Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ada386

10.10.2015 14:26
Ada386

XXX.XXX.209.3

Dobrý deň,
chcem sa opýtať ako zistím pohlavie japonských prepelíc, mám 11 kusov 8 týždňových japonských prepelíc a vôbec neviem zistiť pohlavie. Vajce zatial nezniesli ani jedno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2015 16:14

8 týdenní už by měli dávno snášet, kde je chováte?

U přírodního barevného rázu lze rozeznat slepičky od kohoutků při přepeřování ve věku asi 3-4 týdnů. Slepička má rovnoměrně kropenaté bříško, kdežto kohoutek ho má jednobarevné lososově hnědé.

Ve věku 35 dnů, kdy jsou křepelky obvykle pohlavně vyspělé se již dá rozeznat pohlaví u všech barevných rázů a to buď pohledem a prohmatem nebo vypozorováním podle chování ve skupině křepelek. Dle potřeby si takto rozlišené křepelky kroužkuji, abych v budoucnu mohl tvořit nepříbuzné skupiny. Pokud otočíte křepelku břichem vzhůru a promáčknete zduřelou kloakální žlázu samce, tak produkuje bílý pěnovitý sekret – sperma. Kůže v této oblasti je u kohoutků růžová. U slepiček je kůže nad kloakou modrošedá.

Ada386

10.10.2015 17:12
Ada386

XXX.XXX.209.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
8 týdenní už by měli dávno snášet, kde je chováte?

U přírodního barevného rázu lze rozeznat slepičky od kohoutků při přepeřování ve věku asi 3-4 týdnů. Slepička má rovnoměrně kropenaté bříško, kdežto kohoutek ho má jednobarevné lososově hnědé.

Ve věku 35 dnů, kdy jsou křepelky obvykle pohlavně vyspělé se již dá rozeznat pohlaví u všech barevných rázů a to buď pohledem a prohmatem nebo vypozorováním podle chování ve skupině křepelek. Dle potřeby si takto rozlišené křepelky kroužkuji, abych v budoucnu mohl tvořit nepříbuzné skupiny. Pokud otočíte křepelku břichem vzhůru a promáčknete zduřelou kloakální žlázu samce, tak produkuje bílý pěnovitý sekret – sperma. Kůže v této oblasti je u kohoutků růžová. U slepiček je kůže nad kloakou modrošedá.

Chovám ich von.
Posielam aj fotky na prvej je samček a druhej samičky a na ďalších sú tie malé.

11.10.2015 08:11
zbosace

XXX.XXX.14.156

Píšete malé. V tomto veku by už mali byť vo veľkosti dospelých a najlepši čas na rozlíšenie pohlavia podľa tvaru a sfarbenia kloaky ako popísal kolega vyššie. Inak to u vašich mladých asi nepoznáte keďže sú asi všetky v sfarbeni mahagon. Ak nedosahujú veľkosť dospelých tak sú buď zakrpatele alebo ak ste ich kúpili tak vás predávajúci oklamal na určení veku.

11.10.2015 14:51
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Jestli jsem pochopila správně, že křepelky máte venku, tak podle mě ty mladé snášet jen tak nezačnou, bude jim zima. Já si na podzim nechávám mladé křepelky do chovu na líhnutí v dalším roce. Mám je v dřevěném zahradním domku a přes zimu nenesou, začnou až v březnu. Přes zimu nesou jenom starší, co už se roznesly v létě.

Ada386

11.10.2015 16:44
Ada386

XXX.XXX.209.3

veraboskova napsal(a):
Jestli jsem pochopila správně, že křepelky máte venku, tak podle mě ty mladé snášet jen tak nezačnou, bude jim zima. Já si na podzim nechávám mladé křepelky do chovu na líhnutí v dalším roce. Mám je v dřevěném zahradním domku a přes zimu nenesou, začnou až v březnu. Přes zimu nesou jenom starší, co už se roznesly v létě.

Áno prepeličky mám vonku ja ani neočakávam, že mi začnú znášať. Ja len chcem zistiť koľko je samičiek.
Podľa kloaky to neviem zistiť pretože už ani ten samček (otec) nemá zdúrenú kloakalnu žľazu lebo sa preperuje a už ani na samičky neskáče.. zrejme preto, lebo je zima.
A tie Mladé majú všetky tu kloaku rovnakú.
Myslíte, že sa to dako inakšie dá ešte zistiť takto na jeseň?

11.10.2015 19:45
zbosace

XXX.XXX.14.107

A farba kože v okolí kloaky? To by sa malo dať rozlíšiť.

Ada386

11.10.2015 21:06
Ada386

XXX.XXX.209.3

zbosace napsal(a):
A farba kože v okolí kloaky? To by sa malo dať rozlíšiť.

Všetky majú modrosivú vôbec nie ružovú... Ale ani ten samec (otec) nemá ružovú.

12.10.2015 13:32
bara001

XXX.XXX.43.138

Ada386 napsal(a):
Áno prepeličky mám vonku ja ani neočakávam, že mi začnú znášať. Ja len chcem zistiť koľko je samičiek.
Podľa kloaky to neviem zistiť pretože už ani ten samček (otec) nemá zdúrenú kloakalnu žľazu lebo sa preperuje a už ani na samičky neskáče.. zrejme preto, lebo je zima.
A tie Mladé majú všetky tu kloaku rovnakú.
Myslíte, že sa to dako inakšie dá ešte zistiť takto na jeseň?

Zkuste to u divoce zbarvených - u těch má slepička kropenatou náprsenku a kohoutek světle béžovou nebo prostě jednotnou barvu. Pak se podívejte na kloaku a zkuste to odhadnout u mahagonových. Navíc kohoutkům při lehkém pomačkání vychází z kloaky bílá pěna. Bára.

16.10.2015 14:21

Křepelku uchopte a podívejte se na kloaku, měl by tam být váček se spermatem, po zmáčknutí je sperma jasně viditelné, je to bílá pěna.

Ve věku 8 týdnů již takto kohoutky na 100% rozeznáte bez ohledu na barevný ráz nebo způsob chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík