Zdravím Vás všechny.
Nedalo mi to a založil jsem téma abych se podělil s čerstvou zkušeností. Už dlouho vím že máme v ulici kunu, dokonce několik. Proto zodpovědně kontroluji mé automatické zavírání kurníku i to jestli náhodou zmatená slepička nechce nocovat ve snášedlech, které jsou pod kurníkem a zcela přístupné predátorovi.
Co je ale kuriozní...kuna v noci nebo nad ránem odnáší i plastové či sádrové podkladky :-D zřejmě se tam naučila chodit a čeká na příležitost. Už před rokem jsem si vyrobil sklopec, ale kromě 4 koček a 3 ježků jsem větší úspěch neměl. Spíš mi přišlo že si ze mě kuna dělá pr.el protože vedle sklopce bývá často hovínko plné šípkových semínek. (čí pak asi je že? ) :-D
Nenapadá někoho z vás jak kunu chytit nebo se jí zbavit? Rád bych to vyřešil do jara dokud nevyvede mladé...
Díky za každý názor.
lupus4
napsal(a):
Nenapadá někoho z vás jak kunu chytit nebo se jí zbavit? Rád bych to vyřešil do jara dokud nevyvede mladé...
Nechte ji na pokoji, nic vám nedělá. Zavírejte kurník a je to.
To chcete vybít vše co jen projde kolem vašich pipin ?
Vybít nechci, jen změnit její revír. Kdybych ji chytil do sklopce, zavezu ji daleko do lesa. Tam se může živit přirozeně. Ale určitě se shodneme na tom, že kuna chovatelům škodí. Na jaře než se kuřata naučila chodit do kurníku, nocovala právě ve snášedlech....už jsem je nikdy neviděl. A to mě jako chovatele zamrzí když se s nimi piplete od vajíčka.
A taky mě nebaví každý týden kupovat nové podkladky :-D.
2mazutak
napsal(a):
Nemusí to být nutně naftalínové tablety, stejnou službu udělají mýdélka do záchodové mísy, co se týče odéru.ale jestli to skutečně pomáhá přes silnou vůní kořisti těžko jednoznačně říci.zkusit se má všechno.každopádně bude opatrnější, než někam vleze.
Vyzkouším, díky za tip
spidy
napsal(a):
Muzu taky poprosit o recept?:) Kuny jsou skodna a nejen kdyz neco muzou zabit a nebo sezrat, nici zde domy, izolace atd! Jsou to proste ku... ny:) moc diky! Spiderman.ahoj@seznam.cz.
koldy
napsal(a):
Proč nemáte snášková hnízda uvnitř, ale někde pod kurníkem? To fakt nechápu, děláte si to sám.
Jinak jak se jednoho predátora zbavíte, tak se tam nastěhuje další, tohle máte prašť jako uhoď.
Jinak souhlasím s obrázkem od lpusu4.
K.
Opravdu vás nic nenapadá? zkuste se líp zamyslet, určitě na něco přijdete
koldy
napsal(a):
No kdyby jste byl rybář tak tu brečíte, že vám žerou ryby tak to máte jedno.
K.
Jsem rybář
koldy
napsal(a):
Jo něco mne napadá.
No tak napište proč tam nemůžou být, opravdu mne to zajímá.
K.
Kdybych tam měl místo na 3 snášedla, tak je tam přece vyrobím, ale bohužel mi to prostory neumožňují. Proto je mám pod kurníkem. Pochopitelně kryté stěnami a podlahou. Vejce tam nikdy na noc nezůstávají, takže myslím že to není nešťastné řešení. Jen podkladky mizí. Nad tím se přece není důvod pohoršovat kolego
Hitch
napsal(a):
...víte že na obrázku je vydra že?
No, modlící se kunu nemám, ale že jste to vy, tak přidám ještě jednoho nádhernýho "lupiče"
Začínam vyrábět automatické dvířka do kurníku. Jestli by vám to nepomohlo na ty kuny a lišky. Podrobnosti jsou k vydění na :http://dvirka-do-kurniku.webnode.cz/.
patrik2
napsal(a):
Začínam vyrábět automatické dvířka do kurníku. Jestli by vám to nepomohlo na ty kuny a lišky. Podrobnosti jsou k vydění na :http://dvirka-do-kurniku.webnode.cz/.
Děkuji za nabídku, automatické dvířka jsem si vyrobil sám z motorku na zavírání klapky plynového kotle. Ale na snášedla dávat dvířka opravdu nebudu
Jarda Lbc

XXX.XXX.23.172
Kuna v baráku je neštěstí.. za 10 let totálně zničené izolace. Téměř nemožné zabránit vlezení. Fasádu dá na kolmo a vyběhne ji jak veverka. Nepojízdná auta před domem. Vyvedla mě tu již několikátý vrh. Naštestí ho aspoň další rok nepustí domů. Palubky tak dlouho trhá, až povolí a vleze do střechy. El pípáky k ničemu. Zoufale každé 3 měsíce stříkám sprejem na kuny pro motorové prostory palubky a těm se vyhýbá. Bohužel do 3 měsíců pokud opět nevylezu na střechu, tak palubka opět vyrvaná. Izolaci na motorový prostor v kapotě už ani nekupuji, ale vyhodil sem ji. Sklopec neúspěšný. Hajný mi poradil v zimě tam dát sušené švestky. Kdo neměl kunu v baráku a plácá tu něco o zvířátku co prosí na nějaké fotce je blázen a nesoudný člověk. Škody co napáchá a není ji téměř možné přelstít. Do sklopce chytá kočky a taky ježky jak tu někdo píše. I straka tam už byla, ale kuna chodí obloukem. Údajně se na sklopec nesmí šáhnout delší dobu a nehýbat s ním ani na jiné místo. kuna si na něj musí zvyknout. Jednou o tom boji napíšu knihu. P.S. : tygří kakání také nepomůže. Na půdě a u garáže mam celkem 3 a nic :/.
Jarda Lbc
napsal(a):
Kuna v baráku je neštěstí.. za 10 let totálně zničené izolace. Téměř nemožné zabránit vlezení. Fasádu dá na kolmo a vyběhne ji jak veverka. Nepojízdná auta před domem. Vyvedla mě tu již několikátý vrh. Naštestí ho aspoň další rok nepustí domů. Palubky tak dlouho trhá, až povolí a vleze do střechy. El pípáky k ničemu. Zoufale každé 3 měsíce stříkám sprejem na kuny pro motorové prostory palubky a těm se vyhýbá. Bohužel do 3 měsíců pokud opět nevylezu na střechu, tak palubka opět vyrvaná. Izolaci na motorový prostor v kapotě už ani nekupuji, ale vyhodil sem ji. Sklopec neúspěšný. Hajný mi poradil v zimě tam dát sušené švestky. Kdo neměl kunu v baráku a plácá tu něco o zvířátku co prosí na nějaké fotce je blázen a nesoudný člověk. Škody co napáchá a není ji téměř možné přelstít. Do sklopce chytá kočky a taky ježky jak tu někdo píše. I straka tam už byla, ale kuna chodí obloukem. Údajně se na sklopec nesmí šáhnout delší dobu a nehýbat s ním ani na jiné místo. kuna si na něj musí zvyknout. Jednou o tom boji napíšu knihu. P.S. : tygří kakání také nepomůže. Na půdě a u garáže mam celkem 3 a nic :/.
Zdravím, kuna je prevít, ale já jsem na ni vyzrál.
Kdo by měl zájem o radu, nechť napíše soukromou zprávu .
opo

XXX.XXX.64.82
Treba uvarit vajce na mäko a dat ho do sklopnej pasce.ono za tyzden bude dobre zapachat a privabi to kunu.ale pascu treba o nieco priviazat aby ju kuna ked bude chytena neprevratila.