v.brodska
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Můžu dát dvě kvočny ( jedna vyvedla kuřátka před týdnem a druhá líhne dneska) do jednoho výběhu o rozměrech cca 4x4m? Každá by měla svoji budku ( na noc zavírám)
děkuji.
S největší prvděpodobností se kvočny poperou a budou útočit na cizí kuřata. Na tak malém prostoru raději kvočny oddělte pletivem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

v.brodska
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Můžu dát dvě kvočny ( jedna vyvedla kuřátka před týdnem a druhá líhne dneska) do jednoho výběhu o rozměrech cca 4x4m? Každá by měla svoji budku ( na noc zavírám)
děkuji.
A když nebudou na
Dat kurata, budou se velmi pravdepodobne prat mezi sebou a tim ohrozovat kurata. Ten prostor je akorat pro jednu. Mozna by se tam nesla, pokud by slo o male plemeno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Helena Hudousková
napsal(a):
Chci se zeptat jestli by šlo 2 kvočni které vusedí kuřatka 1 vodeberu kuřaca vsechni která se vilihnou a dam je tej druhý tak třeba bude mít celkem 14 kuřatek slo by to. Hned po vyklubaní. Zvlad la by o tolik tostarat. tu druhou bych nechla aby snasele vejce.Díky
Toto jde, kvočna se postará, akorát asi 14 kuřat nedokáže zcela schovat pod sebe a zahřívat, tedy také záleží na velikosti kvočny (plemeni).
Já to tak dělával běžně. Nasazené 2 kvočny, každá +- 15 vajec, vylíhlá kuřata pak pod jednu. Když líhnutí dopadlo dobře, kvočna vodila i kolem 25 kuřat. Líhnul jsem ale vždy na přelomu jara a léta.14 denní kuřata se samozřejmě už pod kvočnu nevešla. Mám ale zateplenou slepičárnu obrácenou k jihozápadu, takže je tam tepla až dost (kdyby přišlo ochlazení, muselo by se to na noc pořešit žárovkou).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
To skutečně očekáváte od kvočen že budou matky Terezy a kuřátka andílkové-tak to hodně zdaru a ještě to šetření s tím teplem-to sjsou opravdu experimenty se zvířwty-to jste opravdu "přepečlivý chovatel".