Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2015 06:58
alda082

XXX.XXX.58.109

Dobré ráno, před dvěma dny jsem si všimla že jedna má slipka má jakoby nízko a trochu na straně ve voleti hrču, velikosti asi citronu... zatím jsem jí na to nesahala nevím zda je to měkké či tvrdé, slyšela jsem že na to pomáhá rohlík namočený v heřmánkovém čaji je to tak? myslím si že snědla i když už starý chleba a asi v ní kvasí smajlík poradíte mi jak ji toho co nejrychleji a bezbolestně zbavit? děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2015 08:10

alda082 napsal(a):
Dobré ráno, před dvěma dny jsem si všimla že jedna má slipka má jakoby nízko a trochu na straně ve voleti hrču, velikosti asi citronu... zatím jsem jí na to nesahala nevím zda je to měkké či tvrdé, slyšela jsem že na to pomáhá rohlík namočený v heřmánkovém čaji je to tak? myslím si že snědla i když už starý chleba a asi v ní kvasí smajlík poradíte mi jak ji toho co nejrychleji a bezbolestně zbavit? děkuji.

Musíte sáhnout, jaké to je, bez toho se nedá radit. Tvrdé vole je potřeba říznout. Měkké vole se zapáchajícím obsahem je třeba vypláchnout. A pak je taky vole vytahané a s tím se nedá nic dělat.

k.r

24.10.2015 09:53
k.r

XXX.XXX.139.152

Môze to byt aj nador a kura pocase prestane zrat je mozne ze ma nadori aj niekde vo vnutry mojej tete naposledy jedna sliepka takto skapala.

24.10.2015 12:58
alda082

XXX.XXX.58.109

Nestrašte mě s nádorem! sotva začala snášet vajíčka! ráno jsem jí dala starší namočený rohlík v heřmánkovém čaji s živočišným uhlím, slepice je jinak zatím aktivní, veselá a žravá... večer jak půjdou na hřad zkusím jí na to sáhnout, teď nemá smysl ji honit po zahradě pak dám vědět jaký je to na omak.

24.10.2015 14:17
alda082

XXX.XXX.58.109

Je to zvláštní... vole má prázdné a ta hrča je jakoby těsně pod voletem spíš na levé straně, jakoby na prsou... tak se začínám bát opravdu jestli to není ten nádor smajlík

24.10.2015 14:44

Nemusí to být nutně nádor, ale také to může být i infekce po poranění - zapouzdřený hnis.

24.10.2015 14:45

Měl jsem něco podobného u slepice co měla z prsu zapíchnutý ostrý trn, soused inteligent jim přes plot naházel ořezy z růží.

24.10.2015 16:30
alda082

XXX.XXX.58.109

Lidičky tak je to ve voleti, sama jsem to předtím nemohla pořádně nahmatat protože se slipka cukala, teď mi ji podržel manžel a má tam něco tvrdého velikosti vlašského ořechu ale ve slupce zkoušela jsem jí to jemně rozmasírovat ale je to hodně tvrdé ve městě je veterinář co se zabývá přímo hospodářskými zvířaty a snad mi pomůže, klidně dám peníze za rozříznutí a šití protože o ni nechci přijít, je krásná a prostě už je to taková naše pipuša, máme jen čtyři tak je to spíš srdeční záležitost než kvůli vajíčkům.

24.10.2015 16:34
alda082

XXX.XXX.58.109

Ještě bych chtěla dodat že má podělané peří okolo zadku, jakoby měla průjem.

26.10.2015 13:19
alda082

XXX.XXX.58.109

Tak třeba zde ještě někomu pomůžu... mluvila jsem s veterinářem co se specializuje na holuby a ptactvo a mám čekat 14 dní až tři týdny že je možné že se to vstřebá samo, pokud by byli nějaké změny u slepice, změna barvy hřebínku, nejí je skrčená byla by pak třeba operace volete. tak třeba tímto pomůžu i jiným co tohle někdy budou řešit a musím sledovat její váhu.

26.10.2015 13:46

Veterinář je vůl, pokud je tam infekce, tak riskujete úhyn slepice.A pokud ne, může kdykoliv propuknout.Operace volete zabere i s šitím max 10 minut, sám jsem takto zachránil na jaře kohoutka.A pro slepici to ani není nijak bolestivé, jen potom 3 dny nekrmit, nechat jen o heřmánkovém čaji.

26.10.2015 17:48
alda082

XXX.XXX.58.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Veterinář je vůl, pokud je tam infekce, tak riskujete úhyn slepice.A pokud ne, může kdykoliv propuknout.Operace volete zabere i s šitím max 10 minut, sám jsem takto zachránil na jaře kohoutka.A pro slepici to ani není nijak bolestivé, jen potom 3 dny nekrmit, nechat jen o heřmánkovém čaji.

No tak to vám teď pěkně děkuji a co mám teď dělat?

30.10.2015 14:42
iveta š.

XXX.XXX.142.178

Ja som mala podobný prípad, sebritka prehltla kamienok, ostal jej v hrvole, nejedla, nepila, sedela načuchorená.Snažila som sa ju ručne krmiť-chlieb namočený a droždie do guličky, piť som jej dávala striekačkou.Možno to droždie pomohlo, je mazlavé a keď som jej to chytala, tak sa to posunulo.Po chvilke, keď som prišla, sliepočka už sedela spokojná a vedľa som našla ostrý kamienok-štrk.Ak má tá Vaša niečo tvrdé, čo prehltla, tak sa to nevstrebe.Skúste to droždie s chlebom, masírovať hrvoľ, či sa to neuvolní a ak nie, tak asi naozaj len rezať smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík