Husa česká, kdy ji pustit ven z boudy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2015 19:46
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Dobrý den dnes jsem přivezl neplánovaně husu českou. mám husy landéské ale dal jsem jí do boudy zvlášt a zítra možná pojedu pro housera. Mám jí zítra z boudy pouštět? Bojím se aby neuletěla nebo jí mám nechat ještě zítra zavřenou a pustít jí až pozítří s houserem. bouda je dost velká světlo tam je vodu a krmení jsem tam dal. trávu jí ráno nasekám. děkuji moc.

3.10.2015 21:18
ronx

XXX.XXX.79.3

Ja by som ju 2-3 dni nechal zavrenú ale ide aj o to ako máte oplotený výbeh?

4.10.2015 18:56
rumbaba

XXX.XXX.219.2

1 m vysoký

4.10.2015 20:20
ronx

XXX.XXX.79.3

Podla mňa by to malo stačiť ale tie 2-3 dni by som ju aj tak nechal vo vnútri.

4.10.2015 21:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

rumbaba napsal(a):
1 m vysoký

Moje české husy s přehledem startují na 3m běhu do výšky 2 m a letí několik desítek metrů daleko. Plot 150cm vysoký není žádný problém. V této době mají všechny husy (mladé i staré) na křídlech spony. Jinak bych je honila po celé vsi, i když je mám několik let na stejném místě. Dana.

7.10.2015 13:56
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Děkuji přivezl jsem housera a zalepil jsem jim jedno křídlo ale ještě se nesnažily o let. ale pro jistotu protože kdyby uletěl huser s rodokmenem to by ně nas...,.

15.11.2015 20:59
Dragoš

XXX.XXX.101.201

ovecka napsal(a):
Moje české husy s přehledem startují na 3m běhu do výšky 2 m a letí několik desítek metrů daleko. Plot 150cm vysoký není žádný problém. V této době mají všechny husy (mladé i staré) na křídlech spony. Jinak bych je honila po celé vsi, i když je mám několik let na stejném místě. Dana.

Zdravím paní Danu, Jak dopadl letošní odchov hus, nedáte nějaké foto na potěšení oka. Já měl jen 15 ks vylíhlých a odchovaných až do Martina kterého nepřežili. Moc vám děkuji za vaše rady při líhnuti housátek.
Drahoš.

15.11.2015 22:51
ovecka

XXX.XXX.203.146

Bohužel letos to byla s líhnutím katastrofa, ze 33 vajec pod 3 husami jen 4 vylíhlá housata. Vypadalo to, jako když vejce zastydla. Foto je z Krajské výstavy v Horš.Týně - čestná cena.
Bohužel, to byla poslední radost z husiček. Odchov jsem prodala, chovatel je měl od jara zamluvené. A na výstavě zakoupila nového housera do chovu. Za týden mi odnesla v úterý v noci liška chovnou husu a ve čtvrtek v půl osmé večer i housera. Tak mne to naštvalo, že jsem poslední češku vyměnila za pomořanku a sehnala k ní housera - nestandardně zbarveného a budu chovat jen křížence na maso. Lišku krmit nebudu.
https://youtu.be/uG127V6Yklk
Na videu je moje nové hejno. To jsem posbírala po okolí, takové máme na západě, poklady" Dana.

21.11.2015 20:28
Dragoš

XXX.XXX.101.201

Zdravím paní Dano.Po Martinském sklizení hus se liška přestala bát a odnesla nám 26 kačen .Máme z toho se ženou opravdu radost !Už jsme je měli udané.Je to katastrofa.Všechno v jeden den.Vašich hus je obrovská škoda.Doufal jsem, že bych od Vás mohl získat chovný kmen.Byly opravdu nádherné.A pomořanky se mi zdají jako skvělá volba.Údajně sami vysedí i odvodí mladé.Jsou dost velké, aby si na ně troufla liška.Pořídil jsem si krůty bronzové 3+1, tak jsem zvědavý na jarní odchov.Momentálně mám vylíhlích 5ks z líhně.Zatím se jim daří dobře.Přeji Vám hodně chovatelský úspěchů a pevný sklopec na lišku.Drahoš.

22.6.2017 09:09
motodědek

XXX.XXX.33.43

Ale za to husy české nemohou, že vám je odnesla liška.Za to múžete jen a jen vy. Snad si nemyslíte, že když budete chovat kříženky tak je vám liška neodnese?

22.6.2017 09:11
motodědek

XXX.XXX.33.43

Ale za to husy české nemohou, že vám je odnesla liška.Za to múžete jen a jen vy. Snad si nemyslíte, že když budete chovat kříženky tak je vám liška neodnese?

Přidejte reakci

Přidat smajlík