Přátelé, když chci kuřátka, tak potřebuji ke slepici kohouta.Ten by měl pojímat slepici každy den a to v určitou dobu odvislou na tvorbě vejce a životnosti spermií.Jak to vůbec funguje u hejna slepic je mě záhadou z pohledu kohouta, kdy oplodnit a kterou?Případně mě odkažte na učebnici základky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Olánek
napsal(a):
Přátelé, když chci kuřátka, tak potřebuji ke slepici kohouta.Ten by měl pojímat slepici každy den a to v určitou dobu odvislou na tvorbě vejce a životnosti spermií.Jak to vůbec funguje u hejna slepic je mě záhadou z pohledu kohouta, kdy oplodnit a kterou?Případně mě odkažte na učebnici základky.
No, je to vlastně jednoduchý. Spermie kohouta vydrží živé v pohlavních cestách slepice až 14 dní. Takže slepice už si to pořeší.
No a kohout to neřeší, prostě když na něj přijde chuť, vybere si nějakou slepici a je to. No a pokud se mu některá v hejnu vůbec nelíbí a má dostatečně na výběr, neoblíbené neposkáče a ty pak oplozená vejce nesnášejí. Naopak, oblíbenkyně mohou být odrbané dohola, i když oplodnit zrovna ten den několikrát opravdu nepotřebovaly.