac si to neviem vysvetlit.:).
oskl

XXX.XXX.185.194
To som nevedel, ze nenesu.Tak to potom nema moc velky zmysel ju chovat dalej:(.
oskl

XXX.XXX.185.194
No to mate asi pravdu. Lebo okrem toho, ze na ne skace ich aj stale dzobe. Naordinujem jej tu sekerku nech je pokoj. Dakujem za radu.
Dobrý den
Naše sousedka měla taky issa brown a vždy asi ta nejvýš postavená skakala po ostatních prostě lesbická slepice kouhouta neměla tak se jedna ujmula teto pozice...
mě se to letos začlo dít u maransek protože sme kohouta zabili a chystam se na nového a zajímá mě teda tady ty uvedene věty že lesbicke slepice nenesou?
je to podložené z literatury nebo to je jen babska rada či jedna paní povídala...?
Jo a ta mrcha dělá to same nejen že pojímá ostatní ale taky je začíná odobávat tak to nechapu...
A ještě otázka když se vratí kohout do hejna tato lesbicka slepice začne se chovat jako slepice opět a nest?nebo je to beznadějné?protože předpokládám že kohout ji srovná.
Njn...
Kohout je prostě třeba a kokrhání mám rád i když sousede remcají a pak začnou po obědě v sobotu sekat zahradu
Ale to jestli, lesbičanka " slepice nese nenese se uvidí i když joke byl joke.
A je to možná tema k rozhovoru a ve výsledné fazi když se člověk zamyslí že i lesbická divka ma menstruaci tak proč by nemohla mět periodu i lesbická slípka že...
To by byla příroda asi už mocná kdyby zařídila uplnou přeměnu slepice v kohouta...se vším všudy.v případě nouze a zachovaní rodu...nemluvíme ted asi o stare slepici která už je vynesena a narostou ji ostruhy a kokrhá pač to se mi stalo a nejsem asi jediný.
Ja som na Slovensku skusal zohnat Issa brawn. Na nete ich je dost ale... Nitra Parovske Haje vyrobca kurciat mi oznamil ze na Slovensku nikto Issa brawn nechova a toboz nepredava. Takze tie internetove su pravdepodobne iny hybrid a spekulanti ho predavaju pod nazvom Issa brawn. Vie mi niekto vysvetlit ako je to s Issa brawn? Kto ich v skutocnosti odchovava kto ma materske hejno?

Integra Žabčice http://www.integrazabcice.cz/cs-cz/products/.
A je to ISA BROWN.
juraj18a

XXX.XXX.83.100
012dusan
napsal(a):
Ja som na Slovensku skusal zohnat Issa brawn. Na nete ich je dost ale... Nitra Parovske Haje vyrobca kurciat mi oznamil ze na Slovensku nikto Issa brawn nechova a toboz nepredava. Takze tie internetove su pravdepodobne iny hybrid a spekulanti ho predavaju pod nazvom Issa brawn. Vie mi niekto vysvetlit ako je to s Issa brawn? Kto ich v skutocnosti odchovava kto ma materske hejno?
Chlapik kupi z gyronu cervenu nosnicu nanesie mu vajca pusti kohuta a predava to ako isu
je to furt ten isty proces
ofajc na kupujuceho.
honzapm
napsal(a):
To byl samozřejmě fórek - to, že lesbická (dominantní Dominant)
slepice nenese :).
Přesně v duchu zadavatele - tož pevně věřím, že všichni onen
pozdní Apríl pochopili.
H. z g.
Vtípek moc pěkný , ale co ty lesbický chudinky, kterým jen chyběl kohout a trocha tý lásky, jak ty se smějou v polévce...
honzapm
napsal(a):
Tak pokud byly krmeny GMO, tak snad si je nikdo do polévky dávat nebude, nespa?
To je přesně to krasný na diskuzi, jak když někdo má zájem nejíst svinstvo, které je nám cpáno ve všem možným z velkochovu, od babiše, prostě ve všem možném co kupujeme ...vyhnané hormonama, v podmínkách jak lidé v koncentračních táborech(omlouvám se za přirovnání-ale všichni mají právo na důstojný život) a tak si zřídí menší statek, kde se pokouší dostat k samostatnosti, vše si opravit, postavit sám-bez firem, keří se na někom hojej, mít svou zeleninu a ovoce-bez chemie a pestrý chov zvířat-bez stresu, hormonů atd...
Apak se dostáváte k tomu, že potřebujete krmivo-do kterého to stejně naserou a prohlížíte v obchodě jogurty dětem a vše možný a stejně vás systém dostane
A to chcete jen žít trochu zdravě...nejsem bio fanatik, ani jinej aktivista-takových pár znám a mezi ně nepatřím-ale i tak uvítám cokoliv bez GMO
Takže hymna nebude?
trud

XXX.XXX.10.8
012dusan
napsal(a):
Tiež si myslím že tie na Slovensku nie sú ISA Brown.. Chodím si po kuriatka do Čiech Integra Zabice... Prvý rok od začiatku znasky 343 vajec. Vždy ich bravam 50-60..15ks si necham.. Ostatne predám. Celý čas krmiva Energis.. Zatepleny kurin...umelé osvetlenie.. Deň stále 16 hodín.. Noc 8 hod... Výbeh cca 200 m2...tráva.
forestman

XXX.XXX.43.210
trud
napsal(a):
Tiež si myslím že tie na Slovensku nie sú ISA Brown.. Chodím si po kuriatka do Čiech Integra Zabice... Prvý rok od začiatku znasky 343 vajec. Vždy ich bravam 50-60..15ks si necham.. Ostatne predám. Celý čas krmiva Energis.. Zatepleny kurin...umelé osvetlenie.. Deň stále 16 hodín.. Noc 8 hod... Výbeh cca 200 m2...tráva.
Tím se chlubíte?
15 slepiček? 200m2 tráva? To zlikvidují spolehlivě za 3 neděle, co dál?
Jinak krásný popis malého koncentráčku včetně technologie. Názorná ukázka rabování potenciálu zvířat. Možná jste studoval MBA, tam jde o rabování lidských zdrojů.
Ne-chovatel

XXX.XXX.148.77
Já myslím, že ten kohout co sem dal HonzaPM fotku (http://cdn.backyardchickens.com/b/b9/b9f7b6dd_Chickens002018.jpeg), že to má být ISA Brown, je buďto ISA Sussex, nebo ISA Dual. Fotku ISA
Já mám (měl jsem) ISA Sussex kohouta (identpoifikovaný podle starších katalogů Integry Žabčice) a je dost podobný tomu na fotce (prakticky jen co se týká kontrastu kresby na křídlech a zlatavého závěsu, to ale může být jen fotkou či podmínkami při focení).
Pokud je opravdu i kohout ISA Brown vzhledově shodný s druhými dvěma ISA variantami, tak to asi nepoznáme co máme kdo doma. Já mohu říci, že zásadní viditelné znaky (mého údajného ISA Sussex) se v hojné míře přenášejí i na jeho kohoutí potomstvo s kde čím.
Jinak jsem se díval, že Integra bude na podzim prodávat i kohouty (http://www.integrazabcice.cz/cs-cz/news/kurice_prace/)
TRADIČNÍ PODZIMNÍ PRODEJ KUŘIC
Již tradičně společnost AVIGEN, s.r.o. se sídlem v Žabčicích pořádá prodej mladých kuřic a kohoutů nosného typu přímo z vlastního chovu.
Barva – hnědá, bílá, sussex, kropenatá.
Prodej se uskuteční na středisku PRÁČE
Zahájení prodeje: čtvrtek 1.9.2016 - 8:00 – 15:30
Prodejní doba:
pátek 2.9.2016 - 8:00 – 15:30
sobota 3.9.2016 - 8:00 – 12:00
Od pondělí 5.9.2016 pokračování prodeje do vyprodání zásob.
Cena: slepice 145 Kč, kohout 95 Kč
Věk: 17 týdnů
Tel.: 724 950 673.
trud

XXX.XXX.4.142
100m bez trávy 200m tráva kde sú pustane len na cca 2-3 hodiny denne.. Inak by to zničili za 10 dní .. Trávu majú každý deň nakosenu. A koncentračný tábor? To je snáď žart
Maju sa ako v raji.. V zime teplucko vodicka čerstvá ohriata. Ci vám vadí 16 hodín dňa? Potom su aj ľudia v koncentraku.. Tiež spim len 8 hodín.. Väčšinou len 6-7. Nemám v zime spánok 12 hodín pretože je vonku tma. Sú miesta na zemi kde trvá deň inak ako u nás.. Tam sú tiež sliepky v koncentraku? Svetelný režim nie je koncentrak... Koncentrak je skrátiť v klietke deň na 21 hodín aby sliepka za týždeň prežila 8 dní.. A zobudiť ju po 3 hodinách v noci aby sa nazrala