Dobrý den já bych rád ale nemám kohouta k tomuto barevnému rázu a křížit ani barvu nehodlám takže asi néééé
padu
napsal(a):
Dobrý den já bych rád ale nemám kohouta k tomuto barevnému rázu a křížit ani barvu nehodlám takže asi néééé
K divokosfarbenému far. rázu Araukan zoženieš kohúta asi na každej výstave. Je to najrozšírenejšia farba v chovoch u nas i u Vas.
Pokud by se jednalo o zlatokrkou slepici musela by mít lososově zbarvená prsa, což jak je na fotkách vidno nemá.
Osobně se domnívám, že jde divoce zbarvenou slepici, bohužel v poněkud světlejším odstínu než by mělo být. Takováto zvířata se v českých chovech i na výstavách objevují zcela běžně. Ani divoce zbarvení kohouti s téměř zlatými závěsy nejsou nic neobvyklého.
Bohužel většina posuzovatelů tuhle variabilitu u divokého zbarvení araukan vůbec neřeší.
Ted jste mě zamotali panové teda...ale ono v krku stvolová kresba černá je a v barvě na křídlech a zadech pepření taky a ty prsa no jsou světlejší než na foto a tmavší než u třeba stříbrokrkých fenixek ale asi maj stejnou barvu jako prsa od oranžovokrké fenixky a tak bych řek že je to barva zlatokrká.tak uvidím co bude dál...ale určitě barvy míchat barvy nechci a nebudu.
Ako skúsených chovateľov vás chcem poprosiť o radu...prvý rok od apríla si chovám kuriatka arakuany a už viem, že mám tri kohúty a len jednu sliepočku. Čo mám urobiť? Pôvodne som si priala mať štyri sliepky len pre znášku vajíčok. Mám si nechať len pár, alebo len samú sliepku? Prípadne kde k nej dokúpiť ďalšie sliepky, keď aj tieto boli problém zohnať.
Ďakujem za všetky odpovede vopred.
Dobrý den asi takto pokud je máte od jednoho chovatele tak budou přibuzní ale pokud je mate jen pro sebe a nevadí vám to nechte si jednoho kohoutka a nebo nejlíp sežente jiného nového a v barvě divoké jako vypadá ta slepička a bude to nejlepší a na jaře si vychovejte svá kuřatka v líhni či jinékvočně a nezapomente že se musí kvůli ioplozenosti ostříhat okolí kloaky a na zadech u obou jak kohouta tak i slepice a na toto téma tady už byla diskuze a někdo to krásně popsala avložil i stranky.tak at se zadaří a hodně uspěchu.
majah
napsal(a):
Ako skúsených chovateľov vás chcem poprosiť o radu...prvý rok od apríla si chovám kuriatka arakuany a už viem, že mám tri kohúty a len jednu sliepočku. Čo mám urobiť? Pôvodne som si priala mať štyri sliepky len pre znášku vajíčok. Mám si nechať len pár, alebo len samú sliepku? Prípadne kde k nej dokúpiť ďalšie sliepky, keď aj tieto boli problém zohnať.
Ďakujem za všetky odpovede vopred.
Podle mého máte křížence, ani jeden kousek není čistý (možná jen ta slepička...) Bude to Arau divoce zbarvená s modrou. Navíc ten kohoutek má i ocas, takže stříhat nic nemusíte. To se dělá jen u bezocasé formy. Počkejte si na jaro a kupte lepší materiál.
Ďakujem veľmi pekne, ste milí, ako ste ma vniesli do obrazu.
Ja som len chcela mať sliepočky pre vajíčka do domácnosti a teraz sa bojím, či môžem tú jednu sliepku nechať samú s kohútom vo voliere, či mi ju nezničí, ale viem, žeby ani sama by nemala zostať, lebo by jej vo voliere bolo smutno. No to či by som vedela nechať vyliahnúť malé kurence vo liaharni, to silne pochybujem. Nie som farmárka, ja len bývam na dedine a preto som chcela mať vajíčka z vlastného chovu a len pre vlastnú potrebu v rodine. No staršne ma tieto kohúty zaskočili, že čo teraz spraviť?
Fakt môžeme nechať len samú jednu sliepku z kohútom vo voliere cca 2 x 3 m, neublíži jej, už teraz mi ju veľmi ďobú a nevie sa ani s nimi poriadne nažrať. Vlani som mala kohúta pri štyroch sliepkach, ale to boli také obyčajné hnedo-červené sliepky s farebným kohútom a ten ich vždy zvolával ku krmivu a nie ich odháňal.
Prosím, poradte mi ešte toto.
Ináč ja neviem, kde by som si mala iné sliepky zohnať, veď skoro niekde ich neponúkajú, viac len tých kohútov. Tie čo ste mi poslal sú veľmi pekné, tie moje sú dosť ošklbané , budem hľadať, ale skôr by som chcela siepky na tie vajíčka.
Jedna slepice s kohoutem vám stejně nic neřeší a budete k nim muset dokoupit další, protože jinak ji ten kohout až dospěje opravdu zničí. Takže bud je prodejte někomu kdo už chová a nebo si naplňte mražák. Ale stejně si myslím že ve svém okolí určitě slepice k prodeji budou i ted na podzim. Projeďte regionální inzerci. Já osobně bych tyto křížence a ještě k tomu sourozence v chovu nenechával...
Ano určitě to tak udělejte ono když nechcete lihnout tak vlastně kohouta nepotřebujete pokud chcete i tak kohoutka ke třem slepicím které máte na vajíčka kupte si nebo vyměnte toho jednoho vašeho za nějakeho zakrslého barevného co se o slípky bude starat bude vam dělat i okrasu protože zakrslí čistokrevní kohouti jsou jakoby barevnější než velcí...a nezničí vam ty slípky protože nebudou tak těžčí.on ji obskočí ale nic z toho asi nebude a holky budou i tak spokojené...třeba kohoutka zakrslé rousné barvu si vyberte zadejte si do googlo obrazky zakrslá rousná slepice a stačí vybrat z barev nebo i zakrslá velsumka či kočinka i wyandotka a uvidíte.který vám padne do oka toto je taky možnost.
Vďaka (ad: Hitch a padu) za odpovede, pomohli a takto si to do budúcna zariadím...farmárka nie som, len ozaj pre vlastnú potrebu vajíčok a tiež pre pekný pohľad v záhrade (keď je už úroda pozbieraná) ako sa mi tam pasú...je to pohladenie po duši , na vidiek to patrí.
S kohútom sú krajšie, pohľadám v ponuke, tak ako ste mi odporúčili.