peopo22

XXX.XXX.68.141
Mám takýto problém včera sa mi vyliahli káčatá kačice pižmovej. Všetko bolo ok až dnes ráno ako som ich išiel nakrmiť (doplniť vodu a smesku pre kurence) som našiel jedno bezvládne sa povaľovať...nevládalo držať hlavičku a ani chodiť? Má s tým niekto skúsenosť čím to môže byť zapríčinené? Ďakujem.
Předpokládám, že se vám vylíhla káčata pod kachnou a nemáte je venku někde pod keřem navolno..mohlo být podchlazené, jak píše paní Věra..kačenky s kačenou dejte do větší, vystlané králíkárny, aby se nemohly rozběhnout a trefily pod kachnu, hlavně na noc.i ve dne jen menší výběh, postupně zvětšovat, venku je v noci na takové prcky zima, ráno studená rosa, káčata by vám ochrnula na nožky a uhynula-nesmí na studenou a mokrou trávu! stále sucho a teplo pod nožkama! ted' napodzim je to s mládaty trochu problém..Tak at se vydaří.
peopo22

XXX.XXX.166.76
ančovička1
napsal(a):
Předpokládám, že se vám vylíhla káčata pod kachnou a nemáte je venku někde pod keřem navolno..mohlo být podchlazené, jak píše paní Věra..kačenky s kačenou dejte do větší, vystlané králíkárny, aby se nemohly rozběhnout a trefily pod kachnu, hlavně na noc.i ve dne jen menší výběh, postupně zvětšovat, venku je v noci na takové prcky zima, ráno studená rosa, káčata by vám ochrnula na nožky a uhynula-nesmí na studenou a mokrou trávu! stále sucho a teplo pod nožkama! ted' napodzim je to s mládaty trochu problém..Tak at se vydaří.
Ďakujem za reakcie...Kačica aj s mladými je zatvorená v menšom priestore v ktorom ich aj vysedela...V maštali je myslím si teplota celkom ok, kedže tam sú aj iné zvieratá, hydina... Avšak keď ste už spomínali...kačičky tam majú vodu a je pravda, že je rozliata aj po kotci, kedže sa čvachtajú...môže to byť aj tým? Hneď vymením podstielku ak je to nutné...nerád by som prišiel o ďalších prckov Prístup pod kačicu majú bezproblémov aj keď ich je 13 kúskov...