Asi minuly tyden zmizely z hnizda 4 podkladky, hnizda jsou mimo kurnik. Vcera rano jsem sla otevrit slipky a vsechny zakousle jedna bez hlavy ostatni jen zakousle chudinky moje. Myslite, ze to udelala kuna? Jak se ji zbavim, prece nekoupim nove a nebudu cekat co bude. Slipky nechovam dlouho a nemam moc zkusenosti. Taky drive obcas bylo nacate vajicko v hnizde, ale myslela jsem si, ze to dela nektera slipka. Mohla to byt kuna nebo lasicka?
Uživatel s deaktivovaným účtem

A kurník máte jak zabezpečený? Může do něj něco vlézt? Třeba pod střechou, oknem atd.?

anaj
napsal(a):
Asi vlezla pod strechou. Manzel to ted kontroluje, ale zatim nic nenasel. Jinudy nevlezla je to zdene, ale na strese je vlnak, tak asi tudy. Stejne dokud ji nechytneme slipky nebudou neb nebudu strachy bez sebe, ze tam zase nekudy vleze.
Chytit kunu ale váš problém neřeší, protože zlikvidujete-li jednu kunu, na její teritorium se přistěhuje jiná.
Musíte prostě zabezpečit kurník tak, aby tam kuna neměla kudy vlézt.

anaj
napsal(a):
To je mi jasne, ale mam slipky na vajicka a ty nezabezpecim. Sbiram navecer, kdyz prijdu z prace. Kuna vejce odnese nebo i jen nacne.
Co mít snášková hnízda v kurníku, třeba i taková ta co se z nich vejce samo skutálí pod hnízdo, zcela mimo dosah?