Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2015 19:31
helen1

XXX.XXX.31.148

Zdravím, čím to je že konzumné vajíčka-zbierané obed a večer, uskladnené v chladničke sú niektoré pokazené, nosnice sú držané vo velkom trávnatom výbehu, kŕmené zmeska granulovaná, pšenica, jačmen a iné.Sliepky sú čulé, nevidno na nich nič zvláštne okrem toho že niektoré preperujú.Vajíčka nie sú staré cca1týždeň.ďakujem.







.

13.10.2015 20:06
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.157

Proč je dáváte do ledničky já je dávám když jsou poz kozená jinak dávám do sklepa v zimě i létě
a nejsou zkažená a jsou stará cca 4 týdny.

14.10.2015 15:25
karelcerman

XXX.XXX.56.168

Záleží co myslíte pod pojmem 'pokazené'. Podle nových výzkumů zdravá vejce, resp vejce od zdravých nosnic, při skladování 28 dnů při pokojové teplotě nemění výživné ani kulinářské hodnoty. Ovšem nesmí být porušená vrchní mucinová vrstva. Neumýváte před vložením do lednice zmiňovaná vejce? To by se mohla zkazit i během několika málo dnů stejně jako vejce s poškozenou skořápkou. Dále je třeba si uvědomit, že vejce velice snadno přijímají pachy z vnějšku, proto pokud skladujete v lednici cokoli velmi aromatického, mohou vejce přijmout tento pach a jevit se jako nevhodná ke konzumaci. Jinak osobně veškerá vejce sklduji v chladné části chodby našeho staveni, kde se teplota pohybuje mezi 10 a 18 stupni celsia a slepičí a křepelčí vejce v pohodě několik týdnů, perliččí i více než tři měsíce, aniž by ztrácela na kulinářské kvalitě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík