Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Hezký večer,
chci se zeptat, jak rozeznáváte pohlaví svých hus:) Budu ráda za každou radu:).
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Jo tak děkuju za vyčerpávající odpověď, takhle odpovědět by dokázala i cvičená opice...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ludmilk
napsal(a):
Jo tak děkuju za vyčerpávající odpověď, takhle odpovědět by dokázala i cvičená opice...
Co jste čekala za jinou odpověď? Houser má penis. Husa penis nemá. To je nejlepší a nejspolehlivější způsob, jak poznat pohlaví u husy, použitelné už od vylíhnutí. Dokáže to i ta cvičená opice.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Tady fakt nemá cenu se ptát, buď odpoví zamindrákovenec nebo ještě větší, který se opře o toho prvního..sem si fakt chodí lidi zvětšovat sebevědomí, ne radit..Mějte se...

Ludmilk
napsal(a):
Tady fakt nemá cenu se ptát, buď odpoví zamindrákovenec nebo ještě větší, který se opře o toho prvního..sem si fakt chodí lidi zvětšovat sebevědomí, ne radit..Mějte se...
Nevím, kdo je tady zamindrákovaný, možná ta osoba co dostala odpověď, která se jí nelíbí, protože se možná červená při slovu penis
Jestli vám vadí povídání o penisu, chovejte já nevím, třeba andulky. U těch se pozná pohlaví podle barvy ozobí a pak se nemusíte pohoršovat nad představou, že se díváte huse mezi nohy.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Nepřišla jsem se hádat ani urážet druhý, jestli je to vaše poslán, prosím...Tady být dakt nemusím...
Husy druhu Anser anser a z ní vyšlechtěná plemena husy domácí nemají výraznější pohlavní dimorfismus, takže jediná spolehlivá metoda je vyšetření kloaky a zjištění přítomnosti nebo absence penisu. Nic jiného spolehlivého u husí není. Všechno ostatní jsou jen odhady na základě pozorování.
U husí druhu Anser cygnoides - husa labutí se dá houser poznat podle výraznějšího hrbolu na hlavě. Ale je to opět o zkušenosti pozorovatele. Dana.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
ovecka
napsal(a):
Husy druhu Anser anser a z ní vyšlechtěná plemena husy domácí nemají výraznější pohlavní dimorfismus, takže jediná spolehlivá metoda je vyšetření kloaky a zjištění přítomnosti nebo absence penisu. Nic jiného spolehlivého u husí není. Všechno ostatní jsou jen odhady na základě pozorování.
U husí druhu Anser cygnoides - husa labutí se dá houser poznat podle výraznějšího hrbolu na hlavě. Ale je to opět o zkušenosti pozorovatele. Dana.
Děkuju za rozumnej a slušnej názor:).

Ona si asi paní možná myslela, že si z ní děláte legraci Husy nejsou slepice, kde se kohout, většinou (!) od slepice pozná tak říkajíc na první pohled
Http://www.husaceska.cz/cs/jak-urcit-pohlavi-hus/
Upozorňuj, že se jedná o dospělé husy. Letošní houseři mají penis daleko drobnější - jako červík. Dana.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Díky:) zajímalo mě, jak lidi určují pohlaví jinak, podle stavby těla atd:).
Ve skupině stejně starých hus lze podle stavby těla s docela dobrou pravděpodobností určit pohlaví jednotlivých zvířat, husa má celkově jemnější hlavu a je méně robustní než houser. Taky to lze určit podle chování husa je méně agresivní a projevuje se klidněji než houser především při koupání. Z praktického hlediska to ale nemá význam, protože nakupujete většinou jedno zvíře, tak nemáte možnost srovnání. Proto vám chovatelé napsali, že houser má penis když máte k dispozici stoprocentní rozpoznávací znak, tak proč to dále řešit.
Když šlo o běžné husy, české, landenské, německé nosné, brojlerové..., tak jsem si jich pořídil více z různých nepříbuzných chovů a vždy se vybraly páry a zbytek jsem buď vyměnil...Při cenově dražších husách kdy jsem si nebyl jistý a ani kolegové ne, jsem odebral vzorek krve a poslal na analýzu DNA. A výsledek mne skoro vždy překvapil. U letošních husí cholmogorských, které již byly ve velikosti svých rodičů, jsem taktéž odebral krev a již jsem měl vytypováno pohlaví podle vzhledu, hlasu, agresivity atd..A výsledky mne opět překvapily.Nic nesedělo, až na pár jedinců. Kloakální metody jsem zkoušel taktéž, jde to dobře u čerstvých housat nebo již dospělých. Ale u těchto velkých plemen si myslím, že nejjistější je DNA. Pepa