Uživatel s deaktivovaným účtem

bambula007
napsal(a):
Dobrý den, jak vysoký by měl být plot pro slepice? Stačilo by mi 1m? Děkuji za odpověď.
Musíte také napsat, o jaké slepice jde. Hedvábničkám, kočinkám, brahmánkám apod. by to stačilo, vlaškám a leghornkám třeba ne. je to individuální.

dhufnagel
napsal(a):
Tak Lenghornkám nestači ani 1,70 m :) Mám je doma a pravidelně zastřihuji jinak je honím kolem baráku.
A čím menší výběh s lákadly za plotem, tím více budou chtít ven, takže leda zasíťovat shora.
napsal(a):
Musíte také napsat, o jaké slepice jde. Hedvábničkám, kočinkám, brahmánkám apod. by to stačilo, vlaškám a leghornkám třeba ne. je to individuální.
Tak já mám Hedvábničky a Vlašky ve výběhu oploceném 1m pletivem a zatím v pořádku.
Je pravda že vlaškám jsem křídla zastřihla, ale i tak... Pouze jedna jediná přelétne, jde ke kachnám, tam snese vejce a potom se zase vrátí
To samé mam s kohoutem přelítne 1 m a neco do kopce a jde ke prasátkum a za chvili se vratý a to dělá každý den
Sousedka ob barák má vlašky a plot nic moc, takže si pravidelně přelétávají do lesa. Koncem léta jedna její kuřice před snáškou přistála na mém plotě 160 cm, a protože hrozilo, že se vydá k sousedovi se dvěma psy, šel jsem ji sundat. Zvedla se a plavně přeletěla dalších 30m a přistála v mých tůjích ve výšce 3m. Naštěstí se již stmívalo, takže tam jsem ji dostihl. Zalezla si úplně ke kmeni v naději, že našla dobrý hřad na spaní. Mladé kuřice lehkých plemen jsou někdy jako vrabci.
Naše vlašky mají k dispozici výběh více než 2tisíce metrů a stejně některé přelétávají za 180 cm vysoký plot - na panské-, protože tam jsou určitě lepší brouci!..., po ustřižení křídla lehce plot přešplhají - přidržují se zobákem a jedou! tak už jim křídla nestříhám, aby mohly rychle uniknout zpět, třeba před volně pobíhajícími psy...a maransky, ty jsou štastné a spokojené u plných krmítek, procházka po zahradě a zpět!