Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2015 08:06
Olánek

XXX.XXX.65.99

Přátelé, když chci kuřátka, tak potřebuji ke slepici kohouta.Ten by měl pojímat slepici každy den a to v určitou dobu odvislou na tvorbě vejce a životnosti spermií.Jak to vůbec funguje u hejna slepic je mě záhadou z pohledu kohouta, kdy oplodnit a kterou?Případně mě odkažte na učebnici základky.

26.8.2015 08:28
peparazak

XXX.XXX.162.50

V sekci holuby radite jako stary chovatelsky harcovnik a tady se ptate na takovou vec?

26.8.2015 08:42
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Já bych to nechala na kouhoutovi!

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2015 09:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Olánek napsal(a):
Přátelé, když chci kuřátka, tak potřebuji ke slepici kohouta.Ten by měl pojímat slepici každy den a to v určitou dobu odvislou na tvorbě vejce a životnosti spermií.Jak to vůbec funguje u hejna slepic je mě záhadou z pohledu kohouta, kdy oplodnit a kterou?Případně mě odkažte na učebnici základky.

No, je to vlastně jednoduchý. Spermie kohouta vydrží živé v pohlavních cestách slepice až 14 dní. Takže slepice už si to pořeší.

No a kohout to neřeší, prostě když na něj přijde chuť, vybere si nějakou slepici a je to. No a pokud se mu některá v hejnu vůbec nelíbí a má dostatečně na výběr, neoblíbené neposkáče a ty pak oplozená vejce nesnášejí. Naopak, oblíbenkyně mohou být odrbané dohola, i když oplodnit zrovna ten den několikrát opravdu nepotřebovaly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík